Επιστήμονες μελετούν την μυστική ζωή των κουζινικών!

Επιστήμονες μελετούν την μυστική ζωή στα κουζινικά Επιστήμονες μελετούν την μυστική ζωή των κουζινικών!

Αυστραλοί επιστήμονες κατάφεραν να αποδείξουν αυτό που είναι κοινό μυστικό για τον περισσότερο κόσμο. Τα κουταλάκια του τσαγιού φαίνεται ότι διαθέτουν δική τους «νοημοσύνη».

Έγκριτη βρετανική επιθεώρηση δημοσιεύει στο εορταστικό της τεύχος μια εμπεριστατωμένη μελέτη για το πώς εξαφανίζονται τα κουταλάκια από τις κοινόχρηστες κουζίνες. Μπορεί να μοιάζει αστείο, όμως η διερεύνηση αποκαλύπτει ότι ένα άκρως απαραίτητο εργαλείο δέχεται «ανελέητη επίθεση».

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ιατρικής Έρευνας και Δημόσιας Υγείας Macfarlane Burnet στη Μελβούρνη αρίθμησαν κρυφά τα κουταλάκια του ιδρύματος και παρακολούθησαν τις κινήσεις τους για πέντε μήνες.

Όπως το περίμεναν, το 80% των κουταλιών εξαφανίστηκε μέσα σε αυτό το διάστημα, αν και τα κουταλάκια σε ιδιωτικούς χώρους του Ινστιτούτου διήρκεσαν διπλάσιο χρόνο από ό,τι στις κοινόχρηστες κουζίνες.

«Με αυτό το ρυθμό, περίπου 250 κουταλάκια πρέπει να αγοράζονται κάθε χρόνο για να συντηρηθεί ένας λειτουργικός πληθυσμός με 70 κουτάλια του τσαγιού» γράφουν οι επιστήμονες στο British Medical Journal.

Η έρευνα, υποστηρίζουν, αποδεικνύει ότι τα κουταλάκια, ένα κεφαλαιώδους σημασίας τμήμα της ζωής του γραφείου, δέχονται ανελέητη επίθεση.

Διαπιστώνοντας ότι η διεθνής βιβλιογραφία «παραδόξως στερείται» αναφορών για τα σκεύη της κουζίνας, οι ερευνητές προτείνουν τρεις εξηγήσεις για τις μυστηριώδεις εξαφανίσεις:

Πρώτον, τα κουταλάκια μεταναστεύουν μυστικά σε έναν πλανήτη που κατοικείται από «κουταλοειδείς» μορφές ζωής, οι οποίες βρίσκονται όλες σε κατάσταση κουταλώδους Νιρβάνα.

Δεύτερον, επικρατεί το φαινόμενο του «αντιστασιασμού» (resistentialism), δηλαδή ένα είδος φυσικής αποστροφής που νιώθουν τα κουταλάκια και άλλα άψυχα αντικείμενα για τους ανθρώπους

Τρίτον, μπορεί κάποιος να τα κλέβει.

 

Διαβάστε επίσης