Καθαρίστε το σπίτι σας πριν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Καθαρίστε το σπίτι σας πριν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν Καθαρίστε το σπίτι σας πριν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν

Τα Χριστούγεννα πέρασαν, όχι όμως και οι δουλειές τής νοικοκυράς για τις γιορτές. Το ρεβεγιόν τής Πρωτοχρονιάς είναι η πιο μεγάλη γιορτή και το σπίτι μας πρέπει να είναι πεντακάθαρο. Χρειάζεται οργάνωση και τα κατάλληλα προϊόντα, για να τα καταφέρουμε. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν τον προγραμματισμό από νωρίς.

7 ήμερες πριν
Γράφουμε τη λίστα των καθαριστικών και των απορρυπαντικών που θα χρειαστούμε και επισκεπτόμαστε το σουπερμάρκετ.
Συμβουλή: Προσοχή μην ξεχάσουμε κάποιο καθαριστικό, γιατί τα πηγαινέλα απαιτούν χρόνο.

Καθαρίστε το σπίτι σας πριν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν6 ήμερες πριν
Ας αρχίσουμε με τον καθαρισμό της βεράντας. Μαζέψτε σε μια μεριά όλες τις γλάστρες και τα κασπό και μην αποθαρρυνθείτε αν έχουν αφήσει σημάδια στις πλάκες. Θα εξαφανιστούν αμέσως με ένα κατάλληλο προϊόν. Επίσης, καθαρίζουμε καλά τις μπαλκονόπορτες και τα τζάμια.
Συμβουλή: Καλό είναι να ξαναπεράσουμε ένα χέρι τη βεράντα την τελευταία μέρα.

5 ημέρες πριν
Σειρά έχουν τα υπνοδωμάτια. Ξεσκονίστε καλά το κεφαλάρι και τα πόδια του κρεβατιού, την τουαλέτα, χωρίς να ξεχάσετε τον καθρέφτη της, τα κομοδίνα και το φωτιστικό. Στο τέλος, σκουπίστε το ξύλινο πάτωμα, πριν το σφουγγαρίσετε.
Συμβουλή: Δεν ξεχνάμε το πάτωμα κάτω από το κρεβάτι και τα κομοδίνα, που μαζεύει πολλή σκόνη.

4 ημέρες πριν
Το σαλόνι χρειάζεται περισσότερη δουλειά, γιατί υπάρχουν πολλές και «δύσκολες» γωνίες που κρύβεται η σκόνη. Μην ξεχάσετε το πάνω μέρος του σκρίνιου και το πάτωμα κάτω από τους καναπέδες. Αλλά και τα «καλά» μαχαιροπίρουνα και σερβίτσια πρέπει να πλυθούν και να γυαλιστούν.
Συμβουλή: Μην ξεχάσετε το ξεσκόνισμα των κάδρων.

3 ήμερες πριν
Σήμερα θα ασχοληθούμε με την κουζίνα! Ξεκινάμε με τα ηλεκτρικά είδη και δεν ξεχνάμε τα πλακάκια και το πάτωμα. Έπονται οι μπαταρίες του νεροχύτη και καθετί μεταλλικό. Το ίδιο ισχύει και για τα ντουλάπια, αλλά και για τον πάγκο της κουζίνας. Έπειτα γυαλίζουμε τις σχάρες του φούρνου, για να υποδεχτούν πεντακάθαρες το φαγητό που θα ετοιμάσουμε.
Συμβουλή: Φροντίζουμε να κρύψουμε οτιδήποτε περιττό κυκλοφορεί πάνω στον πάγκο της κουζίνας για να υπάρχει τάξη και ελεύθερος χώρος.

2 ήμερες πριν
Σειρά έχει το μπάνιο. Οι μπαταρίες του έχουν πιάσει άλατα, το ίδιο και η μπανιέρα, ο νιπτήρας. Τρίψτε τα είδη υγιεινής, τα πλακάκια και το πάτωμα. Τέλος, μην ξεχάσετε τον καθρέφτη και τη σαπουνοθήκη.
Συμβουλή: Οι «αδυναμίες» του μπάνιου είναι το ακατάστατο φαρμακείο και το λερωμένο ποτηράκι για τις οδοντόβουρτσες.

1 ήμερα πριν
Το μόνο που μένει είναι να προετοιμάσουμε το μενού της μεγάλης βραδιάς. Πριν όμως, κάνουμε ένα μικρό πέρασμα σε όλο το σπίτι. Ακούγεται μπελάς, αλλά δεν είναι. Σε δύο ώρες έχουμε τελειώσει.
Συμβουλή: Φροντίστε το μενού να μπορεί να ετοιμαστεί από την παραμονή, για να έχετε ελεύθερο χρόνο την ημέρα της γιορτής.

Η μεγάλη μέρα
Απόψε το σπίτι λάμπει, όπως και εμείς. Συγχαρητήρια, τα καταφέραμε! Οι δουλειές τελείωσαν και είμαστε έτοιμες να υποδεχτούμε τους καλεσμένους μας, αφού όλα είναι άψογα. Καλή Χρονιά!
Συμβουλή: Ας κλέψουμε λίγο χρόνο για να ξεκουραστούμε. Μία ώρα ηρεμίας προτού φτάσουν οι πρώτοι καλεσμένοι.

 

Διαβάστε επίσης