Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα παραβάν

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα παραβάν Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα παραβάν

Τα διαχωριστικά χώρων, τα γνωστά μας παραβάν, υπάρχουν στην αγορά σε μεγάλη ποικιλία μεγεθών, σχεδίων και στυλ, από τα παραδοσιακά παραβάν ευρωπαϊκού τύπου ως τα ασιατικά παραβάν από ριζόχαρτο, τα μοντέρνα πτυσσόμενα παραβάν κλπ. Δεν έχει σημασία το στυλ διακόσμησης που προτιμάτε, αφού είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει το ανάλογο παραβάν που θα δώσει ιδιαίτερο τόνο στη διακόσμησή σας.

Όπως πολλά άλλα αξεσουάρ του σπιτιού, τα παραβάν δεν είναι μόνο όμορφες προσθήκες που θα ενισχύσουν την εμφάνιση του χώρου σας, αλλά είναι επίσης λειτουργικά κομμάτια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς και διάφορους πρακτικούς σκοπούς.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα παραβάνΕδώ θα βρείτε μόνο μερικούς τρόπους που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα παραβάν.

Δημιουργήστε «ζώνες» στο σπίτι σας
Ένας από τους πιο χρήσιμους λόγους για να χρησιμοποιήσετε τα διαχωριστικά χώρων είναι να κάνετε ακριβώς ό, τι υποδηλώνει το όνομά τους: να διαχωρίσετε τους χώρους σας. Εάν ζείτε σε ένα μικρό χώρο και χρησιμοποιείτε τα δωμάτια για πολλούς σκοπούς, δοκιμάστε να προσδιορίσετε ακριβώς ποιο μέρος του δωματίου είναι που με ένα πτυσσόμενο παραβάν.

Για παράδειγμα, πολλοί άνθρωποι έχουν στήσει γραφεία στο σπίτι τους στην κρεβατοκάμαρά τους ή σε ένα δωμάτιο. Αν και αυτό είναι πολύ βολικό, δεν ταιριάζει με τον υπόλοιπο χώρο ξεκούρασης και ύπνου.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα παραβάνΟριοθετήστε τον χώρο εργασίας με ένα παραβάν που θα χωρίζει το γραφείο, τον υπολογιστή και τις άλλες συσκευές από το υπόλοιπο δωμάτιο.

Κρύβοντας την θέα του γραφείου από την κρεβατοκάμαρα και αντίστροφα, θα κάνετε την κρεβατοκάμαρα πιο ήσυχο μέρος για ξεκούραση, ενώ δεν θα αποσπάται η προσοχή σας όταν δουλεύετε στο χώρο εργασίας. Η ίδια πρακτική μπορεί να εφαρμοστεί για τη δημιουργία μιας ζεστής γωνιάς για πρωινό, ή για να χωρίσετε το μεγάλο σαλόνι σας σε ένα οικογενειακό δωμάτιο και μια τραπεζαρία.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα παραβάνΠροσθέστε «προσωπικούς χώρους» σε οποιοδήποτε δωμάτιο
Χρησιμοποιώντας ένα παραβάν, κοντά στη ντουλάπα σας μπορείτε να δημιουργήσετε μια κρυφή περιοχή – δοκιμαστήριο για να αλλάζετε τα ρούχα σας. Αυτή είναι μια πολύ καλή ιδέα όχι μόνο για την κρεβατοκάμαρά σας αλλά ακόμα και για την κρεβατοκάμαρά της κόρης σας. Δεν προσθέτει μόνο ένα αίσθημα ασφάλειας, αλλά χαρίζει και ιδιαίτερο στυλ σε κάθε υπνοδωμάτιο.

Αυξήστε τους αποθηκευτικούς χώρους
Η ενσωμάτωση των αποθηκευτικών χώρων σε ένα κομψά σχεδιασμένο δωμάτιο είναι κάτι που οι σχεδιαστές συχνά προσπαθούν να αποφύγουν. Μια απλή λύση για αυτό είναι να επιλέξετε ένα διαχωριστικό χώρου που να τονίζει το υπόλοιπο στυλ του χώρου σας, και πίσω από αυτό μπορείτε να στοιβάξετε, παιχνίδια, άπλυτα ρούχα, και κάθε τι που χρειάζεται προσωρινή αποθήκευση. Με αυτό τον τρόπο, προσθέτετε αποθηκευτικό χώρο στο σπίτι σας χωρίς να χάσει κάτι από την κομψότητά τους.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ένα παραβάνΔώστε διακοσμητικό τόνο
Να είστε δημιουργικοί! Τα παραβάν έχουν πολλές χρήσεις που μπορούν να ολοκληρώσουν την εμφάνιση που ελπίζετε να επιτύχετε. Τοποθετήστε ένα παραβάν μπροστά σε ένα γυμνό τοίχο για να προσθέσετε την όψη μιας ενδιαφέρουσας υφής στο σαλόνι σας, ή ξεδιπλώστε ένα παραβάν και σπρώξτε το πίσω από το κρεβάτι σας σαν ένα μοναδικό και πρωτότυπο κεφαλάρι. Αφήστε την φαντασία σας να σας οδηγήσει και θα διαπιστώσετε ότι οι δυνατότητες των παραβάν είναι απεριόριστες.

 

Διαβάστε επίσης