5 tips για να επισπεύσεις τις αγορές σου στο σουπερμάρκετ

5 tips για να επισπεύσεις τις αγορές σου στο σουπερμάρκετ 5 tips για να επισπεύσεις τις αγορές σου στο σουπερμάρκετ

Έχεις προσέξει ποτέ πόσο χρόνο ξοδεύεις στο σουπερμάρκετ; Ακόμη και μία φαινομενικά σύντομη επίσκεψη, για 2-3 πραγματάκια, μπορεί να διαρκέσει γύρω στα 20 λεπτά, όσο για τη μέρα που κάνεις τις αγορές όλης της εβδομάδας, εκεί η 1,5 ώρα είναι ο ελάχιστος χρόνος που θα ξοδέψεις στους διαδρόμους.

Υπάρχουν όμως μερικά πολύ απλά tips που αν τα ακολουθήσεις θα γλιτώσεις πολύτιμο χρόνο και σίγουρα θα κουραστείς λιγότερο.

Φτιάξε προσεκτικά και σωστά τη λίστα σου

Καταρχάς να τονίσουμε ότι ποτέ και για κανένα λόγο δεν πηγαίνουμε στο σουπερμάρκετ χωρίς λίστα αγορών. Θα χάσεις χρόνο χαζεύοντας τα ράφια και τα ψυγεία για να δεις αν θέλεις κάτι, σίγουρα δεν θα πάρεις όσα χρειάζεσαι και το πιθανότερο είναι να καταλήξεις με ένα πολύ μεγαλύτερο λογαριασμό στο τέλος. Φτιάξε λοιπόν τη λίστα σου από το σπίτι, ελέγχοντας το ψυγείο και τα ντουλάπια για να δεις αν όντως έχει όσα χρειάζεσαι ή κάτι τελειώνει και δεν το είχες προσέξει και χώρισε τη λίστα τα προϊόντα που θέλεις να αγοράσεις ανά κατηγορία (μαναβική, κρεοπωλείο, ψυγεία, απορρυπαντικά κλπ). Έτσι, δεν θα ξεχάσεις τίποτα και θα γλιτώσεις χρόνο αποφεύγοντας να επιστρέφεις ξανά στα ίδια σημεία μέσα στο σουπερμάρκετ για ένα μαρούλι, για παράδειγμα, που τελικά ήταν πιο κάτω στη λίστα από υπόλοιπα φρούτα και λαχανικά.

Απόφυγε τις ουρές μπροστά από τους πάγκους κοπής

Αν τα τυριά ή τα αλλαντικά που θέλεις να αγοράσεις διατίθενται και έτοιμα, κομμένα και συσκευασμένα στα ψυγεία του σουπερμάρκετ γιατί να χάσεις χρόνο μπροστά στους πάγκους κοπής; Ειδικά αν θέλεις μόνο ένα προϊόν καλό είναι να προτιμήσεις τις έτοιμες συσκευασμένες λύσεις. Το ίδιο ισχύει και για το τμήμα κρεοπωλείου, ιχθυοπωλείου και τα delis.

Μην σέρνεις παντού το καρότσι σου

Είσαι στο τμήμα της μαναβικής και θέλεις να περάσεις από διάφορα σημεία, ανάμεσα σε σταντ και διαδρόμους για να πάρεις διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, αλλά όπως θα έχεις προσέξει η πρόσβαση με το καρότσι δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα; Για να έχεις μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων και να τελειώσεις γρήγορα άφησε το καρότσι σου σε μία άκρη που δεν θα ενοχλεί τους υπόλοιπους πελάτες και πάρε όσα χρειάζεσαι γρήγορα. Προσοχή μετά, να βρεις το δικό σου καρότσι και όχι κάποιο ξένο!

Μην πηγαίνεις στο σημείο ζύγισης με ένα ένα προϊόν κάθε φορά

Πολλά σουπερμάρκετ πλέον κάνουν τη ζύγιση των προϊόντων μαναβικής στο ταμείο. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμη κάποια που διατηρούν ζυγαριές στο αντίστοιχο τμήμα. Αν το δικό σου ανήκει σε αυτή την κατηγορία, τότε φρόντισε να πάρεις πρώτα όλα όσα χρειάζεσαι και μετά να ζητήσεις να σου τα ζυγίσουν όλα μαζί. Επειδή υπάρχουν αρκετοί άλλοι πελάτες που θέλουν επίσης να ζυγίσουν τα προϊόντα που αγοράζουν οι ουρές σε εκείνα τα σημεία είναι μεγάλες, άρα όταν στέκεσαι ξανά και ξανά στην ίδια ουρά χάνεις πολύ χρόνο, ενώ αν τα πας όλα με τη μία θα τελειώσεις στο πι και φι!

Βάλε μόνος σου τα πράγματα σε σακούλες

Μην περιμένεις από τον ταμία να τελειώσει με τη χρέωση όσων έχεις αγοράσει, για να βάλει στη συνέχεια τα προϊόντα σε σακούλες. Είναι μια διαδικασία που μπορείς και πρέπει να κάνεις εσύ, έτσι και η δική σου επίσκεψη στο σουπερμάρκετ θα ολοκληρωθεί πιο σύντομα και δεν καθυστερείς και τους υπόλοιπους πελάτες που περιμένουν στην ουρά πίσω σου.

Διαβάστε επίσης