Περιγραφή
Παραδοσιακή αμερικάνικη συνταγή. Αν είστε τυχεροί και έχετε φρέσκους ώριμους λωτούς, η συνταγή αυτή είναι ότι πρέπει.
Υλικά
1/2 Φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 αυγό
Εκχύλισμα βανίλιας +1/2 κουταλάκι του γλυκού
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 Κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλα
1/2 Κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 Κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 φλιτζάνι σταφίδες
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
1/4 Κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι πολτό λωτός
Με μια ματιά
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 15 λεπτά
- Μέθοδος: Φούρνου
- Κουζίνα: Αμερικάνικη
Εκτέλεση
1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους (175 βαθμούς C).
2 Ανακατέψτε μαζί το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια. ανακατέψτε καλά.
3 Κοσκινίστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, γαρύφαλλο, κανέλα, και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύετε το μίγμα αλευριού στο βουτυρωμένο μίγμα ζάχαρης.
4 Ανακατέψτε τα σταφίδες, τα τεμαχισμένα καρύδια, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τον πολτό του λωτού. ανακατέψτε καλά.
5 Σε λαδωμένη επιφάνεια (λαδόκολα), ρίξτε κουταλιές του μίγματος με το κουταλάκι. Ψήστε για 12 έως 15 λεπτά. Μεταφέρτε τα σε σχάρες για να κρυώσουν