Περιγραφή
Τα κροστίνι είναι ορεκτικά που φτιάχνονται με μικρές φέτες ψωμιού φρυγανιστές. Αυτή η συνταγή με τα κροστίνι λωτού είναι ότι πρέπει σαν ορεκτικό για φθινοπωρινά και χειμωνιάτικα γεύματα,
Υλικά
1/2 ψωμί μπαγκέτα κομμένη σε φέτες λοξές (16 φέτες)
1/4 τυρί Μπρι ή άλλο τριπλό κρεμώδες τυρί, σε πολύ λεπτές φέτες
2 Λωτούς, ξεφλουδισμένους και κομμένους σε λεπτές φέτες σταυρωτά (16 φέτες)
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι για το σερβίρισμα
Με μια ματιά
- Μερίδες: 16 φέτες
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Χρόνος μαγειρέματος: 12 λεπτά
- Μέθοδος: Φούρνου
- Κουζίνα: Αμερικάνικη
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
1. Κόβουμε τη μπαγκέτα σε λοξές φέτες πάχους ενός εκατοστού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί ή δίσκο ψησίματος και βάζουμε επάνω τις φέτες του ψωμιού. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο στο μεσαίο ράφι. Ψήνουμε τις φέτες για 6-10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο.
2. Απλώνουμε σε κάθε φέτα ψωμιού μια λεπτή φέτα τυριού Μπρι, από πάνω μια φέτα λωτού και πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη. Τοποθετούμε πάλι το ταψί στο φούρνο (στο πάνω ράφι) και το αφήνουμε 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το τυρί να αρχίζει να βγάζει φουσκάλες και να ροδίζει. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Διαλέξτε σκληρούς μισοώριμους λωτούς για να κόβονται καλύτερα σε φέτες. Ακόμα και οι στυφοί λωτοί βγάζουν φανταστικό γευστικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το τυρί και τη ζάχαρη.