Διακοπές με τους γονείς (ή τα πεθερικά) – Οδηγός επιβίωσης

Διακοπές με τους γονείς (ή τα πεθερικά) – Οδηγός επιβίωσης Διακοπές με τους γονείς (ή τα πεθερικά) – Οδηγός επιβίωσης

We’ve all been there, είναι η έκφραση που ταιριάζει στον παρακάτω οδηγό επιβίωσης. Ακριβώς λοιπόν επειδή όλοι έχουμε κάνει διακοπές με τους γονείς – πεθερικά, ή θα κάνουμε ονομάζουμε αυτόν τον οδηγό μας τον πιο χρήσιμο! Άλλωστε it’s all about the family.

Βάζε όρια αν δεν θέλεις να γίνετε “Meet the Fockers”

Για τους γονείς θα είσαι πάντα το παιδί τους. Πράγμα που σημαίνει ότι πάντα θα ξέρουν ποιο είναι το καλό σου. Όταν δε φέρεις και το έτερον ήμισυ σε αυτό το ταξίδι πίστεψέ με θα ξέρουν και το δικό του καλό! Εκφράσεις τύπου, δεν θα κρυώνεις με αυτό, ακόμη καπνίζεις, ή πωπω πόσο έχεις αδυνατίσει θα είναι πάντα all time classic. Μπορεί να έχεις μεγάλη υπομονή και ανοχή, αλλά συνήθως αυτό σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα θα κάνεις την έκρηξη. Για να μην χαλάσουν οι διακοπές όλων προσπάθησε διακριτικά να βάλεις όρια. Μία συζήτηση πριν τις διακοπές σας μπορεί να φανεί χρήσιμη. Αν χρειαστεί να την ξανακάνετε κατά την διάρκεια των διακοπών προσπάθησε να κρατήσεις τους τόνους χαμηλούς.

Τα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια έχουν κλείσει τα καλύτερα τα σπίτια

Αναμφισβήτητα υπάρχει μία μεγάλη δόση αλήθειας στην παραπάνω έκφραση. Στις διακοπές με τους γονείς και ιδίως με τα πεθερικά δεν θα είναι το καλύτερο να το «ξεφτιλίσετε». Ο μεθυσμένος γαμπρός, ή η νύφη party animal είναι κάτι που οι γονείς δεν θα αποδεχθούν ποτέ. Και μεταξύ μας τώρα σε αυτό το ταξίδι καλό είναι να κρατήσεις το «γονικό» επίπεδο.

Κάνε υπομονή για να μην καταλήξεις επεισόδιο στο CSI

Σκέψου μόνο το εξής: Κάποτε άφηνες άυπνους τους γονείς σου για ώρες, όλο έκλαιγες, άφηνες λερωμένες πάνες και ζωγράφιζες τους τοίχους. Παραταύτα έζησες, μεγάλωσες και όλα καλά. Οπότε σε αυτό το ταξίδι αν σου λένε 15 φορές το ίδιο πράγμα, ή κρίνουν συνέχεια τις επιλογές σου (για το καλό σου κατά τα λεγόμενά τους) είναι σώφρον να τα ανεχτείς μέχρι ένα σημείο. Όταν τα νεύρα πάνε να ξεφύγουν πήγαινε για μια βουτιά, ή ένα καφέ, ή να πάρεις τσιγάρα βρε αδερφέ! Υπάρχει αρκετή εγκληματικότητα εκεί έξω. Μην γίνεις και εσύ ένας αριθμός.

Δεν μεγαλώνεις μόνο εσύ, αλλά και αυτοί

Μεγαλώνεις, αλλάζεις, κάνεις την δική σου οικογένεια, ή απλώς κάνεις την ζωή σου. Το ίδιο και οι γονείς σου. Μεγαλώνουν, κουράζονται, παραξενεύουν… Οπότε για όλους είναι μία πρόκληση. Οι διακοπές με τους γονείς, ή τα πεθερικά είναι σαν βόλτα με το τρενάκι του λουνα παρκ. Θα έχει τα ups and downs. Γίνε πιο δεκτικός και συγκεντρώσου στα κοινά πράγματα που απολαμβάνετε, ακόμη και αν είναι λίγα!

Το χιούμορ μπορεί να σώσει κάποιες άβολες στιγμές

Τσακωμοί του ζευγαριού μπροστά στους γονείς, ή τσακωμοί των γονιών-πεθερικών μπροστά στο ζευγάρι. Κοινώς μία άβολη στιγμή. Βρες εκείνο το δευτερόλεπτο που σε παίρνει και «πέταξε» μία ατάκα, άλλαξε θέμα, ντύσου αρκούδα, κάνε κάτι τελοσπάντων! Ειδικά όταν οι τσακωμοί είναι για θέματα τύπου πάλι λάθος εστιατόριο διάλεξες, τι αηδία είναι αυτή που πίνεις κλπ κλπ.

Μην ξεχνάς ότι κάποτε η μαμά σου ήταν wild και ο μπαμπάς ροκάς

Δύσκολα το πιστεύεις; Ναι και εμείς. Πολλοί γονείς ήταν κάποτε hippies, wild, rock ή τελοσπάντων κάτι cool. Σήμερα μπορεί να είναι αλλιώς. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τους θυμίσεις κάτι από τον παλιό τους εαυτό. Βγείτε μία βόλτα σε ένα ωραίο μπαράκι, χαλαρώστε με ιστορίες από το παρελθόν τους, γελάστε και σκεφτείτε ότι σε μία άλλη εποχή θα μπορούσαν να είναι κολλητοί σας.

Διακοπές με γονείς σημαίνει διακοπές και γι’ αυτούς

Οι περισσότεροι που κάνουν διακοπές με τους γονείς, έχουν παιδιά. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Οι γονείς προσφέρονται να κρατήσουν το παιδί, να βγει τα ζευγάρι, να είναι ανέμελο στην παραλία, να κάνουν τα δικά τους. Να προσθέσω ότι το κάνουν δωρεάν και με πολύ αγάπη. Ας μην το εκμεταλλευτείς μέχρι αηδίας. Οι γονείς (ακόμη και η πεθερά σου που νομίζεις ότι είναι δράκουλας στην πραγματικότητα) είναι άνθρωποι και έχουν ανάγκη από διακοπές και ταξίδια.

Διαβάστε επίσης