Χαλβάς χιονάτος

Χαλβάς χιονάτος

Χαλβάς χιονάτος

Περιγραφή

Άλλη μια εύκολη νηστίσιμη παραλλαγή χαλβά, με ινδοκάρυδο.

Υλικά

4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1/2 πακέτο μαργαρίνη
Λίγο αλάτι
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
150 γρ. ινδοκάρυδο
1 βανίλια

Με μια ματιά

Εκτέλεση

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη.
Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, σιγά σιγά, προσέχοντας να μη σβωλιάσει, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πήξει λίγο, να ξεκολλάει απ’ τα τοιχώματα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μισό ινδοκάρυδο.
Το ανακατεύουμε καλά και το αδειάζουμε σ ένα μικρό ταψί.
Από πάνω το πασπαλίζουμε ,με το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά από ώρα κόβουμε σε μικρούς ρόμβους.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή αυτή γίνεται και με γάλα, αντί για νερό (το νερό είναι προτιμότερο λόγω νηστείας)

Κατηγορίες Συνταγών