Περιγραφή
Αν δεν σας άρεσουν οι φακές σούπα, εδώ θα βρείτε έναν εναλλακτικό τρόπο για να τις απολαύσετε
Υλικά
3 φλ. φακή ψιλή
1 φλ. ρύζι μπλου μπόνετ (για πιλάφι)
½ φλ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
αλάτι, πιπέρι
1 δαφνόφυλλο
λίγο μαϊντανό
1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
1 λεμόνι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Πλένουμε τις φακές, τις βράζουμε μαζί με τη δάφνη και μόλις μαλακώσουν τις στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Έπειτα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και 3 φλ. νερό.
Σιγοβράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να απορροφηθούν τα 2/3 του νερού.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο στυμμένο λεμόνι.