Περιγραφή
Νόστιμα κεφτεδάκια με κιμά και λαχανικά σε μια ελαφριά εκδοχή φούρνου
Υλικά
1 κιλό κιμάς ανάμεικτος
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 μεγάλα κολοκυθάκια
3-4 καρότα
αλάτι, πιπέρι, δυόσμο
μπαχάρι, πάπρικα
2 αβγά
3-4 κουτ. σούπας γαλέτα
1-2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
ελαιόλαδο
μαϊντανός προαιρετικά
Με μια ματιά
- Μερίδες: 6
- Μέθοδος: Φούρνου
- Δυσκολία: Εύκολη
Εκτέλεση
Στο χοντρό του τρίφτη τρίβουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα και τα κολοκυθάκια. Βάζουμε όλα τα τριμμένα λαχανικά σε μπολ και προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, μπαχάρι, πάπρικα και ζυμώνουμε.
Προσθέτουμε τα αβγά και τη φρυγανιά και ανακατώνουμε το μίγμα. Στο τέλος ρίχνουμε τη μουστάρδα και ξαναζυμώνουμε. όσο περισσότερο ζύμωμα, τόσο πιο αφράτα κεφτεδάκια θα έχουμε.
Αφήνουμε το μίγμα του κιμά στο ψυγείο, για 30 λεπτά.
Σε λαδομένο ταψί ή σε λαδόκολλα τοποθετούμε τους κεφτέδες, που πλάθουμε αφού προηγουμένως λαδώσουμε ελαφρά τις παλάμες μας. Όταν τελειώσουμε το πλάσιμο και γεμίσουμε το ταψί, περιχύνουμε τους κεφτέδες με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στο γκριλ για 10 με 15 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύεται ωραία με χωριάτικη σαλάτα και πατατάκια ή ρύζι. Εγώ προτιμώ μόνο χωριάτικη.
Ιωάννα Ζαχαριάδου