Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Το σπίτι είναι κάτι παραπάνω από ένα οίκημα. Εκεί διαδραματίζεται ένα σημαντικό μέρος της ζωής μας και φυλάσσονται τα πλέον προσωπικά αντικείμενα τα οποία ταυτίζονται με τον ίδιο μας τον εαυτό. εκεί αναπτύσσεται ένα σύνολο καθημερινών οικογενειακών και προσωπικών δραστηριοτήτων κτλ. Με λίγα λόγια αποτελεί ένα απαραίτητο περιβάλλον για κάθε άνθρωπο.

Γι’ αυτό και το σπίτι κατά κάποιο τρόπο συνθέτει ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής των ατόμων, αντανακλώντας το χαρακτήρα και την προσωπικότητα αυτών που το κατοικούν.

Όταν έρχεται η στιγμή να διακοσμήσετε την πρώτη σας κατοικία, μπορεί να δημιουργηθεί ένας μεγάλος αριθμός αμφιβολιών που στην αρχή φαίνεται δύσκολο να λυθούν. Είναι δυνατόν ένα ζευγάρι να χάσει κυριολεκτικά τον «ύπνο» του προσπαθώντας να καταλήξει ως προς το ποιος είναι ο πιο κατάλληλος καναπές για το καινούργιο καθιστικό, πώς θα πρέπει να διαμορφωθεί το υπνοδωμάτιο για τα παιδιά που θα αποκτηθούν, τι στοιχεία και τι γκάμες χρωμάτων θα δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα στην κουζίνα ή στο λουτρό, αν είναι απαραίτητο και εφικτό να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες τροποποιηθείς στην κατοικία για να της δοθεί μια διαφορετική όψη που να εκφράζει καλύτερα τις προσωπικές προτιμήσεις.

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Παρόλο που ως γνωστό η εργασία της διακόσμησης δεν είναι εύκολη, αν θέλετε να έχετε επιτυχία δε χρειάζεται να φοβάστε, διότι η διακόσμηση είναι όπως ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, χωρίς σταθερούς κανόνες, όπου η διαίσθηση, η φαντασία και το καλό γούστο του καθενός αρκούν για να μετατρέψουν την πρώτη σας κατοικία στο σπίτι που πάντα ονειρευόσασταν. Η επιλογή της επίπλωσης προϋποθέτει ένα σύνολο συγκεκριμένων ιδεών που παίρνουν μορφή μέσα στο σύνολο της κατοικίας μετατρέποντάς τη σε κάτι ιδιαίτερο και γεμάτο προσωπικότητα. Γι΄ αυτό και η κατοικία θα πρέπει να αντανακλά τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τη ζωή το άτομο που μένει σ΄ αυτήν, διατηρώντας και εκφράζοντας την ιδιαίτερη προσωπικότητα, τα γούστα, τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του.

Από τη στιγμή που έχει επιλεγεί το σπίτι, αφού βεβαιωθείτε ότι είναι τόσο φωτεινό όσο θα θέλατε, η κατασκευή του είναι σε καλή κατάσταση και οι εγκαταστάσεις λειτουργούν σωστά, το καλύτερο είναι να μη χάσετε την ψυχραιμία σας. Αποφύγετε τις βιαστικές κινήσεις και αφιερώστε το χρόνο που χρειάζεστε για να εξετάσετε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει πραγματικά να διακοσμήσετε το σπίτι σας. Δεν είναι καλό να προσπαθήσετε να οργανώσετε το διαμέρισμα με λεπτομέρεια πριν το κατοικήσετε, γιατί πολλές φορές συμβαίνει, ενώ έχετε ήδη μπει, να διαπιστώσετε ότι δεν έχει επιτευχθεί η άνεση ή η αισθητική που επιδιώκατε, και τότε ίσως είναι πιο πολύπλοκη η πραγματοποίηση οποιασδήποτε αλλαγής όσον αφορά τη διαρρύθμιση. Στο μέτρο του δυνατού, πρέπει να προσπαθήσει κανείς να επενδύσει τα χρήματα του προϋπολογισμού που διαθέτει στα πιο σημαντικά και βασικά στοιχεία: τραπέζια και άνετες καρέκλες για την τραπεζαρία, ένα καλό κρεβάτι ή ένας χαριτωμένος καναπές. Τα προβλήματα που αφορούν στις λεπτομέρειες και στα συμπληρωματικά στοιχεία θα πρέπει να λύνονται σιγά σιγά. Η σκέψη και η καθημερινή εμπειρία θα αποσαφηνίσουν πολλές αμφιβολίες και θα βοηθήσουν στην επίλυση κάθε περίπτωσης.

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Το καθιστικό-τραπεζαρία είναι ένα από τα σημαντικότερα δωμάτια, μια που εκεί διαδραματίζεται το μεγαλύτερο μέρος της κοινής ζωής του σπιτιού. Είναι το μέρος όπου δέχεται κανείς τους επισκέπτες και όπου, πολύ συχνά, αναζητά την ξεκούραση και τη χαλάρωση. Τα πρώτα πράγματα που πρέπει αρχικά να υπάρχουν είναι ένα φωτιστικό, ένα τραπέζι και καρέκλες για το χώρο της τραπεζαρίας και ένας καναπές, ένα κεντρικό τραπέζι και ένα φωτιστικό δαπέδου για το καθιστικό. Πρόκειται, τελικά, για τα πιο σημαντικά στοιχεία. Έπειτα, η ίδια η ζωή στο σπίτι θα βοηθήσει να διαπιστώσετε τις πραγματικές ανάγκες, τόσο από πρακτική όσο και από αισθητική άποψη. Η διακόσμηση του σπιτιού μπορεί να γίνει σταδιακά, σύμφωνα με τις προσωπικές προτιμήσεις, αντικαθιστώντας εύκολα τα αρχικά στοιχεία και προσθέτοντας άλλα.

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Το μπάνιο και η κουζίνα είναι ίσως τα δωμάτια που μπορούν ευκολότερα να διακοσμηθούν εξαρχής, επειδή βασικά χρειάζονται κάποια πολύ συγκεκριμένα στοιχεία και η λειτουργία τους είναι προφανής. Ο στόχος εδώ είναι να επιλέξετε τη διακοσμητική γραμμή που ταιριάζει καλύτερα με τις διαστάσεις των δωματίων και το συνολικό ύφος της κατοικίας.

Αναφορικά με το σχέδιο των συσκευών και τα μοντέλα που θα επιλέξετε, θα πρέπει να προσαρμόζονται απόλυτα με τις διαστάσεις των χώρων, να επιτρέπουν την άνετη κίνηση μέσα σ’ αυτούς και να έχουν μια λογική διαρρύθμιση, σύμφωνα με τη λειτουργία για την οποία προορίζονται.

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Η διακόσμηση της πρώτης κατοικίας

Το υπνοδωμάτιο είναι επίσης ένας σημαντικός χώρος δεδομένου ότι ο τρόπος του πρωινού ξυπνήματος επηρεάζει το άτομο καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για να διακοσμηθεί το υπνοδωμάτιο, δε σημαίνει ότι πρέπει να γεμίσει με αντικείμενα. Είναι καλύτερα να προτιμήσετε την απλότητα και την άνεση ενός καλού κρεβατιού, δυο κομοδίνα ή μικρά τραπεζάκια κρεβατοκάμαρας με φωτιστικά για το διάβασμα και μια πρακτική ντουλάπα. Όπως και για τα άλλα δωμάτια, είναι πρωταρχικό να επιλέγονται λίγα και σωστά στοιχεία που να εκφράζουν την προσωπικότητα του χρήστη. Με το χρόνο και τη ζωή μέσα στο σπίτι θα καθοριστούν αργότερα ποιες είναι οι αναγκαίες και σημαντικές λεπτομέρειες.

 

Διαβάστε επίσης