Δημιουργήστε ατμόσφαιρα με κεριά

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα με κεριά Δημιουργήστε ατμόσφαιρα με κεριά

Αν επιθυμείτε να αλλάξετε την ατμόσφαιρα του χώρου σας, προσδώστε ρομαντικό ύφος τοποθετώντας σε διάφορες γωνιές όμορφες συνθέσεις με κεριά.. Είναι κάτι που μπορείτε να το κάνετε πολύ εύκολα και οικονομικά. Δημιουργίες με πολλή φαντασία, σε χρώματα και σχέδια για όλα τα γούστα μπορούν να δώσουν μια διαφορετική νότα στο σαλόνι σας, στο καθιστικό σας και όχι μόνο.

Ο στολισμός με κεριά και η δημιουργία γλυκιάς και ζεστής ατμόσφαιρας στο σπίτι δεν αφορούν μόνο σε γιορτές και επετείους. Η κάθε μέρα σας μπορεί να γίνει ξεχωριστή, με απλό και εύκολο τρόπο:

Δημιουργήστε ατμόσφαιρα με κεριάΈνα κερί στο κέντρο του τραπεζιού ή ένα γυάλινο βάζο με κερί και φύλλα δέντρων ή εποχικά άνθη είναι τα τέλεια στολίδια όταν έχετε οργανώσει γεύμα ή δείπνο. Φυσικά, θα πρέπει να φροντίσετε η φλόγα του κεριού να είναι προστατευμένη από τον αέρα και το λιωμένο μέρος του να μην καταστρέφει τη γύρω σύνθεση με τα λουλούδια.

Δεν υπάρχει λόγος να πανικοβληθείτε εάν περιμένετε επισκέψεις και δεν έχετε προλάβει να βρείτε ξεχωριστά κεριά. Σίγουρα, αν ψάξετε, θα ανακαλύψετε κάποια στο σπίτι ή αλλιώς στο πιο κοντινό σούπερ μάρκετ. Τα απλά λευκά κυλινδρικά κεριά σε διάφορα μεγέθη είναι ικανά να μεταμορφώσουν το χώρο σας, εάν τα «βοηθήσετε» κι εσείς λιγάκι.

Συνδυασμοί με μέταλλο
Συνδυασμοί με μέταλλοΑφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και χρησιμοποιήστε τα πιο απίθανα αντικείμενα σαν κηροπήγια ή πρωτότυπες βάσεις για κεριά.

Ένα συρμάτινο καλάθι μπορεί να μετατραπεί σε μια ξεχωριστή βάση για μικρά πλατιά κεριά και να διακοσμήσει με τον καλύτερο τρόπο κάποια γωνιά του σπιτιού.

Ένα μικρό κόκκινο βαγόνι με ροδάκια που θα μεταφέρει 5 ή 6 κυλινδρικά κεριά αποτελεί ένα κινούμενο φωτιστικό δαπέδου.

Μη διστάζετε να συνδυάσετε πολλά μπρούντζινα κηροπήγια, είτε τα είχατε παρατημένα στο σπίτι σας είτε τα βρήκατε σε παλαιοπωλείο. Γυαλίστε τα με προσοχή, βάλτε από κάτω μια τσόχινη προστατευτική επιφάνεια και στολίστε τα με κατάλευκα μικρά και μεγάλα κεριά. Το αποτέλεσμα θα είναι εκπληκτικό!

Δεν έχει σημασία η ομοιογένεια στο ύψος, το χρώμα, το υλικό και στις λεπτομέρειες. Χρησιμοποιήστε τα με χάρη και φαντασία, και μάλιστα δημιουργήστε διαφορετικά -από άποψη ύψους- σταντ.

Η όλη σύνθεση θα δείξει υπέροχη.

Με αέρα… θαλασσινό
Με αέρα... θαλασσινό Το καλοκαίρι σάς προτείναμε να μαζέψετε βότσαλα, πετρούλες, κροκάλες και διάφορα κομμάτια της «παραλίας». Τώρα ήρθε η ώρα να τα χρησιμοποιήσετε.

Τα γυαλίζετε τρίβοντάς τα, εάν είναι άγρια η επιφάνειά τους, αλλιώς τα αφήνετε όπως είναι και τα περνάτε μ’ ένα διαφανές βερνίκι. Όταν στεγνώσουν, μπορείτε να τα βάλετε σε γυάλινα δοχεία, βάζα ή μπολ ανά μέγεθος, χρώμα ή σχήμα ή και όλα μαζί. Το παράδειγμα της φωτογραφίας είναι πολύ όμορφο, καθώς δημιουργεί μια «φωλιά» για τα λευκά κεριά, ενώ ο συνδυασμός του μοντέρνου γυάλινου μπολ με τα κεριά αναδεικνύει τις καθαρές γραμμές της σύνθεσης.

Με φρούτα και φαντασία
Με φρούτα και φαντασία Χρησιμοποιείτε πάντα ό,τι έχετε, αλλά με πρωτότυπο τρόπο. Η καλύτερη διακοσμητική συμβουλή είναι «φαντασία και ασυνήθιστες λύσεις», για να ξεφεύγετε από τα κοινότοπα.

Φρέσκα μήλα, τα οποία θα διαλέξετε με προσοχή ώστε να είναι κατακόκκινα, μπορεί να γίνουν το ιδανικό κηροπήγιο. Με έναν κυλινδρικό κόφτη αποσπάτε αρχικά την κορυφή των μήλων. Στη συνέχεια μεγαλώνετε τη διάμετρό τους και τα σκάβετε έως ότου αποκτήσουν τις διαστάσεις ρεσό. Ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού στις «θήκες» που φτιάξατε, ώστε να καθυστερήσει το αναπόφευκτο καφέ χρώμα που θα πάρει η σάρκα τους όταν μείνει χωρίς τη φλούδα, και κατόπιν τοποθετείτε τα ρεσό. Μπορείτε να επιλέξετε ένα παλιό τενεκεδένιο δοχείο καλά γυαλισμένο, ένα μαντεμένιο σίδερο (της γιαγιάς) ή μια μικρή σιδερένια λεκάνη.

Με υλικά της φύσης
Μια εξίσου πρωτότυπη ιδέα είναι να τυλίξετε διάφορα λευκά κυλινδρικά κεριά με φύλλα δέντρων, μικρά πράσινα μπαμπού, να δέσετε ξύλα κανέλας γύρω γύρω με ένα κορδόνι ή ένα λευκό σχοινάκι και να δημιουργήσετε μια σύνθεση με όλα τα υλικά μαζί ή δύο ή τρία τη φορά.

Βάλτε μια πιατέλα με χαριτωμένο σχήμα σ’ ένα ασυνήθιστο σημείο. Γεμίστε τη με σφαιρικά κεράκια και τοποθετήστε δίπλα διάφορα φυσικά υλικά. Κλαδιά από δέντρα, κουκουνάρια ή ένα ξύλινο σκαμνί θα συνθέσουν μια ρουστίκ εικόνα και θα δημιουργήσουν έναν όμορφο συνδυασμό φωτός, σκιάς, χρωμάτων και υλικών.

Τυλίξτε σε ρολό μερικά σουπλά από λεπτά καλάμια, δέστε τα με κορδόνια από χόρτο και βάλτε μέσα ρεσό. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει!

 

Διαβάστε επίσης