Ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια. Είναι ζήτημα απόφασης!

Ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια. Είναι ζήτημα απόφασης Ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια. Είναι ζήτημα απόφασης!

Ζείτε στο παρελθόν; Τα σκουπίδια σας θυμίζουν το παρελθόν – τα καλά ή τα κακά. Είναι στενά δεμένα με το παρελθόν και σας κρατούν πίσω. Το να ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια είναι ο καλύτερος τρόπος να δώσετε μια ένεση ζωντάνιας στη ζωή σας!

Κοιτάξτε γύρω στο σπίτι, στον κήπο, στο γκαράζ… Τι βλέπετε; Πράγματα… και πολλά μάλιστα! Κοιτάτε όλα αυτά τα πράγματα που συγκεντρώσατε στη ζωή σας μέχρι σήμερα. Κάθε αντικείμενο έχει μια συναισθηματική ή ψυχολογική αξία, ακόμα ίσως και μια δική του ιστορία.

Τώρα ξανακοιτάξτε τα. Πόσα από τα πράγματα αυτά σας αρέσουν πραγματικά, πόσα είναι χρήσιμα και πόσα δεν αγαπάτε και απλά μαζεύουν σκόνη;

Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε ότι όλα αυτά τα πράγματα που δεν αγαπάτε, δεν χρησιμοποιείτε, ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ.
Αισθάνεστε ξαλαφρωμένοι ανανεωμένοι… ακόμη κι απελευθερωμένοι;

Οι περισσότεροι δεν μπορούν να πιστέψουν πόσο ΥΠΕΡΟΧΑ θα νιώσουν αφού ολοκληρώσουν την διαδικασία να απαλλαγούν από τα σκουπίδια στη ζωή τους. θα σας δείξουμε πως η απαλλαγή από τα σκουπίδια μπορεί να σας βοηθήσει να είστε ενήμεροι και έτοιμοι να δεχθείτε νέα και καλύτερα πράγματα…

Τα πλεονεκτήματα είναι ανεκτίμητα:
Μπορείτε να αναδιοργανώσετε το σπίτι σας και να απλοποιήσετε τη ζωή σας.

Θα αισθανθείτε ότι έχετε περισσότερο έλεγχο και καθαρότερο μυαλό.

Δεν θα χάνετε πράγματα τόσο εύκολα.

θα έχετε λιγότερα πράγματα για αν τακτοποιήσετε, να ξεσκονίσετε και να καθαρίσετε.

Μπορείτε να αποκτήσετε νέες συνήθειες και να δώσετε νέα πνοή στη ζωή σας.

Η απαλλαγή από τα σκουπίδια είναι εξαιρετική για την ανακούφιση του άγχους!

Τι είναι σκουπίδι;
Πράγματα που ποτέ δεν σας άρεσαν.

Πράγματα που ποτέ δεν χρησιμοποιείτε.

Πράγματα που χρειάζονται επισκευή ή τα κρατάτε επειδή μπορεί «να σας φανούν χρήσιμα».

Πράγματα που γενικά χρησιμοποιούνται μία ή δύο φορές (όπως βιβλία, περιοδικά και ταινίες)

Παιδικές συλλογές που δεν σας χρειάζονται πια

Βρίσκονται εκεί, παντού γύρω μας, αλλά μας βολεύει να μην τους δίνουμε σημασία.

Πού βρίσκονται τα σκουπίδια;
Ξεφορτωθείτε τα σκουπίδια. Είναι ζήτημα απόφασης!Στην κουζίνα – επεξεργασμένα, σε κονσέρβες, αποξηραμένα και κατεψυγμένα τρόφιμα – ελέγξτε όλες τις ημερομηνίες λήξεως. Παλιά δοχεία και τηγάνια, πιατικά και μαχαιροπίρουνα, μισοσπασμένες κούπες και φλιτζάνια, μαχαίρια που δεν κόβουν, μουχλιασμένα λαστιχένια γάντια – όλα αυτά είναι σκουπίδια.

Μπάνιο – η συλλογή αυτή από μισογεμάτα μπουκάλια σαμπουάν, ξεφτισμένες παλιές πετσέτες και φθαρμένα σεντόνια – όλα είναι για πέταμα!

Κήπος / υπόστεγο στον κήπο – το σπασμένο καροτσάκι, τα παλιά πακέτα με σπόρους και οι πλαστικές γλάστρες – αποχαιρετήστε τα για πάντα!

Ντουλάπια, συρτάρια, κάτω από τα κρεβάτια, πίσω από τις πόρτες – μέρη όπου κρύβονται σκουπίδια. Βρείτε τα και πετάξτε τα!

Γκαρνταρόμπες – αν δεν το φορέσατε για δύο χρόνια είναι για τα σκουπίδια!

Ο χώρος εργασίας σας / το γραφείο σας – ξεπερασμένα εγχειρίδια, κατάλογοι και βιβλία, παλιά αρχεία πελατών, σκονισμένα διακοσμητικά γραφείου και στυλό που δεν γράφουν – ΕΞΩ!

Γκαράζ – πιθανόν ο χώρος που έχει παραμεληθεί περισσότερο – δοχεία με μπογιές, κομμένα ξύλα, σπασμένα εργαλεία, παλιά έπιπλα κήπου… σκεφθείτε πόσο χώρο θα κερδίσετε!

Σοφίτα / υπόγειο – αφού τελειώσετε με το υπόλοιπο σπίτι, θα πρέπει να έχετε αρκετή αυτοπεποίθηση και δύναμη για να εισβάλλετε στην σοφίτα, όπου βρίσκονται συνήθως τα σκουπίδια με την μεγαλύτερη συναισθηματική αξία. Ήρθε ο καιρός για αποφάσεις επομένως δείξτε δύναμη και απελευθερωθείτε. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορείτε να τα πάρετε μαζί σας!

Τι κάνετε λοιπόν με τα σκουπίδια σας;
Υπάρχουν τρεις τύποι απορριμμάτων – τα απόλυτα απορρίμματα, τα ανακυκλώσιμα απορρίμματα, τα απορρίμματα που μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν – και διάφορες επιλογές:

Επαναχρησιμοποιήσιμα α) προσφέρετέ τα στους φίλους και συγγενείς σας β) πουλήστε τα όσο-όσο σε παζάρι στο σπίτι σας και χρησιμοποιήστε τα κέρδη ως αμοιβή για τη σκληρή σας δουλειά γ) δώστε τα σε μία φιλανθρωπία, δ) βρείτε νιόπαντρους που δεν έχουν πολλά πράγματα ακόμη – αφήστε τους να ψαχουλέψουν…

Ανακυκλώσιμα σκουπίδια (δηλ. χαρτιά, βιβλία): αν είστε καλοί με τον πλανήτη τότε μεταφέρετε τα στο πλησιέστερό σας κέντρο ανακύκλωσης.

Απόλυτα σκουπίδια: στο καλάθι ή στην πυρά – μπορεί να χρειασθείτε φορτηγάκι για τα μεγαλύτερου μεγέθους απορρίμματα.

Υπάρχει και τέταρτη επιλογή: τα «επισκευάσιμα σκουπίδια» αλλά αν δεν τα έχετε επισκευάσει μέχρι τώρα, θα το κάνετε ποτέ;

Πώς να ξεκινήσετε;
Πρόκειται για ένα γεγονός που θα σας αλλάξει την ζωή, γι’ αυτό προγραμματίστε τις κινήσεις σας -μπορεί αν σας πάρει μια ημέρα ή έναν μήνα.

Μην αφήστε τίποτα να σας αποσπάσει την προσοχή από την πολύ θεραπευτική αυτήν εργασία.
βεβαιωθείτε ότι έχετε την σωστή πνευματική κατάσταση, αισθάνεστε ευεξία και καλά, συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι – θα προβείτε σε μερικές δύσκολες αποφάσεις:

Συγκεντρώστε πολλά μεγάλα κουτιά και σακούλες – θα χρειασθείτε περισσότερα απ’ όσα νομίζετε!

Αδειάστε χώρο στο πάτωμα και ετοιμάστε τέσσερα μεγάλα κουτιά, βάλτε τους ονόματα; «για καταστροφή», «δόσιμο», ανακύκλωση» και «δεν ξέρω ακόμη».

«Οργώστε» το σπίτι σας μεθοδικά, το ένα δωμάτιο μετά το άλλο. Ξεκινήστε από τον χώρο που σας ενοχλεί περισσότερο.
Τέλος, βεβαιωθείτε ότι όλα αυτά τα σκουπίδια θα φύγουν από το χώρο σας και ότι δεν θα μείνουν εκεί περιμένοντας την μετακίνηση τους…

Πώς να εξαλείψετε τον όγκο απορριμμάτων για τα οποία «δεν έχετε αποφασίσει ακόμη»…
Κάντε ένα τεστ για κάθε αντικείμενο σε κλίμακα από το 1-10 με τις εξής ερωτήσεις: α) σε τι θα σας ωφελήσει, β) το χρειάζεστε πραγματικά και γ) σας δίνει χαρά;

Θα ήταν χρήσιμο και θα έδινε χαρά σε κάποιον άλλον; Τι λένε ακριβώς για εσάς τα αντικείμενα αυτά;

Θυμηθείτε – το όλο ζήτημα της απαλλαγής από τα σκουπίδια είναι να έχετε χώρο ώστε στη ζωή σας να έλθουν καλύτερα πράγματα.

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης