Παπαγαλάκια – Το πιο ιδανικό ζευγάρι

Παπαγαλάκια: Το πιο ιδανικό ζευγάρι Παπαγαλάκια: Το πιο ιδανικό ζευγάρι

Από όλα τα κατοικίδια ζώα κανένα δεν είναι πιο διαδεδομένο και κανένα δεν εκτιμάται περισσότερο από τα παπαγαλάκια με τα κυματιστά φτερά. Πριν ωστόσο απολαύσετε τη συντροφιά των χαριτωμένων αυτών φτερωτών φίλων σιγουρευτείτε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή.

Όλοι οι φίλοι των κατοικίδιων συμφωνούν ότι ο μικρός παπαγάλος έχει πολλά πλεονεκτήματα, δηλαδή μπορεί να ζήσει μέχρι 15 χρόνια η συντήρησή του δεν κοστίζει ακριβά, μπορείτε εύκολα να το αφήσετε όταν πάτε διακοπές σε άτομα του οικογενειακού σας περιβάλλοντος ή σε φίλους δεν κάνει φασαρία και θέλει ένα σύντροφο για να απασχολείται.

Παπαγαλάκια: Το πιο ιδανικό ζευγάριΠαρ΄ όλα αυτά πρέπει να το σκεφτείτε καλά πριν πάρετε στο σπίτι σας έναν μικρό παπαγάλο. Μην ξεχνάτε ότι παίρνοντας το πουλί δείχνετε ότι αναλαμβάνετε ευσυνείδητα όλες τις δουλειές και τις φροντίδες που συνεπάγεται αυτή σας η πράξη.

Ας δούμε λοιπόν σε ποια ερωτήματα πρέπει να δώσετε απάντηση πριν υποδεχθείτε στο σπίτι το καινούργιο σας φίλο.

Όλοι ξέρουν ότι τα παπαγαλάκια είναι κοινωνικά από τη φύση τους. Στις πατρίδες τους δεν συναντάμε ποτέ μοναχικά πουλιά. Αφού φύγουν από τους κόλπους της οικογένειάς τους, τα νεαρά πουλιά ζουν για μερικούς μήνες σε μεγάλες ομάδες. Μετά αρχίζουν να σχηματίζουν ζευγάρια τα οποία διατηρούν το δεσμό τους, αν είναι δυνατόν μια ολόκληρη ζωή.

Παπαγαλάκια: Το πιο ιδανικό ζευγάριΕκτός από την εποχή της αναπαραγωγής, τα παπαγαλάκια συναντώνται σε γιγάντια σμήνη γύρω από τα σημεία που υπάρχει νερό, στα μέρη που βρίσκουν τροφή και στα δέντρα πάνω στα οποία κοιμούνται. Αυτή θα ήταν μια απόδειξη του πόσο παράλογο είναι να κρατήσουμε αυτά τα πουλιά διαρκώς μόνα τους μέσα σε ένα κλουβί.

Όποιος έχει προσέξει καλά το χρόνο που περνούν δύο παπαγαλάκια με το να καθαρίζει το ένα τα φτερά του άλλου και την τρυφερότητα που δείχνει το ένα στο άλλο, θα πρέπει να παραδεχτεί ότι ο ίδιος δεν θα μπορούσε ποτέ να διαθέσει το χρόνο και την υπομονή που χρειάζονται τα παπαγαλάκια του.

Αν πάρουμε στο σπίτι μας ένα μοναχικό παπαγαλάκι γνωρίζοντας ότι μόλις έχει αρχίσει να πετάει, θα προσκολληθεί γρήγορα σε μας, αλλά επίσης και στα διάφορα πράγματα που θα έχει στο κλουβί για να παίζει. Τα αρσενικά τσιμπολογούν τα αφτιά, τη μύτη ή τα δάχτυλα.

Το ίδιο κάνουν με τα παιχνίδια που έχουν σχήμα κούνιας και τα άλλα αντικείμενα από πλαστικό, που τα μεταχειρίζονται πότε σαν φίλο και πότε σαν αντίπαλο.

Ένας φίλος των ζώων με κατανόηση δεν θα πρέπει παρόλα αυτά να δεχτεί να μένει μόνο του ένα κοινωνικό ζώο. Αντίθετα, όταν έχει ένα ζευγάρι παπαγαλάκια δε θα τον ενοχλεί η συνείδησή του.

 

Διαβάστε επίσης