Ανθισμένα Μπισκοτάκια

Ανθισμένα Μπισκοτάκια Ανθισμένα Μπισκοτάκια

Αν έχετε καλλιτεχνικές ανησυχίες αυτήν την εποχή είναι ευκαιρία να δείξετε το δημιουργικό σας ταλέντο σε ένα συνδυασμό ζαχαροπλαστικής και διακόσμησης. Φτιάξτε ανθισμένα μπισκοτάκια. Ψήστε μια αγκαλιά από μπισκοτένια άνθη και η άνοιξη υπόσχεται να είναι ηλιόλουστη.

Χρησιμοποιήστε αυτά τα μπισκότα σαν διακοσμητικά ή δώρα για την άνοιξη και το Πάσχα.

Ψήνοντας τα μπισκότα
Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 250 γραμ. τυρί κρέμα, μαλακό
  • 3-1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • Καλαμάκια μαγειρικής

Χρησιμοποιήστε συνηθισμένες φόρμες για μπισκότα για να δημιουργήσετε διάφορα σχήματα.

Οδηγίες:
Ψήνοντας τα μπισκότα 1. Σε ένα μπολ χτυπήστε τη μαργαρίνη ή το βούτυρο και το τυρί κρέμα με το μίξερ στην μεσαία ή μεγάλη ταχύτητα για 30 περίπου λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν. Προσθέστε το μισό περίπου αλεύρι, τη ζάχαρη, το αυγό, το μπέικιν και την βανίλια στο μείγμα του βουτύρου. Χτυπήστε μέχρι να αναμιχθούν εντελώς τα υλικά και μαζεύετε το μείγμα από τις πλευρές του μπολ. Μετά χτυπήστε ή ανακατώστε το υπόλοιπο αλεύρι.

2. Χωρίστε το μείγμα στη μέση. Καλύψτε το και παγώστε το για 3 έως 24 ώρες ή μέχρι να πιάνεται εύκολα στα χέρια. Σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίξτε φύλο, κάθε τμήμα της ζύμης χωριστά, πάχους 1/2 εκατοστού. Κόψτε 6 έως 8 εκατοστά διάφορα σχήματα (όπως τουλίπες, λουλούδια ή λαγουδάκια).

Ψήνοντας τα μπισκόταΕιδικά ταψάκια για μπισκότα μπορούν πολλές φορές να κάνουν την δουλειά ευκολότερη.

3. Τοποθετήστε τα σε αβουτύρωτη φόρμα και σε απόσταση 2 – 3 εκατοστά μεταξύ τους. Σφηνώστε ένα ξύλινο καλαμάκι κάτω από το κέντρο κάθε μπισκότου. Πιέστε προς τα κάτω τη ζύμη ελαφρά ώστε το μπισκότο να ψηθεί γύρω από το καλαμάκι. Ψήστε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 8 με 10 λεπτά ή μέχρι να σκληρύνουν οι άκρες και να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα. Ξεφορμάρετε τα μπισκότα προσεκτικά και κρυώστε τα σε σχάρα. Γίνονται περίπου 36 μπισκότα (λιγότερα ή περισσότερα ανάλογα με το μέγεθός τους).

Πρόταση :
Μια άλλη περίπτωση είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά ταψάκια για μπισκότα. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε τις συνταγές που συνοδεύουν αυτά τα σκεύη όταν τ’ αγοράσετε. Πιέστε τη ζύμη μέσα στο ταψάκι και τοποθετήστε τα καλαμάκια.

Προτάσεις Διακόσμησης

Για να δημιουργήσετε χρώματα, χρησιμοποιήστε μια οδοντογλυφίδα για να προσθέτετε λίγο λίγο το χρώμα ζαχαροπλαστικής στο μείγμα σας μέχρι μα βρείτε την απόχρωση που θέλετε.

Φτιάχνοντας το γλάσο

Προτάσεις Διακόσμησης 1. Με ένα πιρούνι ανακατώστε 2 κουταλιές της σούπας μαρέγκα σε σκόνη, 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό και 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να γίνει αφράτο. Προσθέστε σταδιακά, ενώ ανακατώνετε, 1-1/2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη ώστε να φτιάξετε ένα αφράτο γλάσο που να απλώνεται χωρίς να τρέχει. (Πρέπει να έχει ρευστή σύσταση και να είναι τόσο λεπτό ώστε να σχηματίζονται ραβδώσεις όταν απλώνεται.) Χωρίστε το γλάσο και χρωματίστε με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πολτώδη μορφή, της αρεσκείας σας. Γίνεται ένα φλιτζάνι περίπου.

2. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε σχάρα για να κρυώσουν. Όταν είναι πλέον κρύα, ρίξτε κουταλιές από το γλάσο πάνω στα μπισκότα ώσπου να καλυφθούν εντελώς.

Προτάσεις ΔιακόσμησηςΑνακατώστε διαφορετικά χρώματα από βαφές ζαχαροπλαστικής για να δημιουργήσετε διασκεδαστικές και διαφορετικές αποχρώσεις. 3. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο κουζίνας για ν’ απλώσετε γλάσο στα πλαϊνά των μπισκότων. Αφήστε το γλάσο να σταθεί για λίγο, σηκώστε τα μπισκότα και με ένα μαχαίρι καθαρίστε απαλά την πίσω πλευρά τους πριν σκληρύνουν τελείως. Αφήστε τα μπισκότα να στεγνώσουν.

Προσθέστε διακοσμητικές πινελιές
Τι θα χρειαστείτε:

Προσθέστε διακοσμητικές πινελιές Μια άλλη ιδέα είναι να γαρνίρετε τα μπισκότα με μηνύματα για τους φίλους σας.

  • 3 κουταλιές σούπας μαρέγκα σε σκόνη
  • 1/3 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 1/2 κιλό ζάχαρη άχνη (4-1/2 φλιτζάνι)
  • 1 κουταλάκι βανίλια
  • 1/2 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
  • Πάστα ζαχαροπλαστικής για χρώμα

Οδηγίες:
Ανθισμένα Μπισκοτάκια1. Ανακατώστε σκόνη μαρέγκας, νερό, άχνη, βανίλια και κρέμα γάλακτος σε ένα μικρό μπολ. Χτυπήστε με ηλεκτρικό μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατωθούν, μετά στην μεγάλη ταχύτητα για 7 έως 10 λεπτά ή ώσπου να γίνει μείγμα σφιχτό. Χρησιμοποιήστε το αμέσως.

2. Χωρίστε το γλάσο, χρωματίστε με χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα, της αρεσκείας σας. Όταν δεν το χρησιμοποιείτε, φυλάξτε το σκεπασμένο με πλαστική μεμβράνη ώστε να μην στεγνώνει. Γίνονται τρία φλιτζάνια.

3. Γεμίστε ένα κορνέ με αυτό το μείγμα και φτιάξτε κουκκίδες, φιδάκια, ημικύκλια και αστέρια πάνω στα μπισκότα. Αφήστε τα να στεγνώσουν εντελώς.
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης