Ανεβάστε την αξία του ακινήτου σας

Ανεβάστε την αξία του ακινήτου σας Ανεβάστε την αξία του ακινήτου σας

Σκέφτεστε να ξεκινήσετε κάποια ανακαίνιση στο σπίτι; Λοιπόν, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή από το «τώρα», όμως προσέξτε μη σας συνεπάρει το πάθος της ανακαίνισης. Αν πάρουν τα μυαλά σας αέρα, μπορεί τελικά να ξοδέψετε πολύ περισσότερα χρήματα απ’ ότι είχατε προϋπολογίσει και το αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες σας.

Αλλά τότε, ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για ν’ αυξήσετε την αξία του σπιτιού σας; Εμείς ζητήσαμε τις συμβουλές των ειδικών και σας τις παρουσιάζουμε.

Ανεβάστε την αξία του ακινήτου σαςΚάντε οποιαδήποτε δουλειά μπορείτε να κάνετε μόνοι σας! Όσες περισσότερες δουλειές μπορέσετε να κάνετε μόνοι, τόσα περισσότερα χρήματα θα γλιτώσετε. Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότεροι από μας αρκούμαστε στο βάψιμο, άντε και στο φύτεμα μερικών λουλουδιών. Δεν χρειάζεται στεναχώρια! Χρησιμοποιείστε όποιο ταλέντο διαθέτετε για να εξωραΐσετε τον εξωτερικό περίβολο. Το πρώτο πράγμα που θα δει κάποιος στο σπίτι σας είναι η εξωτερική του εμφάνιση. Αν το πετύχετε αυτό, θα έχετε οι ίδιοι αυξήσει αναμφισβήτητα την αξία του.

Το να προσθέσετε πηχάκια ή διαζώματα στους τοίχους, δεν είναι και τόσο δύσκολη δουλειά, ειδικά στις μέρες μας και για ν’ απλώσετε ένα στρώμα μπογιάς θα χρειαστείτε απλά λίγο περισσότερο χρόνο. Επιπλέον μπορείτε να καλέσετε τους φίλους σας για βοήθεια ή όσα μέλη της οικογένειας είναι σε θέση να συνεισφέρουν στην φιλότιμη προσπάθειά σας. Συνήθως οι άνθρωποι που θέλουν ν’ αλλάξουν το εσωτερικό του σπιτιού, όπως και να έχει ξεκινούν πρώτα από μέσα, γι’ αυτό μην παθιάζεστε με ακριβές ταπετσαρίες και λουστραρισμένα φινιρίσματα (εκτός φυσικά, αν το κάνετε για δική σας ευχαρίστηση).

Ανεβάστε την αξία του ακινήτου σαςΥπάρχουν μερικά βασικά πράγματα που είναι σημαντικό να διαθέτει το σπίτι σας, τα οποία θα ενισχύσουν την αγοραστική του αξία. Συνήθως την ώρα της μεταπώλησης θεωρείται αναγκαίο να υπάρχει ηλεκτρισμός. Σιγουρευτείτε ότι το ρεύμα φτάνει μέχρι τους διακόπτες και δεν σταματά στον πίνακα διανομής. Ούτε ένα θερμαντικό σύστημα υψηλής απόδοσης θα ενοχλούσε κανέναν. Από την άλλη δεν χρειάζεται να μπείτε σε διαδικασία ανακαίνισης της κουζίνας ή του μπάνιου, εκτός αν είναι πραγματικά αναγκαίο να γίνει. Αυτού του είδους οι ανακαινίσεις θα στοιχίσουν αρκετά χρήματα και αν οι χώροι αυτοί είναι ήδη σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζονται επισκευές, τότε μπορείτε να διορθώσετε την όψη τους με ένα φρεσκάρισμα στο χρώμα.

Μπορείτε πάντα να υπολογίσετε πόσο θα σας στοιχίσουν κάποιες εσωτερικές ή πρόσθετες ανακαινίσεις που έχετε κατά νου. Αφού μάθετε το ποσό της δαπάνης, θα είστε σε θέση ν’ αποφασίσετε αν η επένδυσή σας είναι σημαντική ή όχι. Να θυμάστε πάντα ότι η συντήρηση του σπιτιού και η διατήρησή του σε καλή κατάσταση, πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητά σας, πριν ξεκινήσετε μεγάλες αλλαγές και ανακαινίσεις.

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης