Ζεσταίνεστε; Ώρα να αποκτήσετε πισίνα!

Ζεσταίνεστε; Ώρα να αποκτήσετε πισίνα! Ζεσταίνεστε; Ώρα να αποκτήσετε πισίνα!

Ονειρεύεστε μια ειδυλλιακή πισίνα που θα γίνει το λαμπερό σημείο του σπιτιού σας; Μπορείτε να την αποκτήσετε, αν δώσετε την απαραίτητη προσοχή και ενημερωθείτε για ό,τι διαθέτει η αγορά της πισίνας.

Ζητήστε από την εταιρία κατασκευής να σας ετοιμάσει μια μελέτη  του εξωτερικού χώρου, η οποία περιλαμβάνει τη σωστή τοποθέτηση της πισίνας, το κατάλληλο μέγεθος, τον προσανατολισμό και τη σχέση σπιτιού-πισίνας. Μάθετε τα είδη και το κόστος τους, ενημερωθείτε για τα υλικά και τα σύγχρονα μέσα καθαρισμού και απολύμανσης, και να είστε σίγουροι ότι θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ζεσταίνεστε; Ώρα να αποκτήσετε πισίνα!Η κατασκευή
Ανάλογα με τις διαστάσεις, τα υλικά που θέλετε να την επενδύσουν, το σχήμα της, αλλά κυρίως το κόστος κατασκευής, θα επιλέξετε εκείνη που σας ταιριάζει από οικονομικής και αισθητικής πλευράς. Η «κορυφαία» επιλογή στις σύγχρονες πισίνες είναι εκείνη από εκτοξευόμενο σκυρόδεμα ή αλλιώς gunite, που ανήκει στην κατηγορία τής κατά παραγγελία πισίνας και κατασκευάζεται στο χώρο σας. Η διαδικασία περιλαμβάνει αρχικά την εκσκαφή στο σημείο που θα επιλέξετε και σύμφωνα με τις επιθυμητές διαστάσεις, και κατόπιν το σχηματισμό της πισίνας μέσω της εκτόξευσης του μπετόν. Εναλλακτικά μπορείτε να επιλέξετε τη λύση της πισίνας από οπλισμένο σκυρόδεμα σε καλούπια, που συνδέονται στο σημείο εκσκαφής.

Η οικονομικότερη βέβαια λύση είναι μια προκατασκευασμένη πισίνα που έρχεται έτοιμη και τοποθετείται μέσα σε μια-δυο μέρες στο χώρο σας, χωρίς να απαιτεί πολλές χωματουργικές εργασίες. Γίνεται η εκσκαφή, τοποθετείται η έτοιμη πισίνα και το μόνο που μένει είναι η διαμόρφωση των επιχειλίων και του περιβάλλοντος χώρου. Οι επιλογές σε αυτήν την περίπτωση είναι αρκετές, αφού προκατασκευασμένες πισίνες φτιάχνονται με μεταλλικό σκελετό αλλά και από πολυεστέρα ή μπετόν. Όταν μάλιστα, πληρούν τις προδιαγραφές της καλής κατασκευής, είναι μάλλον δύσκολο να τις ξεχωρίσετε από μια πισίνα φτιαγμένη στα μέτρα σας. Σε όποιο είδος πισίνας πάντως κι αν καταλήξετε, σίγουρα θα χρειαστεί να επιλέξετε ένα σύστημα ανακύκλωσης και φίλτρανσης του νερού. Αυτό είτε θα χρησιμοποιεί skimmers που οδηγούν το νερό στο σημείο φίλτρανσης και καθαρισμού, είτε θα συλλέγει το νερό μέσω της περιμετρικής υπερχείλισης.

Η επένδυση
Ζεσταίνεστε; Ώρα να αποκτήσετε πισίνα!Αφού έχετε εξασφαλίσει μια γερή και ποιοτική κατασκευή, σειρά έχει να την επενδύσετε με τον κατάλληλο τρόπο που θα αναδείξει το σχήμα και το μέγεθός της. Οι ψηφίδες με αντιολισθητικές ιδιότητες είναι το πλέον κομψό υλικό, το οποίο μπορεί να ντύσει ολόκληρη την επιφάνεια της πισίνας και να τη διακοσμήσει με ότι σχέδια φανταστείτε. Αν και ως υλικά μοιάζουν πολύ με τις ψηφίδες, τα ειδικά πλακάκια προσφέρουν ένα διαφορετικό αισθητικό αποτέλεσμα, και μπορούν να ντύσουν τόσο το εσωτερικό όσο και τον περιβάλλοντα χώρο της πισίνας, μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο, αφού οι διαστάσεις τους είναι πολύ μεγαλύτερες.

Ζεσταίνεστε; Ώρα να αποκτήσετε πισίνα!Η δημιουργία μιας τεχνητής παραλίας και η επένδυση του πυθμένα με φυσικά βότσαλα δεν μπορεί παρά να εντυπωσιάσει. Οι προσμείξεις του βότσαλου με ρητίνες και αδρανή υλικά εγγυώνται την καλή συμπεριφορά και την ανθεκτικότητα της επιφάνειας, ώστε να μην απαιτείται συντήρηση για τη διατηρήσει της όμορφης όψης της. Ένα υλικό που εφαρμόζεται γρήγορα και δίνει στην κατασκευή μια ενιαία επένδυση χωρίς ενώσεις είναι το plaster, που ντύνει τις περισσότερες ιδιωτικές πισίνες. Πρόκειται για υλικό επένδυσης εξαιρετικά μονωτικό, που παράγεται σε 4-5 χρωματισμούς και δεν χρειάζεται ξανά βάψιμο. Τέλος, οι ειδικές βαφές είναι ένας οικονομικός τρόπος να ανανεώσετε την όψη της πισίνας, η συντήρησή τους όμως είναι απαραίτητη. Αν καλύψετε την πισίνα με πλακάκια ή βότσαλα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα υλικά και στον περιβάλλοντα χώρο είτε να προτιμήσετε ένα δάπεδο που ακολουθεί τη λογική του κήπου. Ξύλο σε μορφή deck, μαρμάρινες ή πέτρινες πλάκες, γρανίτες αλλά και φυσικά cotto, όλα είναι κατάλληλα να οριοθετήσουν την πισίνα και να κάνουν εύκολη την πρόσβαση σε αυτή με γυμνό πέλμα.

Η απολύμανση
Ζεσταίνεστε; Ώρα να αποκτήσετε πισίνα!Για να είναι ασφαλές και υγιεινό το μπάνιο σας στην πισίνα, προϋπόθεση είναι το υγιεινό και κατάλληλο για μπάνιο νερό. Η φίλτρανση του νερού είναι εκείνη η αυτόματη διαδικασία που μέσω των skimmers ή του συστήματος υπερχείλισης καθαρίζει το νερό απ’ τα σκουπίδια και τις σκόνες και το ανακυκλώνει χωρίς όμως να απολυμαίνει. Ο ουσιαστικός καθαρισμός του νερού γίνεται αποκλειστικά με την απολύμανση, η οποία τα απαλλάσσει από μικροοργανισμούς και ουσίες βλαβερές για τους κολυμβητές. Οι πιο γνωστοί τρόποι απολύμανσης είναι η -γνωστή- χλωρίωση, ο ιονισμός, η παραγωγή όζοντος και η ηλεκτρόλυση του άλατος, που εφαρμόζονται περιοδικά ανάλογα με τη χρήση.

Ζεσταίνεστε; Ώρα να αποκτήσετε πισίνα!Ζητήστε να ενημερωθείτε για το τμήμα συντήρησης της εταιρίας με την οποία θα συνεργαστείτε, ώστε να επιλέξετε το σύστημα που είναι κατάλληλο για σας. Λάβετε υπόψη ότι ακόμα και το καλύτερο σύστημα δε θα έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν δεν γίνεται στον σωστό χρόνο και με σωστές δόσεις. Για παράδειγμα, το υπερβολικό χλώριο στο νερό μπορεί να προκαλέσει τσούξιμο στα μάτια και δερματικά προβλήματα. Τέλος, απαραίτητος είναι ένας μετρητής αλκαλικότητας, καθώς υπολογίζει την τιμή του PH (7,2-7,6 η ιδανική) και σας επιτρέπει να ελέγξετε αν το νερό είναι κατάλληλο για μπάνιο.

 

Διαβάστε επίσης