Φωτίστε τους χώρους σας με διαφάνειες

Φωτίστε τους χώρους σας με διαφάνειες Φωτίστε τους χώρους σας με διαφάνειες

Είναι γεγονός ότι οι διαφάνειες αποτελούν τα τελευταία χρόνια μια από τις πιο αγαπημένες διακοσμητικές λύσεις επαγγελματιών και ιδιοκτητών. Τα μοντέρνα διάφανα υλικά προσφέρουν πολλαπλές λύσεις ακόμη και σε χώρους όπου το καλαίσθητο και συνάμα λειτουργικό διακοσμητικό αποτέλεσμα μοιάζει δύσκολο.

Εκτός αυτού, εξαιτίας της διαύγειας τους χαρίζουν πρόσθετο βάθος και αφήνουν την ψευδαίσθηση της μεγαλύτερης έκτασης του χώρου. Από το σαλόνι έως και το λουτρό, μια διάφανη επιφάνεια μπορεί να δώσει άλλον αέρα στο δωμάτιο και να το μετατρέψει σ’ ένα μοντέρνο και δροσερό χώρο.

Φωτίστε τους χώρους σας με διαφάνειεςΣτην κουζίνα, η διαφάνεια μπορεί, κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία ενός διαχωριστικού μεταξύ του πάγκου με το νεροχύτη και του τραπεζιού για το φαγητό. Υπάρχουν ποικιλία από υλικά από τα οποία μπορεί να κατασκευαστεί το διαχωριστικό : μπορεί να είναι μια ημιδιάφανη κουρτίνα, ένα λεπτό στόρι ή ακόμα και ένα υφασμάτινο παραβάν. Μπορείτε να το κρεμάσετε από σχοινιά ή να προσαρμόσετε ένα κουρτινόξυλο στο ταβάνι της κουζίνας.

Φωτίστε τους χώρους σας με διαφάνειεςΣτο λουτρό, η διαφάνεια μπορεί να δώσει νέα πνοή,
αν τολμήσετε την κατασκευή ενός διαχωριστικού μεταξύ της ντουσιέρας και του υπόλοιπου μπάνιου. Ως υλικό χρησιμοποιήστε τα σατινέ υαλότουβλα σε τρεις αποχρώσεις, τα οποία θα ενώσετε μεταξύ τους με συγκολλητικό υλικό.

Προσοχή : το ύψος του διαχωριστικού να φθάνει τα δύο μέτρα (λίγο περισσότερο ή λιγότερο ανάλογα με το ύψος του μπάνιου) αλλά φροντίστε τη σωστή κάλυψη των φωτιστικών σποτ, έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από την υγρασία.
Στο καθιστικό, η διαφάνεια θα αποτελέσει χώρισμα για τη δημιουργία ενός πρόσθετου δωματίου για τους ξένους. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν πίσω από ένα πτυσσόμενο καναπέ η κρεβάτι, κατασκευάσετε μια εντοιχισμένη σιφονιέρα, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αποθήκη λευκών ειδών και σκεπασμάτων.

Φωτίστε τους χώρους σας με διαφάνειεςΦωτίστε τους χώρους σας με διαφάνειεςΜακριές κουρτίνες στο χρώμα των επίπλων του δωματίου θα αποτελέσουν την ιδανική λύση για έναν καλαίσθητο χωρισμό του ξενώνα από το υπόλοιπο δωμάτιο. Θα τις κρεμάσετε από μια μεταλλική ράγα, η οποία θα είναι τοποθετημένη στην οροφή του δωματίου.

Ακόμα και μια εσωτερική πόρτα, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, μπορεί να κατασκευαστεί από διάφανο υλικό.

Τολμήστε το διαφορετικό και αντικαταστήστε τις ξύλινες πόρτες με γυάλινες. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει, καθώς το φως που θα υπάρχει στο ένα δωμάτιο, θα διαχέεται με μεγάλη ευκολία και στο άλλο.

 

Διαβάστε επίσης