Χρειάζομαι τρυφερότητα!

Χρειάζομαι τρυφερότητα Χρειάζομαι τρυφερότητα!

«Αυτός ο άνθρωπος κάποτε ήταν πολύ τρυφερός μαζί μου»! Η έκπληξη σ’ αυτό το «κάποτε» αποδεικνύει την πραγματικότητα που βιώνουν πολλά ζευγάρια μετά από αρκετά χρόνια γάμου. Μήπως κάτι σας θυμίζει αυτή η ιστορία; Πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλες οι σχέσεις περνάνε κρίση, μεγαλύτερη ή μικρότερη. Μπορούμε να ξυπνήσουμε τις αισθήσεις μας όπως τότε;

Ναι, όχι το ίδιο πρωτόγνωρες, αλλά ακόμα πιο αληθινές και τρυφερές. Αρκεί να μην αφήσουμε το χρόνο να κυλά κλείνοντας τα μάτια στα πρώτα ανησυχητικά σημάδια. Και για να σας προλάβουμε, η απάντηση «δεν έχω πια το χρόνο, είμαι πολύ κουρασμένη» είναι άκαιρη. Όλες οι παρακάτω συμβουλές δεν χρειάζονται ιδιαίτερο χρόνο, ούτε κόπο.

5 προτάσεις για την…. ανανέωση της σχέσης

1. Φτιάξτε μια σχέση ανθεκτική
σε όλα τα επίπεδα. Αποφεύγετε τις εντάσεις με τα παιδιά και το σύντροφο σας, προσπαθήστε να λύνετε τα προβλήματα με ήρεμο και καθησυχαστικό τρόπο και όταν φτάνει π ώρα που είστε μόνες, μάθετε να βάζετε στην άκρη το άγχος της καθημερινότητας. Μια αγκαλιά και μόνο μπορεί να βάλει το άγχος της ημέρας και τις εκκρεμότητες στην άκρη για λίγο. Τίποτα δεν πρέπει να σαμποτάρει την προσωπική σας σχέση.

2. Μάθετε να ακούτε.
Το μεγάλο μυστικό είναι να σεβαστείτε τις ανάγκες του. Ακούστε αυτά που έχει να σας πει με κατανόηση και χωρίς κριτική. Αν θέλετε να σας προσεγγίζει ο σύντροφος σας με τον τρόπο που σας ταιριάζει, μάθετε να ανταποδίδετε.

3. Δώστε τρυφερότητα.
Τα παιδιά είναι όλη σας η ζωή, σας δίνουν αγάπη και παίρνουν όλη σας την τρυφερότητα. Αυτό όμως δεν πρέπει να είναι αρκετό για σας. Για να έχετε μια ισορροπημένη προσωπική ζωή, πρέπει να αντλείτε και να προσφέρετε και ερωτική τρυφερότητα. Ο σύζυγος σας είναι η προσωπική σας σχέση, που πρέπει επίσης να εκφράσετε την τρυφερότητα σας.

Χρειάζομαι τρυφερότητα!4. Αναζωπυρώστε το ρομαντισμό στη σχέση σας.
Μια κατάλληλη μουσική, κεριά, λίγο άρωμα, υποβλητικός φωτισμός είναι απλά και έτοιμα σύνεργα για να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα που θα κάνει το σύζυγο σας να νιώσει χαλαρότητα και ζεστασιά δίπλα σας. Τέλος, βάλτε μια ρομαντική ταινία στο βίντεο και δείτε τη μέσα σε μια τρυφερή αγκαλιά.

5. Περιποιηθείτε τον εαυτό σας.
Θυμάστε την προετοιμασία που κάνατε πριν από κάθε ραντεβού με τον άνδρα σας; Το μπάνιο, την περιποίηση του δέρματος και όλα αυτά που σας έδιναν αυτοπεποίθηση και σας έκαναν να νιώθετε πιο όμορφη, όχι μόνο στα δικά σας αλλά και στα δικά του μάτια. Ένα ντους ή ένα χαλαρωτικό μπάνιο όχι μόνο θα διώξει την κούραση, αλλά θα σας ανανεώσει. Η διάθεσή σας θα αλλάξει, θα νιώσετε ξεκούραστη, όσο δύσκολη κι αν ήταν η μέρα σας. Και το κυριότερο: η επιδερμίδα σας θα αποκτήσει τόση μεταξένια απαλότητα που θα ανεβάσει την αυτοπεποίθησή σας! Απλώς γεμίστε την μπανιέρα σας με χλιαρό νερό μαζί με το αγαπημένο σας αφρόλουτρο και απολαύστε το μπάνιο σας. Μόλις τελειώσετε, σκουπίστε το σώμα σας με μια απορροφητική πετσέτα και απλώστε το γαλάκτωμά σας ή το αρωματικό σας ταλκ. Αφού απορροφηθεί από το σώμα, φορέστε το πιο ζεστό σας χαμόγελο! Έτσι, θα υποδεχτείτε τον άνδρα σας πιο «όμορφη» παρά ποτέ.

Δεν χρειάζεστε τίποτα παραπάνω για να τον κατακτήσετε και να ζήσετε μαζί του τις τρυφερές στιγμές που είχατε περάσει τις πρώτες ημέρες του δεσμού σας.

 

Διαβάστε επίσης