Στόρια: λύση για τον ανοιξιάτικο ήλιο

Στόρια : λύση για τον ανοιξιάτικο ήλιο Στόρια: λύση για τον ανοιξιάτικο ήλιο

Αποτελεσματική προστασία απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να αποτελέσουν τα στόρια, που κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους στο εμπόριο και συνιστούν τη σωτηρία των υφασμάτων και των αντικειμένων που βρίσκονται δίπλα στο παράθυρο, το οποίο «βλέπει» το ηλιακό φως.

Είμαστε στην καρδιά άνοιξης και οι θερμοκρασίες έχουν ήδη ξεκινήσει να ανεβαίνουν, γεγονός που επηρεάζει και τη γενικότερη διάθεση αλλά και την κατάσταση στο χώρο μας. Η λάμψη και η φωτεινότητα του ηλιακού φωτός είναι ευπρόσδεκτα στα περισσότερα σπίτια, καθώς δίνουν ευχάριστη όψη και αναδεικνύουν τα χρώματα του εσωτερικού χώρου. Ωστόσο, υπάρχουν τρία είδη ηλιακών ακτίνων, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν αρνητικές αντιδράσεις και στον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και στα υλικά επίπλωσης του χώρου.

– Οι ορατές ακτίνες που βλάπτουν την όραση.Στόρια: λύση για τον ανοιξιάτικο ήλιο

– Οι υπέρυθρες ακτίνες που ξεθωριάζουν τα χρώματα

– Οι ακτίνες που μπορούν να προκαλέσουν αύξηση της θερμοκρασίας, ακόμη και διαμέσου του γυάλινου παραθύρου.

Αποτελεσματική προστασία απέναντι στις βλαβερές ακτίνες του ήλιου μπορούν να αποτελέσουν τα στόρια που κυκλοφορούν σε πολλούς τύπους στο εμπόριο και συνιστούν τη σωτηρία των υφασμάτων και των αντικειμένων που βρίσκονται δίπλα στο παράθυρο, το οποίο «βλέπει» το ηλιακό φως.

Στόρια: λύση για τον ανοιξιάτικο ήλιοΤα υλικά κατασκευής τους ποικίλουν και επιλέγονται συνήθως ανάλογα με την επίπλωση του χώρου. Τα συνήθη υλικά είναι το μέταλλο, το ξύλο, το μπαμπού, αλλά και το ύφασμα. Η τοποθέτησή τους είναι πολύ απλή και η συντήρησή τους ανέξοδη. Πλεονέκτημα τους είναι, επίσης, η ελαστικότητα τους και η ρύθμιση τους ανάλογα με το πόσο φως χρειάζεται κάθε στιγμή του πρωινού στο σπίτι.

Οι περισσότεροι διακοσμητές τα προτείνουν ως λύση για μικρά παράθυρα, όπως αυτά της κουζίνας ή του λουτρού, αλλά τελευταία, αποκτούν φανατικούς οπαδούς και σε δωμάτια όπως η κρεβατοκάμαρα (σε συνδυασμό με τις κουρτίνες) και το γραφείο.

 

Διαβάστε επίσης