Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτια

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτια Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτια

Η κορούλα σας, μικρότερη ή μεγαλύτερη, σας ζητά επίμονα να αλλάξετε τη διακόσμηση του δωματίου της. Τι να κάνετε; Δεχτήκατε, άλλωστε είναι το γλυκό σας κοριτσάκι!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες διακόσμησης. Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι τα περισσότερα από τα παρακάτω μπορείτε να τα κάνετε μόνοι σας, αγοράζοντας με πολύ μικρό κόστος τα υλικά και βάζοντας τη φαντασία σας να δουλέψει. Υλικά όπως κοχύλια, ταπετσαρίες, αυτοκόλλητα, διακοσμητική άμμο, μπορντούρες, βάζα κ.λπ. μπορείτε εύκολα να βρείτε στο κέντρο της Αθήνας, στα καταστήματα πίσω από την Παλιά Βουλή, αλλά και σε καταστήματα του 1 Ευρώ (αυτά που ισχυρίζονται ότι πωλούν τα πάντα προς 1 Ευρώ και που βέβαια δεν ισχύει, αλλά όντως είναι φθηνά), καθώς και στα καταστήματα παιχνιδιών Jumbo που πρόσφατα έχουν προσθέσει μεγάλη ποικιλία διακοσμητικών υλικών στα ράφια τους.

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτιαΑν επιλέξετε κάτι τέτοιο, ζητήστε από το κοριτσάκι σας να βοηθήσει στην κατασκευή του δωματίου. Ακόμη και τα πολύ μικρά σε ηλικία παιδιά έχουν άποψη για το δωμάτιό τους και μπορούν να βοηθήσουν.

Θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας τόσο την ηλικία της μικρής όσο και τις προτιμήσεις της σε χρώματα και σχέδια. Ένα κοριτσάκι 3 χρονών μπορεί να λατρεύει τα αρκουδάκια, ένα κορίτσι 6-7 χρονών μπορεί να είναι ξετρελαμένο με τις πριγκίπισσες, ενώ ένα κορίτσι 12 χρονών μπορεί να θέλει καρδούλες ή κάτι με θέμα τη μουσική και τους διάσημους αστέρες. Επίσης, αν δεν έχετε σκοπό να βάψετε το δωμάτιο, λάβετε υπόψη τα χρώματα των τοίχων και της ντουλάπας καθώς και το χρώμα των επίπλων.

Λάβετε υπόψη σας ότι η αλλαγή κουρτίνας δεν στοιχίζει πολύ, ειδικά αν τη ράψετε μόνη σας, και μπορεί να αλλάξει τελείως την εικόνα ενός δωματίου. Αν το αποφασίσετε, αγοράστε επιπλέον ύφασμα για να φτιάξετε ένα κουβερ-λι ή μαξιλάρια που θα σκορπίσετε πάνω στο κρεβάτι ή στις γωνιές του δωματίου. Η αλλαγή θα είναι εντυπωσιακή. Για εύκολους συνδυασμούς χρωμάτων, προτιμήστε παπλώματα ή αξεσουάρ σε ριγέ υφάσματα που σας επιτρέπουν εύκολα να κρατήσετε τα ίδια υφάσματα ακόμη κι αν αλλάξετε κάποια στιγμή το χρώμα των τοίχων.

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτιαΟι αυτοκόλλητες μπορντούρες και τα σχέδια είναι μία επιπλέον εύκολη λύση για τη διακόσμηση παιδικών δωματίων. Αν χρησιμοποιήσετε μπορντούρα, μετρήστε την απόσταση και σημειώστε με μία γραμμή κάθε 20-30 εκατοστά στον τοίχο, έτσι ώστε να την κολλήσετε ίσια. Επίσης πριν κολλήσετε, μετρήστε τις αποστάσεις ώστε να κρύψετε τα τελειώματα του αυτοκόλλητου πίσω από καλοριφέρ ή άλλα έπιπλα.

Επίσης, μπορείτε με μικρό κόστος να αγοράσετε φλούο αυτοκόλλητα που μόλις σβήσουν τα φώτα του δωματίου, θα κρατήσουν λαμπερή ομορφιά στα παιδιά μας μέχρι εκείνα να παραδοθούν στον ύπνο.

Ας δούμε λοιπόν και μερικές πιο συγκεκριμένες ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτια.

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτιαΣκέτη Γλύκα
Όλα τα κοριτσάκια αγαπούν τα ωραία χρώματα. Για να λατρέψει το δωμάτιό της επιλέξτε υφάσματα με λουλούδια, ζωάκια, πεταλούδες, αστέρια ή πριγκίπισσες, νεράιδες κ.λ.π. Μπορείτε ανάλογα με τα υφάσματα να επιλέξετε αυτοκόλλητα, ή να ζωγραφίσετε στον τοίχο, ανάλογα μοτίβα. Κλασσικά κοριτσίστικα χρώματα όπως το ροζ, το λιλά ή το απαλό ροδακινί είναι ασφαλείς επιλογές.

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτιαΘάλασσα
Ως θαλασσινός λαός, λατρεύουμε τη θάλασσα. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά μας. Δημιουργήστε λοιπόν ένα θαλασσινό θέμα χρησιμοποιώντας γαλάζιο για τους τοίχους, το κίτρινο της άμμου για τις ντουλάπες ή το πάτωμα και ζωγραφίστε σύννεφα στο ταβάνι. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μεγάλα κοχύλια ως φωτιστικά, βάζοντας μία μικρή λάμπα μέσα στο κοχύλι και στερεώστε τα στον τοίχο. Χρησιμοποιήστε μία μπορντούρα με κοχύλια και γεμίστε το δωμάτιο με βάζα γεμάτα κοχύλια και άμμο. Σχεδόν θα ακούτε το κύμα!

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτιαΑστέρια
Τα αστεράκια είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και θα μπορέσετε να βρείτε πολλά υφάσματα, μπορντούρες και διακοσμητικά με αστέρια. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε αυτοκόλλητα αστέρια στους τοίχους ή να ζωγραφίσετε αστέρια σε ένα μπλε ταβάνι. Δοκιμάστε επίσης τα αυτοκόλλητα αστέρια σε fluo (φλούο – λαμπερά) χρώματα, που λάμπουν όταν σβήσει το φως. Θα τα βρείτε σε καταστήματα παιχνιδιών και σε χρωματοπωλεία.

Φεγγάρι
Το φεγγάρι εξασκεί μεγάλη γοητεία τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους. Βάψτε το ταβάνι σκούρο μπλε και ζωγραφίστε το φεγγάρι. Προσθέστε λίγα φλούο αστεράκια, στις άκρες του ταβανιού. Διαλέξτε ένα ύφασμα με φεγγάρι και αστέρια, που θα βρείτε πανεύκολα στα καταστήματα με υφάσματα, ακόμα και στη λαϊκή.

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτιαΑγγελούδια, Νεράιδες και Ξωτικά 
Ζωγραφίστε συννεφάκια στον ουρανό, λιβάδια στη βάση του τοίχου και κάστρα στις μεγάλες επιφάνειες. Κολλήστε αυτοκόλλητες νεράιδες και χρησιμοποιήστε σκόνη glitter σε ορισμένα σημεία του σχεδίου. Ζωγραφίστε μονόκερους και ρυάκια για ένα εντελώς παραμυθένιο αποτέλεσμα.

Η δύναμη των λουλουδιών
Λουλούδια σε έντονα χρώματα, πορτοκαλί, κόκκινα, πράσινα και κίτρινα. Μπορείτε να βρείτε σχέδια λουλουδιών που σας αρέσουν, να τα μεγεθύνετε σε κάποιο φωτοτυπικό και με καρμπόν να τα «βγάλετε» στον τοίχο. Στη συνέχεια θα τα ζωγραφίσετε απευθείας στον τοίχο με χρώματα που ταιριάζουν στα έπιπλα και τα υφάσματα.

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτιαΉλιος
Ζωγραφίστε λόφους και λιβάδια, με έναν χαρούμενο και χαμογελαστό ήλιο να ξεπροβάλλει από το βουνό ή να δύει πίσω από αυτό. Χρησιμοποιήστε κίτρινα και πορτοκαλί υφάσματα και βάψτε το ταβάνι σε ανοιχτό γαλάζιο.

Πεταλούδες, Μέλισσες και άλλα φτερωτά
Οι πεταλούδες είναι μια κλασσική επιλογή για κοριτσίστικα δωμάτια. Αν στην κόρη σας αρέσουν οι πεταλούδες, οι επιλογές σας σε χρώματα, υφάσματα και αυτοκόλλητα είναι πραγματικά απεριόριστες. Αν θέλετε, κρεμάστε και κάποιες συνθετικές-τούλινες πεταλούδες (που θα βρείτε σε είδη δώρων ή καταστήματα με μπομπονιέρες) από το ταβάνι. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μικρές τέτοιες πεταλούδες πάνω σε φωτιστικά ή στις κουρτίνες.

Ιδέες διακόσμησης για κοριτσίστικα δωμάτιαΖωάκια
Όλα τα ζωάκια αποτελούν κατάλληλο θέμα για τα δωμάτια κυρίως μικρών κοριτσιών. Για μωρά και παιδάκια έως 5 ετών, όλα τα ζωάκια είναι μία όμορφη παρέα. Αρκουδάκια, γατούλες, σκυλάκια, κουνελάκια και άλλα αξιαγάπητα ζωάκια, σε παστέλ χρώματα, σίγουρα θα κρατήσουν όμορφη συντροφιά στο μικρό σας.

Πριγκίπισσες
Η απόλυτη επιλογή για κορίτσια Δημοτικού. Ζωγραφίστε κάστρα στους τοίχους και ουρανό στο ταβάνι. Πριγκίπισσες θα βρείτε έτοιμες σε μορφή αυτοκόλλητου. Προσπαθήστε να κολλήσετε λίγη σκόνη γκλίτερ στο στέμμα της πριγκίπισσας ή σε αστεράκια στον ουρανό. Είναι σίγουρο ότι η κόρη σας θα λατρέψει αυτό το δωμάτιο. Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθήστε να προσθέσετε και μία αέρινη κουνουπιέρα πάνω από το κρεβάτι της μικρής σας. Μπορείτε επίσης να ράψετε ή να κολλήσετε πάνω στην κουνουπιέρα λίγα γυαλιστερά αστεράκια ή πεταλουδίτσες ή λουλουδάκια.

Μαίρη Υφαντή
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης