Βλάπτει τα παιδιά η χορτοφαγία…

Βλάπτει τα παιδιά η χορτοφαγία... Βλάπτει τα παιδιά η χορτοφαγία...

«Μην εξαναγκάζετε τα παιδιά να γίνουν χορτοφάγοι, μην τους στερείτε κανένα διατροφικό προϊόν». Αυτή την έκκληση απηύθυνε η καθηγήτρια Λίντσεϊ Aλεν, της Υπηρεσίας Ερευνών του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας. «H πρακτική των γονέων να πιέζουν τα παιδιά τους και να τους στερούν το κρέας και τα παράγωγά του είναι ανήθικη και επικίνδυνη. Το κρέας μας δίνει διάφορα στοιχεία που δεν είναι δυνατόν να τα πάρουμε από αλλού».

Ειδικότερα, η δρ Aλεν στην ομιλία της κατά τη διάρκεια επιστημονικού συνεδρίου στην Ουάσιγκτον ανέφερε ότι πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι όταν οι γυναίκες αποφεύγουν τα κρέατα και τα παράγωγά τους γεννούν λιποβαρή βρέφη, με αναπτυξιακές δυσκολίες οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δεν αποκαθίστανται ποτέ.

Βλάπτει τα παιδιά η χορτοφαγία...«H στέρηση των διάφορων συστατικών του κρέατος (αλλά και του γάλακτος, του τυριού και του βουτύρου) από τα μικρά παιδιά και τις γυναίκες που εγκυμονούν ή θηλάζουν είναι μία ανήθικη απόφαση. Οι βλάβες που προκαλεί η «φανατική αποχή από τα ζωικά τρόφιμα» αρχίζουν από τη στιγμή της ανάπτυξης του εμβρύου στη μήτρα και συνεχίζεται και μετά τη γέννησή του.

Απαραίτητα το κρέας και το γάλα

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε παιδιά της Αφρικής δείχνει ότι δύο κουταλιές κρέας καθημερινά αρκούν για την πρόσληψη των αναγκαίων ποσοτήτων βιταμίνης B12, ψευδάργυρου και σιδήρου. Όπως διαπιστώθηκε μετά από δύο έτη ελέγχου της διατροφής των παιδιών, οι δύο κουταλιές κρέατος, ή αντιστοίχως η πρόσθεση ενός φλιτζανιού γάλακτος ή λίγου λαδιού προκάλεσαν εντυπωσιακές μεταβολές στον παιδικό οργανισμό. Tα παιδιά που απολάμβαναν εμπλουτισμένη διατροφή μεγάλωναν με μεγαλύτερη ταχύτητα και οι διανοητικές τους ικανότητες βελτιώθηκαν εντυπωσιακά.

H καθηγήτρια Λίντσεϊ Aλεν επισήμανε ότι αν και η μελέτη έγινε σε παιδιά της Αφρικής τα συμπεράσματά της είναι σημαντικά για όλη την υφήλιο. Oι ενήλικες μπορούν να αποφεύγουν τα ζωικά τρόφιμα εφόσον συμπληρώνουν τη διατροφή τους με τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

 

Διαβάστε επίσης