Εκφραστείτε ρομαντικά

Εκφραστείτε ρομαντικά Εκφραστείτε ρομαντικά

Η γιορτή των ερωτευμένων είναι μια ευκαιρία για τα ζευγάρια κάθε ηλικίας να εκφράσουν τον ρομαντισμό τους. Ο ρομαντισμός είναι ένας τρόπος να εκφράζεις την αγάπη σου, το κερασάκι στην τούρτα… αλλά μην περιμένετε τη γιορτή του Βαλεντίνου για να εκφράσετε την αγάπη σας στο σύντροφό σας. Βεβαιωθείτε ότι συντηρείτε τα συναισθήματα αγάπης σας με θεμελιώδεις πρακτικές και προπάντων καθημερινές. Αυτό ίσως φαίνεται πολύ απλό αλλά πόσοι το κάνουμε; Μην απελπίζεστε… ποτέ δεν είναι αργά να αποκτήσουμε καλές και τρυφερές συνήθειες.

Επενδύστε στην αγάπη σας
Να θυμάστε: όσο επενδύετε στην αγάπη σας, τόσο θα κερδίζετε. Λέτε  «σ΄ αγαπώ» μια φορά την ημέρα. Ο σύντροφός σας έχει ανάγκη να το ακούσει. Αποχαιρετήστε τον με ένα σφιχταγκάλιασμα και πείτε του αντίο. Έχετε μαζί του ραντεβού διαρκείας… για το υπόλοιπο της ζωής σας! Να του φέρεστε καλύτερα από το εάν ήσασταν ραντεβού… να θυμάστε πως είστε η αγάπη του/ της.

Να της ανοίγετε την πόρτα
Να του διορθώνετε τη γραβάτα
Να της προσφέρετε την καρέκλα
Να πιάνεστε χέρι- χέρι όταν περπατάτε μαζί

Μην αγωνιάτε για μικροπράγματα
Μπορείτε να μην επιτρέψετε στις κακές συνήθειες του συντρόφου σας να σας ενοχλήσουν και να σας αποσπάσουν την προσοχή, απλά μπορείτε να τις αποδεχθείτε και να λειτουργήσετε ανάλογα…

Επικεντρωθείτε στα θετικά
Αντί να σκέφτεστε όλους τους τρόπους που θα μετέλθετε για να τον διορθώσετε, σκεφθείτε όλα τα θετικά του που τον/ την κάνουν για σας ξεχωριστή.

Συγκρατείτε το θυμό σας
Πάρτε μια βαθιά ανάσα όταν είστε έξαλλοι από θυμό και μην προσπαθείτε να συζητήσετε εκείνη τη στιγμή. Περπατήστε γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σας για μερικά λεπτά, ηρεμήστε και με άλλα λόγια απλά απομακρυνθείτε για λίγο ο ένας από τον άλλον για να ανασυνταχθείτε. Ένα μικρό διάλειμμα θα επιτρέψει και στους δύο σας να παραμείνετε στο σωστό δρόμο και να συζητήσετε τι σας ενόχλησε αντί …τυχαία να εκτοξεύσετε προσωπικές ύβρεις που θα σας κάνουν να μετανιώσετε αργότερα.

Μην προδίδετε τα μυστικά του συντρόφου σας
Μην χρησιμοποιείτε τα μυστικά του συντρόφου σας ή τις αδυναμίες του εναντίον του. Αυτό που μπορεί να φαίνεται ασήμαντο, συνηθισμένο ή χαριτωμένο σ΄ εσάς ίσως για το σύντροφό σας να είναι σοβαρό. Αναγνωρίστε αυτό που είναι σημαντικό για το σύντροφό σας και μη το κουβεντιάζετε με τους φίλους, τη μητέρα ή την οικογένεια κανενός. Και βεβαίως μην επανέρχεστε σ’ αυτά που έχουν ειπωθεί σε μια διαφωνία. Μια τρυφερή σχέση είναι μια από τις πιο στενές και εμπιστευτικές σχέσεις που μπορεί να έχει κανείς.

Να σκέφτεστε πρώτα τον σύντροφό σας
Εάν αυτό το κάνετε και οι δύο τότε δεν μένει παρά να κερδίσετε. Λέτε ‘ναι’ στον/ στην σύντροφό σας όσο πιο συχνά γίνεται, πηγαίνετε μαζί του να παρακολουθήσετε το αγαπημένο του σπορ, κάντε του τη ζωή εύκολη και αυτά θα λειτουργήσουν το ίδιο θετικά και για εσάς.

Να σέβεστε τον σύντροφό σας
Μην τον κριτικάρετε σε κανέναν. Όταν μιλάτε για τον σύντροφό σας αφήνετε να λάμψει ο σεβασμός, και η αγάπη σας να κατακλύζει τις λέξεις σας.

Οργανώστε μαζί την κάθε ημέρα σας
Ανακαλύψτε εκείνες τις… τρυφερές δραστηριότητες και για τους δύο… ένα γεύμα μαζί, συνάντηση για ένα ποτό μιας ώρας, ύπνο στην παραλία κάτω από το φως των αστεριών, μια βόλτα χέρι-χέρι. Ακόμη μπορείτε να κάνετε συνδυασμούς κάποιων ενεργειών και να διαφοροποιήσετε την καθημερινότητά σας. Εάν ένας από τους δύο ταξιδεύει, τηλεφωνήστε του απλώς για να ακούσετε τη φωνή του.

Το θέμα είναι να περνάτε καθημερινά κάποιες ώρες μαζί, απλά διαβάζοντας ή εισπνέοντας τον ίδιο αέρα… αισθανόμενοι το δέσιμο μεταξύ σας να δυναμώνει κάθε ημέρα όλο και πιο πολύ.

Διαβάστε επίσης