Είσαι άντρας; Αντιμετώπισε τους μύθους της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Άντρες και μύθοι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Είσαι άντρας; Αντιμετώπισε τους μύθους της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου

Όποια και να είναι η άποψή σου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η αλήθεια είναι ότι την μέρα αυτή την συνοδεύουν κάποιοι μύθοι που δεν μπορείς να τους αγνοήσεις. Μπορείς όμως να τους χρησιμοποιήσεις με τον δικό σου τρόπο…

Άντρες και μύθοι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου
Είναι λίγοι αυτοί που απολαμβάνουν την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, καθώς όλοι οι υπόλοιποι είναι μπερδεμένοι σχετικά με το τι μπορεί να περιμένει η σύντροφός τους από αυτούς. Ούτως ή άλλως, τη μέρα αυτή θέλει να της δείξεις όση αγάπη δεν της δείχνεις όλες τις προηγούμενες. Τι να κάνουμε, το ’χουν κόλλημα.

Παρόλα αυτά, δεν πρέπει να αφήσεις αυτή την κατάσταση να σε πάρει από κάτω. Εκτός από μπόλικο στρες, έχεις και την ευκαιρία να την εντυπωσιάσεις τόσο πολύ, που στο εξής να μη χρειάζεται να της αποδείξεις τίποτα. Ρίξε μια ματιά στους μύθους που ακολουθούν τη 14η Φεβρουαρίου και θα δεις πόσο θα εκπλαγείς, που θα καταφέρεις να ελαχιστοποιήσεις την προσπάθειά σου, αλλά να μεγιστοποιήσεις το κέρδος για εκείνη.

Μύθος Νο 1: Δεν υπάρχει πρόβλημα αν δεν γιορτάσεις
Γιατί είναι λάθος: Η αλήθεια είναι, ότι άμα δεν κάνετε απολύτως τίποτα θα της κακοφανεί πάρα πολύ. Και αυτό επειδή θα βλέπει τις φίλες της να βγαίνουν ραντεβού και εκείνη να κάθεται μέσα.
Πώς να το διορθώσεις: Γιόρτασε, αλλά με τον δικό σου τρόπο. Οργάνωσε κάτι μαζί της, κάτι που διασκεδάζετε πολύ – κι ενημέρωσέ την ότι αυτός είναι ο δικός σου τρόπος να γιορτάσεις. Ο,τιδήποτε και να κάνετε, αυτό που μετράει είναι πως εκείνη θα σκεφτεί ότι το οργάνωσες αποκλειστικά για τους δυο σας. Αυτό και μόνο θα την ικανοποιήσει. Δεν έχει σημασία το τι, αλλά το γεγονός ότι «συμμετέχετε».

Μύθος Νο 2: Πρέπει οπωσδήποτε να γιορτάσεις ανήμερα της 14η Φεβρουαρίου
Γιατί είναι λάθος: Κανείς δε λέει ότι πρέπει οπωσδήποτε να γιορτάσεις τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Είναι τόσο κοινότυπο μέχρι και ξενέρωτο.
Πώς να το διορθώσεις: Προτιμότερο είναι να διαλέξεις μια άλλη μέρα της εβδομάδας. Οργάνωσε το ραντεβού σου και υποστήριξε ότι αυτή είναι η δική σου μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οπουδήποτε και να πας, σίγουρα θα έχει λιγότερο κόσμο και δε θα νιώθεις σαν άλλο ένα άβουλο πλάσμα. Δεν τη νοιάζει πότε θα γιορτάσετε, αρκεί να γιορτάσετε. Βέβαια πρέπει να σκεφτείς έναν σωστό τρόπο να έχεις κάτι ιδιαίτερο που θα το μοιραστείς μαζί της, ώστε και εκείνη να το εκτιμήσει αφάνταστα.

Μύθος Νο 3: Μαζεύεις χρήματα για να πάτε μαζί ένα ταξίδι, οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να μη γιορτάσετε
Γιατί είναι λάθος: Ακόμα κι αν έχει συμφωνήσει μαζί σου να μαζέψει χρήματα, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία να κερδίσεις extra πόντους στα μάτια της.
Πώς να το διορθώσεις: Μην κανονίσεις μία έξοδο που θα σου στοιχίσει ο κούκος αηδόνι, αλλά εξέπληξε τη με μία έξυπνη -και φτηνή- ιδέα. Κανόνισε για παράδειγμα να πάτε σε ένα σινεμά ή ένα λούνα παρκ και μετά για πίτσα ή παγωτό! Θα εντυπωσιαστεί που έστω και με μικρό budget, οργάνωσες κάτι τόσο ξεχωριστό για εκείνη και θα το εκτιμήσει ιδιαίτερα.

Μύθος Νο 4: Βγαίνετε μόνο λίγο καιρό, οπότε δε θα γιορτάσετε
Γιατί είναι λάθος: Το γεγονός ότι δε θέλεις να κάνεις κάτι πολύ ρομαντικό με τη νέα σου σύντροφο, δε σημαίνει ότι θα πρέπει να την αγνοήσεις κιόλας. Αν απαξιώσεις και τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, τότε μπορεί να νομίζει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για εκείνη.
Πώς να το διορθώσεις: Μην κανονίσεις τίποτα ρομαντικό. Οργάνωσε μια διασκεδαστική δραστηριότητα, όπως είναι τα μαθήματα χορού. Ή πηγαίνετε στο θέατρο να δείτε μια ωραία παράσταση, μια κωμωδία. Οτιδήποτε που θα σας αναγκάσει να γελάτε και να περνάτε καλά μεταξύ σας.

Μύθος Νο 5: Το δείπνο είναι το must της ημέρας
Γιατί είναι λάθος: Το δείπνο αποτελεί όντως μία ασφαλή λύση, όπου τίποτα δε φαίνεται να μπορεί να πάει στραβά. Παρόλα αυτά, είναι τόσο «ψεύτικο».
Πώς να το διορθώσεις: Κάνε λίγο απ’ όλα. Όση προσπάθεια χρειάζεται να κλείσεις ένα τραπέζι για δείπνο, ο ίδιος χρόνος θα χρειαστεί για να κανονίσεις μασάζ και για τους δυο σας, να κάνετε Jacuzzi, ή να δείτε ένα show που θέλετε πολύ. Τώρα βέβαια αν προτιμάς το δείπνο μπορείς να γίνεις master chef και να της ετοιμάσεις κάτι με τα χεράκια σου, στο δικό σας χώρο.

Μύθος Νο 6: Τα λουλούδια και οι σοκολάτες είναι καλά δώρα
Γιατί είναι λάθος: Όπως και το δείπνο, έτσι και η σοκολάτα με τα λουλούδια είναι πολύ πολύ συνηθισμένα, πασέ, ξενέρωτα και «τυπικά». Ξεκόλλα!
Πώς να το διορθώσεις: Η πρωτοτυπία αξίζει πολλά εκείνη την ημέρα, ειδικά αν όλες οι φίλες της έχουν παραλάβει σοκολατάκια και λουλούδια. Γίνε η συζήτηση της παρέας, ψωνίζοντάς της κάτι λιγότερο συνηθισμένο, όπως εισιτήρια για ένα ταξίδι, μία συναυλία ή ένα spa.

Μύθος Νο 7: Πρέπει να ξοδέψεις πάρα πολλά λεφτά για το δώρο της
Γιατί είναι λάθος: Η σκέψη είναι αυτή που μετράει και όχι τα μηδενικά της απόδειξης.
Πώς να το διορθώσεις: Προσπάθησε να της αγοράσεις ένα μικρό δώρο με μεγάλο, για εκείνη, νόημα. Αν η σχέση σας αρχίζει να γίνεται σοβαρή, για παράδειγμα, αγόρασέ της κάτι για το σπίτι που θα μείνετε.

Μύθος Νο 8: Μην περιμένεις να σου κάνει κι εκείνη δώρο
Γιατί είναι λάθος: Παρόλο που η μέρα αυτή θεωρείται ως η «μέρα της» δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι δε μπορεί κι εκείνη να σου κάνει ένα δώρο. Άρα έχεις κι εσύ ελπίδες.
Πώς να το διορθώσεις: Αν δε θέλεις να μπεις στη διαδικασία να αναρωτιέσαι αν θα σου πάρει δώρο ή όχι, θέσε το θέμα «γιορτή χωρίς δώρο» και οργανώστε ένα ρομαντικό διήμερο, ή μια υπέροχη βραδιά, αντί όλων των άλλων.

Μύθος Νο 9: Το δώρο θα πρέπει να είναι φτηνό ή ρομαντικό
Γιατί είναι λάθος: Κανείς δε λέει ότι πρέπει ντε και καλά να της γράψεις ποιήματα ή κάρτες με καρδούλες.
Πώς να το διορθώσεις: Αν δε μπορείς να κάνεις κάτι ρομαντικό, ξέχνα το. Επικεντρώσου στο να της κάνεις ένα αστείο ή χαριτωμένο δώρο. Αγόρασέ της ένα παιχνίδι ή ένα CD με τη μουσική που της αρέσει.

Μύθος Νο 10: Τα εσώρουχα είναι ένα καλό δώρο για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου
Γιατί είναι λάθος: Βασικά, αυτός ο μύθος δεν είναι τελείως λάθος. Τα εσώρουχα μπορούν να είναι ένα ωραίο κομμάτι για μια γυναίκα με αυτοπεποίθηση, αρκεί να έχεις στο μυαλό σου ότι θα πρέπει να γνωρίζεις το νούμερο και το στυλ που προτιμά.
Πώς να το διορθώσεις: Αν θες πραγματικά να κάνεις ένα sexy δώρο, τότε αγόρασέ της ένα βιβλίο με τεχνικές μασάζ, τις οποίες μπορείτε να μάθετε μαζί ή ένα αντίτυπο του Kama Sutra. Χρήσιμο….

Ημέρα Ερωτευμένων και Άγιος Βαλεντίνος. Το μυστικό σχέδιο για μια επιτυχημένη Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι να την κάνεις δική σου. Με μόλις ένα στοιχείο παραπάνω πρόβλεψης και λίγο επιπλέον προγραμματισμό, η σύντροφός σου θα μείνει τόσο πολύ ευχαριστημένη που θα καμαρώνει στις φίλες της για όλο το χρόνο.

 

Διαβάστε επίσης