Γιορτάστε μόνοι σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Γιορτάστε μόνοι σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Ημέρα Ερωτευμένων και Άγιος Βαλεντίνος Γιορτάστε μόνοι σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου – ημέρα της ανταλλαγής λουλουδιών, δώρων και ερωτικών μηνυμάτων, τονισμένη με θερμά αισθήματα θαυμασμού, στοργής, και ερωτικού πάθους. Ωστόσο για εκατομμύρια ανθρώπων υπάρχει ένα πράγμα που δυσχεραίνει τη συμμετοχή τους σε αυτές τις γιορταστικές εκδηλώσεις αγάπης: μια ημερομηνία. Η ανυπαρξία συντρόφου ή ερωτικού ραντεβού.

Όντας κανείς «μαγκούφης» την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να νοιώσει έντονα τα συναισθήματα της μοναξιάς και της αυτο-υποτίμησης, και αυτό ισχύει ειδικά για εκείνους που είναι πιστοί στο μύθο της αληθινής αγάπης. Φυτεμένη στα μέσα του Φεβρουαρίου, στην πιο παγωμένη εποχή του χειμώνα, η μέρα αυτή παρουσιάζεται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ιδιαίτερα στις αδυσώπητες διαφημίσεις γεμάτες από λουλούδια, αρώματα και κοσμήματα, σαν την μοναδική ημέρα του έτους που προορίζεται για αγάπη, ρομαντισμό, και πάθος.

Αλλά τι μπορεί να κάνει κανείς όταν βιώνει το ψυχρό συναίσθημα της μοναξιάς αντί να πλημμυρίζεται από τη φλογερή επιθυμία του έρωτα;

Η λύση είναι να γιορτάσετε την Ημέρα του θεού Έρωτα, αντί να ηττηθείτε από αυτόν. Η αγάπη δεν είναι μόνο για μια συγκεκριμένη ημέρα, ή για κάρτες, λουλούδια και δώρα, ή ακόμη απλά και μόνο για να είσαι σε μια σχέση. Η ψευδαίσθηση ότι οι «ζευγαρωμένοι» άνθρωποι είναι ευτυχισμένοι και αγαπημένοι μπορεί να τροφοδοτήσει τα συναισθήματα της μοναξιάς και απομόνωσης σε ανθρώπους που δεν είναι με κάποιον, και εύχονται να ήταν. Αν αντιληφθείτε την απατηλή φύση αυτής της γιορτής, της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, θα έχετε κάνει το πρώτο βήμα για να αισθάνεστε καλύτερα με τον εαυτό σας.

Το πιο σημαντικό μήνυμα που πρέπει να θυμάστε για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ότι η αγάπη δεν είναι μόνο για ζευγάρια. Είναι για όλους μας.

Αν είστε μόνοι λοιπόν, δείτε εδώ μερικούς τρόπους για να γιορτάσετε κι εσείς την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου χωρίς να ανησυχείτε για την πίεση και τις παγίδες που κρύβει αυτή η ημέρα:

Γιορτάστε μόνοι σας την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου1. Μην προσδιορίζετε τον εαυτό σας από την κατάσταση της σχέσης σας. Η κατάσταση της σχέσης σας δεν είναι η ταυτότητά σας.

2. Εάν είστε μόνοι, λόγω της πρόσφατης απώλειας, αφήστε αυτήν την μέρα να είναι μια ημέρα πένθους. Μην προσποιείστε ότι δεν είναι μια δύσκολη μέρα. Δεχτείτε κάθε υποστήριξη και συμπάθεια.

3. Συνειδητοποιήστε ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καθαρά εμπορική γιορτή. Δεν είναι για αγάπη και σχέσεις. Είναι για να πουληθούν λουλούδια, γλυκά και κοσμήματα. Σκεφτείτε όλα τα χρήματα που γλυτώνετε.

4. Προγραμματίστε από πριν για Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου να κάνετε κάτι που δεν σας φέρει σε σύγκριση με ερωτευμένα ζευγάρια. Ακόμα κι αν συνήθως σας αρέσει να τρώτε έξω μόνοι, δοκιμάστε κάτι άλλο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

5. Βρεθείτε με ανθρώπους που αγαπάτε – φίλους, μέλη της οικογένειας, ανθρώπους που έχουν ήδη σχέσεις μαζί σας.

6. Εάν είστε μόνοι και δεν θέλετε να μείνετε έτσι, αρχίστε τώρα να σκέφτεστε με ποιόν τρόπο θα δημιουργήσετε τη σχέση που θέλετε. Βρείτε τρόπους να προσελκύσετε το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Να γίνετε εσείς το πρόσωπο των ονείρων του. Φροντίστε τον εαυτό σας, Κάντε γιόγκα, εθελοντισμό, δημιουργήστε τέχνη. Δώστε νόημα! Δράστε για αλλάξετε τον κόσμο. Ο έρωτας συνήθως έρχεται μέσα από την αγάπη για τη ζωή.

7. Εάν είστε μόνοι και σας αρέσει, τώρα είναι η ώρα να επιβεβαιώσετε την επιλογή σας. Οι άνθρωποι που ποτέ δεν παντρεύονται ή που δεν έχουν σύντροφο, έχουν στοργικές, συναισθηματικά στενές σχέσεις και αξίζει να ζουν την ζωή τους όπως θέλουν. Μην αφήνετε την νοοτροπία των ζευγαριών να καθορίζει την επιλογή σας σαν κάτι λάθος.

 

Διαβάστε επίσης