Ρομαντικές ιδέες για δείπνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ρομαντικές ιδέες για δείπνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Ρομαντικές ιδέες για δείπνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι για τους ερωτευμένους. Μια ρομαντική ατμόσφαιρα είναι απαραίτητη. Ρομαντικές ιδέες για δείπνο υπάρχουν πολλές και κάποιες από αυτές είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν και μάλιστα με χαμηλό κόστος. Οι περισσότεροι ερωτευμένοι ξοδεύουν αρκετά χρήματα κάνοντας το καλύτερο δυνατό για τη μέρα αυτή καθώς είναι μια ξεχωριστή μέρα η οποία γιορτάζεται μόνο μία φορά το χρόνο και συγκεκριμένα στις 14 Φεβρουαρίου.

Τη μέρα αυτή μπορείτε να βρείτε προτάσεις για ρομαντικά δείπνα σε σχεδόν όλα τα εστιατόρια. Μια καλή ιδέα είναι να διαλέξετε εστιατόριο που να βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Ένα μέρος κοντά σε μια παραλία ή εξοχή, ένα περιβάλλον διακοσμημένο με ξύλο ή ακόμα καλύτερα (για όσους έχουν τον χρόνο και την οικονομική δυνατότητα) ένας εξωτικός προορισμός. Γιατί να μην κάνετε ένα ταξιδάκι σε έναν από τους εξωτικούς προορισμούς; Τα τροπικά θέρετρα αποτελούν εξαιρετικές τοποθεσίες για ένα ρομαντικό δείπνο και οι φοίνικες θα δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα. Το εξωτικό περιβάλλον είναι τόσο μαγευτικό. Φανταστείτε πόσο διαφορετικά θα ήταν αν αυτή η μέρα εορταζόταν στη διάρκεια του χειμώνα που ο καιρός θα ήταν κρύος και βροχερός!

Ρομαντικές ιδέες για δείπνο την ημέρα του Αγίου ΒαλεντίνουΜια εξωτική τοποθεσία λοιπόν, μπορεί να μοιάζει εξαιρετική επιλογή, αλλά σίγουρα δεν είναι η μοναδική. Οπωσδήποτε θα υπάρχουν μέρη για ένα ρομαντικό δείπνο την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, που θα είναι πιο κοντά στο μέρος που ζείτε. Για παράδειγμα σε πολλά ορεινά θέρετρα της πατρίδας μας υπάρχουν πανέμορφα εστιατόρια είτε αυτόνομα είτε σε ξενοδοχειακές μονάδες. Αν μάλιστα η γύρω περιοχή είναι χιονισμένη, ένα ρομαντικό δείπνο δίπλα στο αναμμένο τζάκι με θέα το λευκό του χιονιού, σίγουρα θερμαίνει μια ερωτική σχέση. Η έμπνευση και η πρωτοτυπία είναι τα κλειδιά για ένα επιτυχημένο δείπνο.

Ρομαντικές ιδέες για δείπνο την ημέρα του Αγίου ΒαλεντίνουΟι γυναίκες θέλουν να είναι όμορφες αυτή την ειδική μέρα και θέλουν να ντυθούν έτσι, ώστε να εντυπωσιάσουν τον εκλεκτό της καρδιάς τους. Κάποια «απαραίτητα» συστατικά για ένα ρομαντικό δείπνο είναι τα λουλούδια, ο φωτισμός με κεριά, η ρομαντική μουσική και ο ιδιαίτερος τρόπος σερβιρίσματος του δείπνου. Διαλέξτε και το κατάλληλο κρασί για το δείπνο σας αυτό. Κατά γενικό κανόνα το λευκό κρασί συνοδεύει το ψάρι και το κόκκινο κρασί το κρέας αλλά ο σερβιτόρος μπορεί να σας προτείνει την πιο κατάλληλη επιλογή για το δείπνο σας, σύμφωνα με τα χρήματα που θέλετε να ξοδέψετε.

Αν έχετε σκοπό να ξοδέψετε κάτι περισσότερο την ημέρα αυτή, ένα γκουρμέ εστιατόριο είναι μια καλή και ξεχωριστή επιλογή.

Ρομαντικές ιδέες για δείπνο την ημέρα του Αγίου ΒαλεντίνουΙδιαίτερα ξεχωριστό και ρομαντικό είναι ένα εστιατόριο στο οποίο το δείπνο σερβίρεται σε χώρους κατάλληλα διαμορφωμένους ώστε να βρίσκονται μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Μια άλλη καλή ιδέα είναι να συνδυάσετε το δείπνο με μια κράτηση σε ξενοδοχείο, για το υπόλοιπο της νύχτας. Περάστε τη μέρα μαζί και αν σας αρέσει ο χορός πηγαίνετε σε ένα μέρος που θα μπορέσετε να χορέψετε ρομαντικούς χορούς (βαλς, τανγκό, κ.α.) μαζί. Ο λόγος που χορεύετε αυτό το βράδυ είναι για να δείξετε την αγάπη σας και αυτά τα είδη χορού είναι το ιδανικό.

Ένα ρομαντικό πρωινό και η βόλτα σε ένα όμορφο περιβάλλον θα κάνουν τη μέρα σας εντελώς ρομαντική.

Ρομαντικές ιδέες για δείπνο την ημέρα του Αγίου ΒαλεντίνουΠιθανό να θέλετε να απολαύσετε το δείπνο σας εντελώς ιδιωτικά στο δικό σας χώρο. Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε, ετοιμάστε το αγαπημένο φαγητό του συντρόφου σας. Αυτό μπορεί να είναι κάτι εύκολο όπως μακαρόνια αλλά είναι μάλλον προτιμότερα πιάτα όπως γαρίδες, αστακός ή φιλέτο μινιόν. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε το αγαπημένο πιάτο του συντρόφου σας. Αν θέλετε να δώσετε μια πιο προχωρημένη νότα ετοιμάστε δείπνο με αφροδισιακά εδέσματα, και με ανάλογο γαρνίρισμα στα πιάτα. Ωστόσο επειδή η μέρα αυτή παραμένει ρομαντική μην ξεχάσετε τη ρομαντική ατμόσφαιρα με τα κόκκινα τριαντάφυλλα ή άλλου είδους λουλούδια, το φως των κεριών και τη ρομαντική μουσική.

Δείξτε την αγάπη σας και απολαύστε το ρομαντικό δείπνο σας. Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια μέρα που ο έρωτας είναι παντού. Κάντε κάτι ξεχωριστό γι’ αυτήν την ξεχωριστή μέρα.

Βαλεντίνη Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης