Το Feng Shui κάνει καλό στη διάθεση

Το Feng Shui κάνει καλό στη διάθεση Το Feng Shui κάνει καλό στη διάθεση

Χρώματα και αρώματα, ήχοι και μυρωδιές… Όλα μπορούν να χαρίσουν κέφι, χαρά, αισιοδοξία. Γι’ αυτό, με το πρώτο σημάδι θλίψης, τονώστε την ενέργεια στο περιβάλλον σας με τα κατάλληλα μέσα. Το καλύτερο μέσο για να διατηρείστε σε φόρμα είναι προφανώς, να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής! Μπορείτε όμως, να διατηρήσετε την ευεξία σας χάρη στην παρουσία ορισμένων χρωμάτων και αρωμάτων. Πρόκειται για μια από τις κινεζικές αρχές που διέπουν το Feng Shui. Μερικές απλές συμβουλές θα σας βοηθήσουν να είστε και να παραμείνετε καλά.

Εμείς και το περιβάλλον

Ο άνθρωπος, που είναι πολύ ευαίσθητος στις δονήσεις που τον περιβάλλουν, αφήνεται να επηρεαστεί από τα σήματα που λαμβάνει, τόσο από αυτά που αντιλαμβάνεται όσο και από αυτά που δεν γίνονται αντιληπτά. Γι’ αυτό, ορισμένα πράγματα απορροφούν την ενέργειά μας, μερικά χρώματα μας προκαλούν μελαγχολία και κάποιες μυρωδιές μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα. Ακόμα χειρότερα: χωρίς να καταλαβαίνουμε το λόγο, όταν πλησιάζουμε ορισμένα μέρη ή όταν μπαίνουμε σε κάποια σπίτια, αισθανόμαστε άγχος και εκνευρισμό. Επομένως, για να πηγαίνουν όλα καλά και να έχει το σπίτι καλή ατμόσφαιρα και ενέργεια, είναι χρήσιμο να ακολουθούμε ορισμένους κανόνες του Feng Shui, αυτής της φιλοσοφίας που επιμένει στην αλληλεπίδραση των ανθρώπων με το περιβάλλον τους.

Πως θα διατηρείται την καλή σας διάθεση

Το Feng Shui κάνει καλό στη διάθεσηΌπως λέει η κινέζικη παροιμία: «Πολλή θλίψη, πολλή αρρώστια». Καλό είναι λοιπόν, να εξασφαλίσουμε την καλή μας διάθεση από το πρωί και να προσπαθήσουμε να την ξαναβρούμε, επιστρέφοντας στο σπίτι μας το βράδυ, αν τυχόν μας εγκαταλείψει μέσα στη μέρα!

Φυσικό ή τεχνητό, το φως μας τρέφει. Η διάθεσή σας θα είναι πολύ καλύτερη αν σας λούσει το φως του ήλιου παρά αν βρεθείτε μέσα στη βροχή. Σημειώστε λοιπόν, ότι το λίγο φως θλίβει, ενώ το δυνατό φως δίνει ευφορία. Προσοχή όμως: το υπερβολικά έντονο φως μπορεί να διαταράξει την ισορροπία και να οδηγήσει ακόμα και σε ευερεθιστότητα! Επίσης, η σταθερότητα στην ένταση του φωτός είναι επιβλαβής για τον οργανισμό! Η εναλλαγή φωτός και σκοταδιού είναι αυτή που φέρνει ισορροπία και γίνεται πηγή αρμονίας. Τέλος, αποφεύγετε το νέον, γιατί το φως τους δεν είναι ωφέλιμο.

Επιλογή αρωμάτων

Το Feng Shui κάνει καλό στη διάθεσηΟι μυρωδιές ενός σπιτιού συνεισφέρουν κι αυτές με τη σειρά τους στη διάθεσή μας. Και ευνοούν ορισμένους συνειρμούς. Για να καταλάβετε που βρίσκεστε, δοκιμάστε και παρατηρήστε πώς νοιώθετε όταν μυρίζετε, για παράδειγμα κάτι καυστικό ή ζεστό ψωμί και διάφορες άλλες μυρωδιές. Συνιστάται λοιπόν, να προσπαθείτε να περιβάλλεστε από τις μυρωδιές που σας βοηθούν να φέρνετε στο μυαλό σας ευχάριστες εικόνες. Μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια μπορεί να αλλάξουν τη διάθεσή σας. Διαχέετέ τα στην ατμόσφαιρα, βάζετέ τα σε μπολ με νερό πάνω στα καλοριφέρ, στο μπάνιο σας, χρησιμοποιείτε τα για μασάζ…

Το καθένα έχει τις δικές του ιδιότητες: τα αιθέρια έλαια χαμομηλιού και πορτοκαλιού ηρεμούν. Η μέντα, το σανταλόξυλο, το μαύρο πιπέρι και η φασκομηλιά αναζωογονούν. Η λεβάντα και το υλάνγκ-υλάνγκ χαλαρώνουν. Φροντίζετε να είναι η ατμόσφαιρα γαλήνια τις μέρες που σας κυριεύει το στρες, επιλέξτε λοιπόν, ήρεμη, απαλή μουσική. Ενώ προτιμάτε τους πιο έντονους, «σκληρούς» ήχους όταν θέλετε να τονωθείτε. Τέλος, λίγος κοινός νους: προσπαθήστε όταν ανοίγετε τα μάτια, το πρωί, να πηγαίνετε σε μια κουζίνα καθαρή, τακτοποιημένη και στολισμένη με λίγα λουλούδια – θα είναι σίγουρα καλύτερο το ξεκίνημά σας, απ’ ότι αν πέφτετε πάνω στη στοίβα με τα άπλυτα πιάτα της προηγουμένης.

 

Διαβάστε επίσης