Μεγάλη οικογένεια, μικρό μπάνιο;

Μεγάλη οικογένεια, μικρό μπάνιο; Mother bathing kids Μεγάλη οικογένεια, μικρό μπάνιο;

Μας αρέσει να ασχολούμαστε με το σπίτι μας, να το διακοσμούμε και να το ανανεώνουμε κάθε τόσο. Γιατί όχι και το μπάνιο μας, αφού είναι ο χώρος που περνάμε κάποιο χρόνο για να περιποιηθούμε τον εαυτό μας, αλλά και για να φροντίσουμε την προσωπική μας υγιεινή. Ένα όμορφο, τακτοποιημένο, καθαρό μπάνιο, με ζεστή ατμόσφαιρα, σίγουρα μας φτιάχνει τη διάθεση.

Εάν το λουτρό μας είναι μικρό, σκοτεινό, παραμελημένο, με ίχνη υγρασίας στα πλακάκια και στα είδη υγιεινής, ήρθε η ώρα να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

Μεγάλη οικογένεια, μικρό μπάνιο; Ειδικά εάν ανήκουμε σε πολυμελή οικογένεια, καλό είναι να προχωρήσουμε γρήγορα σε κάποιες μικρές ή και μεγάλες αλλαγές, ώστε να μπορούμε όλοι να χρησιμοποιούμε με άνεση τον συγκεκριμένο χώρο.

Το πρώτο πράγμα λοιπόν, που πρέπει να φροντίσουμε, είναι η ανακαίνιση και ο επανασχεδιασμός του μπάνιου μας. Η πρώτη μας δουλειά είναι να επιλέξουμε ένα ένα τα έπιπλα και τα αξεσουάρ του, προτιμώντας τα όμορφα σχέδια, τις πρωτότυπες και πρακτικές φόρμες, τα χαρούμενα χρώματα και φυσικά την καλή ποιότητα, χωρίς ποτέ να ξεχνάμε ότι όλα τα παραπάνω πρέπει να είναι κυρίως λειτουργικά. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα, τα οποία πρέπει να γνωρίζουμε προτού προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε επέμβαση, μικρή ή μεγάλη, όπως:
Μεγάλη οικογένεια, μικρό μπάνιο; – Καλός και σωστός φωτισμός: Οι μικροί χώροι δείχνουν αρκετά πιο μεγάλοι με το κατάλληλο τεχνητό ή φυσικό φως.
– Επαρκής εξαερισμός: Θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση -ειδικά όταν το συγκεκριμένο δωμάτιο χρησιμοποιείται από πολλά άτομα- για να μην πιάνει το μπάνιο μας υγρασία, που είναι ο υπ’ αριθμόν 1 αγαπημένος φίλος της μούχλας.
– Όμορφα, εύχρηστα και λειτουργικά έπιπλα και είδη υγιεινής: Με τα νέα προκατασκευασμένα κομμάτια που κυκλοφορούν στο εμπόριο μπορούμε να αλλάξουμε γρήγορα και οικονομικά τη διαρρύθμιση στο στενόχωρο λουτρό μας, χωρίς πολλές εργασίες.
– Οργάνωση χώρου: Το οποίο σημαίνει πολλά πλαστικά ραφάκια, κρεμάστρες, ντουλάπια πάνω και κάτω από το νιπτήρα, για χαρτικά, απορρυπαντικά και σφουγγάρια, αλλά και ειδικά ράφια για σαμπουάν και αφρόλουτρα.

Μεγάλη οικογένεια, μικρό μπάνιο; Προσοχή στα χρώματα

Τα τετραγωνικά που καταλαμβάνει το μπάνιο δεν έχουν καμία σημασία, αφού το μυστικό κρύβεται πίσω από κάποια έξυπνα τρικ.

– Διαλέγουμε πολύχρωμα πλαστικά έπιπλα αποθήκευσης με πολλά συρτάρια και ντουλαπάκια, στα οποία τα πορτάκια να ανοίγουν προς τα κάτω.
– Προτιμάμε χρωματιστές κουρτίνες, με χαρούμενα, διασκεδαστικά μοτίβα.
– Φροντίζουμε ώστε κάθε μέλος του σπιτιού να έχει το δικό του χρώμα και τύπο οδοντόβουρτσας, που τοποθετούμε στο ειδικό ποτηράκι. Έτσι, κανείς δεν θα μπερδεύει τη δική του και οι παρεξηγήσεις θα αποφεύγονται.
– Επιλέγουμε ζεστές χνουδωτές παντόφλες, σε διάφορες ζωηρές αποχρώσεις και σε πρωτότυπα σχέδια, τις οποίες τακτοποιούμε σε ένα μεταλλικό σταντ-παπουτσοθήκη.
– Γενικά προτιμάμε τα κρεμαστά έπιπλα αποθήκευσης, γιατί απελευθερώνουν το πάτωμα και αναδεικνύουν το λουτρό μας ως ένα ωραίο, τακτοποιημένο δωμάτιο.
– Προσθέτουμε χρωματικές πινελιές σε ένα άχρωμο μπάνιο με πολύχρωμες μαλακές πετσέτες.

 

Διαβάστε επίσης