Γιατί οι άνδρες δεν θέλουν να παντρευτούν;

Γιατί οι άνδρες δεν θέλουν να παντρευτούν; Γιατί οι άνδρες δεν θέλουν να παντρευτούν;

Τι γίνεται, όταν εσείς είστε έτοιμες για γάμο, αλλά εκείνος όχι; Συχνές είναι οι συζητήσεις αναφορικά με τους άνδρες που δεν θέλουν να παντρευτούν αλλά… όλο και παντρεύονται, χωρίς να παραγνωρίζουμε την αλήθεια πως… όλο και προσπαθούν να χορέψουν τον χορό του Ησαΐα, όσο γίνεται αργότερα.

Στην καρδιά του προβλήματος βρίσκονται οι διαφορετικές απόψεις μεταξύ ανδρών και γυναικών. Η αφετηρία της αποδοχής του γάμου από τις γυναίκες βρίσκεται στην πρώτη ημέρα, που σαν κοριτσάκια άρχισαν ν’ αγαπούν τον μπαμπά τους. Πόσες φορές δεν έχετε προσποιηθεί με τις φιλενάδες σας τις παντρεμένες; Πόσες φορές κάνουν το ίδιο τα αγόρια;

Για τη γυναίκα ο γάμος είναι ένα όνειρο που γίνεται αληθινό, το αποκορύφωμα της φαντασίωσης, που αρχίζει από την πρώτη στιγμή που ακούει παραμύθια με πρίγκιπες. Σίγουρα υπάρχουν και γυναίκες που καθυστερούν το γάμο, χάριν της καριέρας τους, αλλά αυτό δεν αποκλείει τις συζητήσεις όλων των γυναικών σχετικά με τους άνδρες και τις σχέσεις τους.

Τελικά, εάν θελήσουμε να αναλύσουμε τους λόγους που οι άντρες δεν θέλουν να παντρευτούν θα ανακαλύψουμε δύο βασικούς:
– δεν είναι έτοιμοι
– δεν θεωρούν πως είστε η κατάλληλη
…και βέβαια, μπορεί να είσαι η κατάλληλη, αλλά αυτός δεν είναι έτοιμος, και του είναι εύκολο να εξαφανιστεί. Ίσως επιστρέψει, αλλά εσύ καλό θα ήταν να συνεχίσεις την διερεύνησή σου, για να ανακαλύψεις αυτόν που αισθάνεται έτοιμος. Βλέπεις, οι άνδρες δεν φαντασιώνουν με θέμα το γάμο. Ξέρουν πως μια ημέρα θα συμβεί, σαν μέρος της διαδικασίας της ωρίμανσής τους. Αλλά συνήθως δεν θέλουν να βιαστούν, εκτός εάν είναι οι τύποι που ζουν το παρόν και δεν θέλουν να δώσουν σημασία στις συνέπειες των πράξεών τους. Οι περισσότεροι άντρες εξωτερικεύονται, βάζουν στόχους, επιλύουν προβλήματα, και πραγματοποιούν πολλά. Δεν κάνουν όνειρα για το πως θα ήταν η ζωή, εάν ήταν παντρεμένοι.

Επικεντρώνονται στην επιτυχία της καριέρας τους και δημιουργούν την ασφάλεια του μέλλοντος. Είναι κυνηγοί του ενστίκτου. Προσχεδιάζουν και δημιουργούν αισθήματα ασφάλειας στον οποιονδήποτε. Εάν κάτι από αυτά δεν τα διευθετήσουν, θεωρούν πως είναι αποτυχημένοι. Δεν το θεωρούν σωστό για έναν κυνηγό. Είναι ο λόγος που οι περισσότεροι άνδρες, σταθεροποιούν πρώτα την δουλειά τους, πριν να κάνουν την μεγάλη βουτιά και να πάρουν την μεγάλη απόφαση να παντρευτούν.

Έτσι, όταν ένας άνδρας μεγαλώσει αρκετά σκέφτεται πως ίσως πρέπει να αρχίσει να ψάχνει για ένα λιμάνι, να παντρευτεί, να κάνει οικογένεια… είναι η παρόρμηση της στιγμής και όχι μια φαντασίωση που γίνεται αληθινή. Θέλουν να παντρευτούν, να έχουν το σπιτικό τους, αρχίζουν να  «ψηλώνουν» με την ιδέα του γάμου καθώς και την σταθερότητα που θα προκύψει. Αυτό δεν αποκλείει τις σκέψεις τους πως θα χάσουν την ελευθερία τους. Η ελευθερία, όπως αυτοί την εννοούν (να έχουν πολλές όμορφες γυναίκες – αυτό είναι φαντασίωση), η εστίαση στην καριέρα τους και τον εαυτό τους, γνωρίζουν πως θα γίνει παρελθόν. Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η απόφαση να πάρουν την οικονομική και συναισθηματική ευθύνη κάποιου άλλου ενήλικου, καθώς και των παιδιών. Για τον άντρα όλα αυτά σημαίνουν τεράστια ευθύνη. Είναι ένας σημαντικός λόγος που – έστω και εάν δεν θα ήθελε ποτέ να σε χάσει – δεν θα τολμούσε να ξεστομίσει την πρόταση γάμου.

Τι σημαίνουν όλα αυτά για σένα; Κυρίως πρέπει να κατανοήσεις τι είναι αυτό που σκέφτεται, τις τόσο διαφορετικές απόψεις από τις δικές σου αναφορικά με το γάμο. Αλλά, ακόμη και όταν κατανοήσεις τι τρέχει μ’  αυτόν, και εάν δεν θέλεις να τον πιέσεις (τουλάχιστον για λίγο), πρέπει να προετοιμαστείς γι’ αυτό που θα σου πει… πως θέλει να σε παντρευτεί. Μπορεί να είναι απαραίτητο γι’ αυτόν να καταλάβει πως τον έχεις κατανοήσει. Εάν πιστεύεις πως είναι ο κατάλληλος για σένα, δώσε του χρόνο, άφησέ τον να κατανοήσει πως τον στηρίζεις σ’ αυτό που διερευνά με προσοχή, δώσε του την κατανόηση που ποθεί και είναι σίγουρο πως θα σκεφθεί πως είσαι η καταπληκτικότερη γυναίκα του πλανήτη!

 

Διαβάστε επίσης