Καθαριότητα: Υγεία – Οικονομία – Περιβάλλον

Καθαριότητα: Υγεία - Οικονομία - Περιβάλλον Καθαριότητα: Υγεία - Οικονομία - Περιβάλλον

Η καθαριότητα και η υγιεινή του σπιτιού πρέπει να μας απασχολεί όλους, με γνώμονα για τις βασικές αρχές μιας σωστής και υγιούς διαβίωσης, το τρίπτυχο Υγεία – Οικονομία – Περιβάλλον.

Ο καιρός ανοίγει και αρχίζουν οι σκέψεις για την καθαριότητα του σπιτιού, λόγω του ότι φέτος το επιβαρύναμε περισσότερο με το να μείνουμε περισσότερο άχρονο φιλοξενούμενοι του, μόνοι η και με φίλους.

Πόλοι θα σκεφτούν, ότι θα μαζέψουν και θα αποθηκεύσουν τα χαλιά καθαρίζοντας τα μόνοι τους, για να κάνουν οικονομία.

Καθαριότητα: Υγεία - Οικονομία - Περιβάλλον Πολλή καλή σκέψη για αρχή ,αλλά θα πρέπει να αναλογισθούν ότι, μαζί θα έχουν εσωκλείσει και πολλές ασθένειες για τις οποίες θα οφείλονται μερικώς ή αποκλειστικώς τα “ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”, που θα ανακυκλωθούν παραμένοντας στον περιβάλλοντα χώρο που ζούνε.

Ωστόσο, πέρα από τις ανέσεις που αναβαθμίζουν τη διαβίωση, το οικιακό περιβάλλον απειλείται καθημερινά από «τοξικές βόμβες» που παραμονεύουν. Πολλά καθαριστικά προκαλούν συχνά περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν. Πρόκειται για καθαριστικά προϊόντα που περιέχουν επικίνδυνα βλαπτικά υλικά, παράγωγα βαρέων μετάλλων ή άλλων τοξικών στοιχειών, των οποίων η χρόνια χρήση μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες στην υγεία μας.

Η μόνη λύση είναι η διαρκής και σωστή ενημέρωση σας, ώστε να αποφεύγετε τα σύνθετα χημικά που μετατρέπουν το σπίτι σε ένα “αντιδραστήριο”. Ένα μέρος αυτών (έχουν μεγάλο μερίδιο), μπορεί να προκαλέσουν, από δερματικούς ερεθισμούς, αναπνευστικά προβλήματα και πονοκεφάλους , έως σοβαρές ασθένειες και βλάβες σημαντικών οργάνων.

Μην αναμειγνύετε ποτέ δυο διαφορετικά προϊόντα. Οι μεταξύ τους αντιδράσεις, μπορεί να είναι αναπάντεχα έντονες και επικίνδυνες ή να πολλαπλασιάσουν τη δράση τους με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Μπορεί κάποιες φυσικές ουσίες να κάνουν «θαύματα», όμως υπάρχουν και περιπτώσεις όπου απαιτείται η ισχυρή καθαριστική δράση “εξειδικευμένων προϊόντων”. Εκεί χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά εάν στο σπίτι υπάρχουν μωρά που θηλάζουν, ηλικιωμένοι ασθενείς ή άνθρωποι οι οποίοι ανήκουν σε κατηγορία υψηλού κινδύνου.

Δεν υπάρχουν ελαφριές βρομιές, ώστε ραντίζοντας το χαλί με μαγειρική σόδα, να την αφήστε να «καθίσει» όλο το βράδυ και το πρωί την καθαρίστε με την ηλεκτρική σκούπα η τον ατμοκαθαριστή. Αλλά και αν ακόμα το πλύνετε και φροντίστε να στεγνώσει πολύ καλά πριν τα αποθηκεύσετε, θα έχετε προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον στα εσωκλεισμένα “ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”, ώστε όταν τα ανοίξετε να έχετε πολλές πιθανότητες για μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Πολλοί πιστεύουν και τα προτείνουν, ότι το λευκό ξίδι, ο χυμός του λεμονιού και η μαγειρική σόδα έχουν αποδεδειγμένα κορυφαία αποτελέσματα σε πολλές «δύσκολες» περιπτώσεις.

Ναι, όταν έχετε το ιδανικό μέσον (μηχάνημα τινάγματος) για να βγάλετε την στερεή βρωμιά μέσα από το χαλί- μοκέτα. Ποτέ όμως, αν δεν έχετε βγάλει την στερεή βρωμιά με όλα τα “ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”, γιατί θα γίνουν πιο επικίνδυνα. Δεν θα ξεχνάτε ποτέ πως ανακυκλωνόμενα μικροσωματίδια σκόνης, αλλεργιογόνα περιττώματα ακάρεων, βακτηρίδια, μύκητες κρύβονται παντού και προκαλούν αλλεργίες, αλλεργικό βρογχικό άσθμα κ.λπ.

Η υγιεινή του σπιτιού είναι η βασική αρχή για μια σωστή διαβίωση. Ιδανικός τρόπος για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα δεν είναι μόνον η χρήση φυσικών προϊόντων με καθαριστική δράση, τα οποία είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον αλλά η μέθοδος και ο τρόπος που θα χρησιμοποιήσετε για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν για όλους το σπίτι μας είναι ο «επίγειος παράδεισος», πρέπει να έχουμε έξυπνες και λειτουργικά εύκολες, οικονομικά προσιτές έως και πολλές φορές ανέξοδες λύσεις με κυρίως φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους, για μια Απόλυτα Ισορροπημένη Καθαριότητα με άμεσα αποτελέσματα.

Αποφύγετε πρόβλημα, χρησιμοποιώντας τον Θεσμό της i-clean με την Δωρεάν Συμβουλευτική Υποστήριξη, σε θέματα Καθαρισμού, στο 210 4829839.

Εναλλακτικές λύσεις για να Εκμεταλλευτείτε έξυπνα το χρόνο σας έχοντας ένα .. πεντακάθαρο σπίτι!

Καθαριότητα: Υγεία - Οικονομία - Περιβάλλον Περιφρουρήστε υγιεινά το καθαρό σας σπίτι, δημιουργώντας μια αναβαθμισμένη ποιότητα διαβίωσης για έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Καιρός «για δράσεις και όχι για αντιδράσεις»

– Όταν η συμβατική καθαριότητα, που μέχρι τώρα γνωρίζατε είναι παρελθόν, δημιουργείται επιτακτική ανάγκη για την επίτευξη άμεσων εφαρμογών , ώστε να καθιστούν απαραίτητη την επαγγελματική συνεργασία με έναν Σύμβουλο Καθαριότητας.

– Όταν η ανάγκη για καθαριότητα δεν είναι μόνον θέμα αισθητικής αλλά και υγείας, ο Σύμβουλος Καθαριότητας θα μπορέσει να σας βοηθήσει , στο να κατανοήσετε τα μελλοντικά προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, αν π.χ τα χαλιά – μοκέτες παραμείνουν στα σπίτια, χωρίς τουλάχιστον να τους παραχθεί έστω μια στοιχειώδη απορρύπανση, χωρίς την χρήση χημικών.

– Πρωταρχικός στόχος του Σύμβουλου Καθαριότητας είναι, η προσφορά ιδανικών λύσεων απορρύπανσης και καθαρισμού του εσωτερικού περιβάλλοντα χώρου, ώστε να μπορέσουν τα χαλιά- μοκέτες, σαλόνια, στρώματα να απαλλαχθούν από τα “ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”, αλλεργιογόνα περιττώματα ακάρεων, βακτηρίδια, μύκητες κ.λπ.

– Με την εφαρμογή των αξιόπιστων και λειτουργικών υπηρεσιών , κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη και το σεβασμό σας, ώστε να είναι πάντα διπλά σας για κάθε κάλυψη των αναγκών στο καθαρισμό που επιβάλλει η σημερινή εποχή, μέσα από την βελτίωση της ποιότητας του τρόπου ζωής.

Υπάρχουν εναλλακτικά προγράμματα απορρύπανσης, με παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, στον επί τόπου καθαρισμό αλλά και στον καθαρισμό και φύλαξη των χαλιών σας στις εγκαταστάσεις,

– Factory Carpet Care: Πρόγραμμα με παραλαβή, παροχή απορρύπανσης και φύλαξης στις εγκαταστάσεις για τα χαλιά- μοκέτες, χωρίς την χρήση χημικών, στο μισό κόστος.

– House Care Specialist : Προγράμματα εξειδικευμένου επαγγελματικού Βio-καθαρισμού με απορρύπανση, χωρίς την χρήση χημικών, σε μοκέτες – χαλιά, σαλόνια και στρωματά, επί τόπου.

– Green House Concept: Ένα πρόγραμμα με έξυπνες λύσεις για μια απόλυτα ισορροπημένη καθαριότητα, με την Υπηρεσία παροχής χρήσης κατ’ οίκον, για εξειδικευμένο καθαρισμό όλου του νοικοκυριού.
Έτσι θα μπορέσετε να έχετε , με την χαμηλότερη επιβάρυνση, το ιδανικό μέσον (μηχάνημα τινάγματος) για να βγάλετε την στερεή βρωμιά με όλα τα “ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”, χωρίς να ανακυκλώνονται και να παραμένουν στον περιβάλλοντα χώρο.

Η αποτελεσματική διαχείριση του εσωτερικού περιβάλλοντος χώρου, για μια ποιοτικά αναβαθμισμένη καθαριότητα, αποτελεί την βάση μιας «Ασπίδας προστασίας» για τον άνθρωπο, την περιουσία του αλλά και το περιβάλλον.

Συμβάλλουμε ενεργά πάντα για την ενημέρωση σας, αλλά εσείς από την πλευρά σας θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί, σε περιπτώσεις που έρχονται να σας πουλήσουν μηχανήματα, πλένοντας σας δωρεάν ένα χαλί , αλλά και στις περιπτώσεις που “άγνωστοι με την καθαριότητα ” προσπαθούν να σας προσφέρουν φτηνές υπηρεσίες οι οποίες σας κοστίζουν αργότερα πολύ ποιο ακριβά.

Υπήρξαν κρούσματα με καταστροφές σε χαλιά αλλά και σε σαλόνια, διότι σαν πωλητές ή “άγνωστοι με την καθαριότητα ” δεν έχουν επαγγελματική κατάρτιση στον καθαρισμό χαλιών ή υφασμάτινων επιφανειών, με αποτέλεσμα να γίνονται καταστροφές, από λανθασμένους τρόπους στην εφαρμογή των υλικών.

Εμείς θα είμαστε πάντα διπλά σας για κάθε κάλυψη των αναγκών σας στον καθαρισμό, ακόμα και αν δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, από εσάς, από πωλητή, η ακόμα και κάποιον ‘‘υποτιθέμενο καθαριστή’’, για να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Για πληροφορίες και ενημέρωση μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο 2104829839 info@klintec.gr

Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor
Info:
Πηγή:
Hygienichome.gr

Διαβάστε επίσης