Ζεσταθείτε με ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού

Ζεσταθείτε με ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού Ζεσταθείτε με ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιού

Η θέρμανση των σπιτιών μας είναι πολύ σημαντική. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο διαφορετικά εργαλεία και τεχνολογίες που θα μπορούσαν να αποδώσουν την επιθυμητή θέρμανση, αλλά είναι γεγονός ότι ορισμένες από τις πιο παραδοσιακές μεθόδους είναι και οι πιο αποτελεσματικές. Όπως ίσως υποψιάζεστε, τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού, είναι μία από τις παραδοσιακές μεθόδους θέρμανσης ενός σπιτιού, που έχει προσαρμοστεί στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού αποτελούν μια καλή λύση για την θέρμανση μικρών χώρων και διαθέτουν θερμοστάτη, έτσι ώστε να σβήνουν και να ανάβουν ανάλογα με την θερμοκρασία του δωματίου. Συνήθως τα καλοριφέρ αυτά είναι γεμάτα λάδι, που θερμαίνεται και εκπέμπει θερμοκρασία στο δωμάτιο, ενώ η απόδοσή τους εξαρτάται από το πόσες «φέτες» διαθέτουν.

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού είναι γεμάτα με λάδι, το οποίο του αυξάνει τη θερμοχωρητικότητα. Πρακτικά αργεί λίγο να ζεσταθεί, αλλά αντίστοιχα αργεί να κρυώσει, όμως η βασική λειτουργία του λαδιού είναι για να μεταφέρει τη θερμότητα από την ηλεκτρική αντίσταση σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια, έτσι ώστε πέρα από την ακτινοβολία, οι «φέτες» του καλοριφέρ μέσω της συναγωγής να ζεσταίνουν τον αέρα του χώρου. Όταν ο χώρος φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία που έχει οριστεί από τον θερμοστάτη, τότε σταματάει η λειτουργία του καλοριφέρ, ενώ το λάδι παραμένει ζεστό για κάποιο διάστημα (10 – 20 λεπτά της ώρας) και εξακολουθεί να θερμαίνει τον χώρο δίχως να καταναλώνετε ρεύμα.

Ζεσταθείτε με ηλεκτρικό καλοριφέρ λαδιούΑποτελούν ιδανική λύση για χώρους που δεν έχουν κεντρική θέρμανση, όπως τα μικρά, παλιά σπίτια ή τα εξοχικά. Είναι ασφαλή στην χρήση καθώς διαθέτουν θερμοστάτη που τα βοηθά να σβήνουν όταν φτάσουν στην επιθυμητή θερμοκρασία. Σε σύγκριση με τις ηλεκτρικές σόμπες, είναι μια λύση σαφώς πιο ασφαλής. Ιδανικά και για οικογένειες που έχουν μικρά παιδιά ή κατοικίδια καθώς δεν αποτελούν εστίες τραυματισμού.

Τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού δεν παράγουν καπνό ή φλόγες και διαθέτουν αθόρυβη λειτουργία. Ένα άλλο πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν στεγνώνουν τον αέρα – τουλάχιστο όχι τόσο όσο τα αερόθερμα. Ο συμπαγής σχεδιασμός τους σας επιτρέπει να τα εγκαταστήσετε εύκολα σε μικρούς χώρους (πχ. γωνίες δωματίων). Έτσι είναι κατάλληλα για υπνοδωμάτια και καθιστικά. Είναι εύκολα στη μεταφορά από δωμάτιο σε δωμάτιο καθώς τα περισσότερα διαθέτουν λαβές και ροδάκια, ενώ και η τιμή αγοράς τους είναι μικρή.

Έχετε υπόψη ότι είναι ιδιαίτερα ενεργοβόρα και ανεβάζουν εύκολα τον λογαριασμό ρεύματος, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιούνται συνέχεια. Αν και με τα σημερινά δεδομένα, το κόστος λειτουργίας τους έχει φθάσει να είναι πλέον ανταγωνιστικό με το πετρέλαιο. Ωστόσο, παραμένει μια λύση που ταιριάζει κυρίως σε μικρούς χώρους και όχι σε μεγάλα σπίτια με πολλούς χώρους και μεγάλα ανοίγματα.

Συμβουλές ασφαλείας

Ένα μεγάλο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά καλοριφέρ λαδιού, όταν πρόκειται για συμβουλές ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι πολύ συχνά βάζουμε σε κίνδυνο την ασφάλεια για την ευκολία. Και ενώ το να έχουμε ένα φορητό καλοριφέρ σε ρόδες, για να μεταφέρουμε τη θερμότητα όταν είναι αναγκαίο, ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, πρέπει να κατανοήσουμε ότι λάθη συμβαίνουν όλη την ώρα – και στη χειρότερη περίπτωση με ένα μόνο στραβοπάτημα θα μπορούσαμε να χάσουμε τα σπίτια και τις ζωές μας. Μην παίζετε με τη φωτιά, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε σταθερά συστήματα και κρατήστε τα παιδιά μακριά από φορητές συσκευές. Και τέλος, μην χρησιμοποιείτε μπαλαντέζες ή καλωδιώσεις που δεν είναι συμβατές με το ηλεκτρικό φορτίο που απαιτείται από το θερμαντικό σώμα σας.

 

Διαβάστε επίσης