Επιλέγοντας ανδρικά παπούτσια

Επιλέγοντας ανδρικά παπούτσια Επιλέγοντας ανδρικά παπούτσια

Η επιλογή παπουτσιών δεν ήταν ποτέ η αγαπημένη συνήθεια των ανδρών σύμφωνα με τα στερεότυπα. Αν θέλετε λοιπόν να επιλέξετε τα κατάλληλα παπούτσια για σας, εκτός από την ανατομία και την άνεση θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή και στην αισθητική πλευρά. Έχετε υπόψη ότι για το ανδρικό ντύσιμο, τα παπούτσια είναι το σημαντικότερο κομμάτι και εκείνο που πάντα κοιτάει πρώτα μια γυναίκα.

Τα κατάλληλα παπούτσια για κάθε περίσταση

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων των ανδρών που πιστεύουν ότι τα παπούτσια χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, στα… “λουστρίνια” και στα αθλητικά, τότε καλό θα ήταν να δώσετε ιδιαίτερη βάση στις παρακάτω οδηγίες γιατί οι γνώσεις σας περί των… πατούμενων είναι μηδαμινές, έως επικίνδυνα ελλιπείς!

Κάθε άνδρας θα πρέπει να ξεχωρίζει πότε και πώς να φορέσει το σωστό παπούτσι, χωρίς κατ’ ανάγκη να διαθέτει μιαν ολόκληρη ντουλάπα με ζευγάρια επώνυμων οίκων. Αρκεί να συνδυάζει σωστά τα ρούχα με τα παπούτσια.

Έχουμε και λέμε:

Για το κοστούμι
Η πιο κλασσική επιλογή, που σχεδόν ποτέ δεν θα σας προδώσει, είναι ένα μαύρο δερμάτινο παπούτσι, ει δυνατόν με κορδόνια. Μικρότερο ρόλο παίζει το εάν τα παπούτσια σας θα είναι σε γυαλιστερό ή σε ματ χρώμα, αρκεί να ξεχωρίζετε την περίσταση. Στις πλέον επίσημες καταστάσεις αν μπορείτε αποφύγετε την πολλή… “λάμψη” στα πόδια! Από κει και μετά θυμηθείτε ότι τα ‘μαύρα’ με κορδόνια είναι ό,τι πιο “in” για τις πιο επίσημες περιστάσεις.

Για βόλτα, για καφέ ή για το Σαββατοκύριακο
Μεγάλη η ποικιλία των επιλογών. Μαύρα ή καφέ, μποτάκια ή ημιμποτάκια, αθλητικά ή μη, όλα ταιριάζουν αρκεί να συνδυάζονται σωστά μεταξύ τους. Είναι προφανές πως τα μαύρα ημιμποτάκια ταιριάζουν με σκούρα υφασμάτινα παντελόνια και ανοικτά πουκάμισα και τα καφέ ή τα αθλητικά με τα τζιν ή τις φόρμες. Εννοείται πως δεν φοράμε φόρμα με δερμάτινα μποτάκια ή “κλασσικά” παπούτσια!!!

Στη δουλειά
Αν δεν είστε υποχρεωμένος να φοράτε κοστούμι στη δουλειά μπορείτε κάλλιστα να φορέσετε κάτι σε καφέ, σε κλειστό ή σε κάζουαλ. Τα γνωστά μας loafer είναι η πιο ενδεδειγμένη επιλογή.

Για το γυμναστήριο
Αθλητικά. Χωρίς δεύτερη σκέψη… Ει δυνατόν αποφύγετε τα “τρέντι” πολύχρωμα και… μοδάτα.

Για… το αυτοκίνητο
Ποιος είπε ότι η οδήγηση δεν χρειάζεται το παπούτσι της; Τα μποτάκια οδήγησης μπορούν να φορεθούν άνετα με τζιν, καθώς έτσι δεν θα μοιάζουν παράταιρα και αφού βγείτε από το αυτοκίνητο!

Ανδρικά παπούτσια και κάλτσες

Ένα από τα μεγαλύτερα ερωτήματα που φαίνεται να έχουν οι άντρες όταν ντύνονται είναι «τι κάλτσες να φορέσω με τα παπούτσια μου;». Οι γυναίκες μπορούν εύκολα να εντοπίσουν παράτερους συνδυασμούς αν ρίξουν έστω και μια ματιά στα πόδια των ανδρών.

Δεν θα μπούμε σε πολλές λεπτομέρειες επί του θέματος, για να μην σας μπερδέψουμε χειρότερα. Αυτό που θα κάνουμε είναι να σας δώσουμε μερικές απλές συμβουλές για να συνδυάζετε τις κάλτσες με τα παπούτσια σας, που θα κάνουν το καθημερινό σας ντύσιμο εύκολο.

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, πάντα να φροντίζετε οι κάλτσες σας να έχουν την ίδια απόχρωση με το παντελόνι σας. Ακολουθώντας αυτή τη συμβουλή το ντύσιμό σας θα είναι άψογο στο 90% των περιπτώσεων.

Και εξηγούμαστε:

Αν φοράτε κοστούμι τα παπούτσια σας θα πρέπει να ταιριάζουν με το κοστούμι. Οι κάλτσες λοιπόν θα πρέπει να αποτελούν μια φυσική γέφυρα μεταξύ των παπουτσιών και του παντελονιού. Οπότε αν φοράτε μαύρο παντελόνι, φορέστε και μαύρες κάλτσες. Καφέ παντελόνι; Καφέ κάλτσες. Νομίζω το πιάσατε το νόημα…

Πώς όμως οι κάλτσες γίνονται η φυσική γέφυρα μεταξύ των παπουτσιών και του παντελονιού; Με το να βεβαιώνεστε ότι οι κάλτσες δημιουργούν μια ομοιόμορφη και ξεκάθαρη μετάβαση από τα παπούτσια (ή τις μπότες) σας μέχρι το παντελόνι.

Αυτό μπορείτε να το καταλάβετε πιο εύκολα στην περίπτωση των τζιν παντελονιών. Π.χ. όταν φοράτε ένα ανοιχτόχρωμο τζιν δεν μπορείτε να φορέσετε γαλάζιες κάλτσες. Απλά δεν ταιριάζουν. Θα πρέπει λοιπόν να βεβαιωθείτε ότι μεταξύ των παπουτσιών και του παντελονιού υπάρχει μια ομοιόμορφη μετάβαση. Όταν φοράτε σκουρόχρωμα τζιν με μαύρες μπότες, φορέστε γκρι σκούρες κάλτσες. Έτσι, όλα μαζί θα φαίνονται ευθυγραμμισμένα.

Ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές και δε θα έχετε πια κανένα πρόβλημα να συνδυάσετε αρχικά τα παπούτσια σας με τις κάλτσες σας και έπειτα τις κάλτσες σας με το παντελόνι σας. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές είτε θέλετε να ντυθείτε corporate, είτε για πιο casual επαγγελματικά ντυσίματα και γενικά για οποιαδήποτε περίσταση. Και μην ξεχνάτε: Επειδή ο Michael Jackson φόραγε πάντα λευκές κάλτσες, αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε κι εσείς το ίδιο…

 

Διαβάστε επίσης