Γιατί χρειάζεστε διακοπές από την επιχείρησή σας

Γιατί χρειάζεστε διακοπές από την επιχείρησή σας Γιατί χρειάζεστε διακοπές από την επιχείρησή σας

Το να έχει κανείς δική του επιχείρηση είναι συνήθως μια δουλειά που απαιτεί την προσοχή του όλη μέρα, κάθε μέρα. Όμως μερικές μέρες διακοπών, μακριά από τις ευθύνες και την καθημερινότητα της δουλειάς μόνο καλό μπορούν να κάνουν συνολικά στην επιχείρησή σας γιατί θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να δείτε τα πράγματα με μια νέα ματιά. Άλλωστε όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα που και που!

Σίγουρα τρέχετε να προλάβετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Η οργάνωση και η καλή λειτουργία μιας επιχείρησης δεν είναι εύκολο πράγμα. Ακόμα κι αν έχετε υπαλλήλους και δεν τα κάνετε όλα μόνοι σας, έχετε την ευθύνη της επίβλεψης. Το μυαλό όμως θέλει να ξεκουραστεί πιο πολύ από το σώμα γιατί δεν αρκεί να ξυπνάτε και να φτάνετε στη δουλεία σας, πρέπει να μπορείτε να είστε αποδοτικοί, δημιουργικοί και σε εγρήγορση. Είναι πολλές οι πιθανότητες να υποφέρετε από έντονο στρες και επαγγελματική εξουθένωση και να μην το έχετε συνειδητοποιήσει. Αν λοιπόν ξυπνάτε με το ζόρι και χωρίς διάθεση να πάτε στη δουλειά σας και στη διάρκεια της μέρας διακατέχεστε από αρνητικότητα και κυνισμό είναι σίγουρα ώρα να κάνετε μια παύση.

Πάρτε απόφαση πως η επιχείρηση δεν θα βουλιάξει χωρίς εσάς, ούτε θα καταστραφεί αν την κλείσετε μερικές μέρες. Οργανώστε τα πράγματα όσο καλύτερα μπορείτε πριν φύγετε, αλλά μόλις ξεκινήσετε αφήστε τις έννοιες πίσω. Άλλωστε είναι απαραίτητο να διακόψτε τη ρουτίνα σας αν θέλετε να καινοτομήσετε. Τα νέα ερεθίσματα προάγουν τη δημιουργικότητα. Η πιο μικρή εκδρομή μπορεί να σας φέρει κοντά στην ιδέα που ψάχνατε τόσο καιρό. Αν δεν αισθάνεστε άνετα να εμπιστευτείτε την επιχείρησή σας σε άλλους, καλύτερα αφήστε την κλειστή κατά την απουσία σας.

Κάντε εσείς την αρχή κι έπειτα δώστε άδεια και στους υπαλλήλους σας για τους ίδιους ακριβώς λόγους, ώστε να επιστρέψουν κι αυτοί ξεκούραστοι και με όρεξη για δουλειά. Και πάνω απ’ όλα μην ξεχνάτε ότι οι διακοπές μας κάνουν όλους χαρούμενους κι έτσι θα επιστρέψετε ανανεωμένοι και πολύ πιθανό να πέσετε με τα μούτρα, όλο ενθουσιασμό να υλοποιήσετε τις καινούριες σας ιδέες.

Διαβάστε επίσης