Φτιάξτε κασπώ με μανταλάκια και κονσερβοκούτια

Φτιάξτε κασπώ με μανταλάκια και κονσερβοκούτια

Μικρά διακοσμητικά κασπώ για πολλές χρήσεις. Μπορείτε να τα φτιάξετε μόνοι σας πανεύκολα και πολύ γρήγορα αξιοποιώντας απλά υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Μανταλάκια, κονσερβοκούτια, και φύγαμε! Μια πανεύκολη κατασκευή για παιδιά αλλά και για μεγάλους.

Θα χρειαστείτε:

Ένα χαμηλό κονσερβοκούτι (κονσερβοκούτι τόνου είναι ιδανικό)
Ξύλινα μανταλάκια (περίπου 20)

Μέθοδος

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κουμπώσετε τα μανταλάκια γύρω από το κονσερβοκούτι.

Διαλέξτε ένα άδειο κονσερβοκούτι (από τόνο). Υπάρχουν συνήθως σε δύο μεγέθη με διαφορετική διάμετρο. Είναι κατάλληλα και τα δύο. Πλύνετε το κονσερβοκούτι για να αφαιρέσετε κατάλοιπα και μυρωδιές.

Κουμπώστε τα μανταλάκια κάθετα και περιμετρικά στο κονσερβοκούτι (όπως στις φωτογραφίες). Θα χρειαστείτε περίπου 20 μανταλάκια.

Το κασπώ σας είναι έτοιμο και δεν μένει πάρα να βρείτε πώς θα το χρησιμοποιήσετε.

Μια καλή ιδέα είναι να το χρησιμοποιήσετε σαν μολυβοθήκη,

Μια ακόμα καλύτερη ιδέα είναι να το χρησιμοποιήσετε σαν γλάστροθήκη για μικρά γλαστράκια με φυτά. Λουλούδια, βότανα, κακτάκια, βολβούς κλπ.

Τέλος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαν κηροπήγιο, τοποθετώντας στο εσωτερικό του καντηλάκια ή ρεσώ.

Αν είστε πιο προχωρημένοι και εξοικειωμένοι με τις κατασκευές μπορείτε να πάτε μερικά βήματα παραπέρα. Μπορείτε να λουστράρετε το κασπώ με διάφανο βερνίκι ξύλου ή να το βάψετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νερομπογιές για ξύλο, Ή κοινές νερομπογιές σε διάφορα χρώματα. Μπορείτε επίσης να βάψετε το κονσερβοκούτι ώστε να μην δείχνει πολύ «μεταλλικό» σε σχέση με το ξύλο.

Φυσικά αν έχετε φαντασία μπορείτε να προσθέσετε  την δική σας προσωπική πινελιά σ’ αυτήν την έτσι κι αλλιώς χαριτωμένη κατασκευή.

Κική Πολίτη
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης