Οι Δέκα λόγοι που το ψάρεμα είναι το ιδανικό χόμπι

Οι Δέκα λόγοι που το ψάρεμα είναι το ιδανικό χόμπι

Το ψάρεμα είναι χαλαρωτικό, δεν απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και ξεκουράζει το σώμα και το μυαλό. Είναι ιδανικό χόμπι για τους λάτρεις της θάλασσας, είτε θέλουν να διαθέσουν πολλά, είτε λίγα χρήματα για τον εξοπλισμό.

1.Δυναμώνει το σώμα

Στο ψάρεμα συμμετέχουν όλοι οι μύες του σώματος. Τα χέρια, οι ώμοι, η πλάτη, τα πόδια και ο κορμός “παλεύουν” ακόμα και όταν στο αγκίστρι βρίσκεται ένα μικρό ψάρι. Το σώμα των ψαράδων εκπαιδεύεται σιγά σιγά, έτσι ώστε να έχουν τη δύναμη όταν έρθει η ώρα να πιάσουν το μεγάλο ψάρι.

2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Όταν το σώμα εκτίθεται στο ήλιο λαμβάνει βιταμίνη D. Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου και του φωσφόρου, δύο μέταλλα που βελτιώνουν τη άμυνα του οργανισμού.

3. Προσφέρει χαλάρωση

Η επαφή με τη θάλασσα, η ηρεμία και η γαλήνη του περιβάλλοντος, διώχνουν το στρες και μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα και χαρακτηρίζεται ως μια μορφή “ψυχοθεραπείας”.

4 Βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία

Ανάλογα με το είδος ψαρέματος που θα επιλέξει κανείς, μπορεί να “κάψει” κανείς κατά μέσο όρο 200 θερμίδες ανά ώρα. Όσοι αναζητούν καλύτερες τοποθεσίες, οι οποίες είναι συχνά δύσβατες και απομονωμένες, κάνουν φυσική δραστηριότητα, στην οποία συμμετέχουν ενεργά η καρδιά και οι πνεύμονες.

5 Αυξάνει την αυτοπεποίθηση

Το ψάρεμα ανοίγει το δρόμο σε νέες δεξιότητες. Από την οδήγηση σκάφους, μέχρι την επιδιόρθωση του καλαμιού. Αυτό «ανεβάζει» αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμηση που έχει ο καθένας για τον εαυτό του.

6 Συσφίγγει τους οικογενειακούς δεσμούς

Το ψάρεμα είναι δεξιότητα που μαθαίνεται από γενιά σε γενιά. Ο χρόνος που περνάει μαζί η οικογένειά προάγει τα συναισθήματα ασφάλειας και ευεξίας, καθιστώντας το ψάρεμα μια σπουδαία δραστηριότητα για μάθηση.

7. Εκπαιδεύει την υπομονή

Δεν σημαίνει ότι όποιος πάει για ψάρεμα θα φέρει ψάρι. Χρειάζεται υπομονή και γερά νεύρα. Είναι ένα χόμπι, που η γοητεία του βρίσκεσαι στη χαρά του τσιμπήματος, στην παρέα και στη θάλασσα. Αλλά η επιμονή κάνει τον ψαρά πιο υπομονετικό, όπως για παράδειγμα είναι το casting. Η ανυπομονησία προκαλεί στρες, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει την αρτηριακή σας πίεση. Από την άλλη, η υπομονή προσφέρει ηρεμία και πληρότητα.

8. Δίνει την ευκαιρία για ταξίδια

Οι ψαράδες είναι από τους πιο καταξιωμένους ταξιδιώτες στον πλανήτη. Το χόμπι τους δίνει την ευκαιρία να επισκεφθούν μοναδικά τοπία, στα οποία μπορεί να μην πήγαιναν ποτέ στη ζωή τους.

9. Ενθαρρύνει την επαφή με την φύση

Το ψάρεμα οδηγεί σε μια πιο στενή επαφή με τη φύση. Οι ψαράδες μαθαίνουν για τα διαφορετικά ψάρια που ζουν στο νερό, τα έντομα που τρώνε και τους «κυνηγούς» τους. Η έκθεση στον καθαρό αέρα, στον ήλιο και το νερό έχει πολλά οφέλη για την υγεία.

10. Βελτιώνει την ισορροπία

Όποιος έχει πιάσει τσιπούρες, σαργούς, σμέρνες ή λαβράκια, μπορεί να πει ότι το ψάρεμα απαιτεί χειρισμούς ακριβείας. Η ισορροπία απαιτεί δυνατό κορμό και ευελιξία, τα οποία μειώνουν τον πόνο στην πλάτη.

Διαβάστε επίσης