Συμβουλές για τα σκυλιά στην παραλία και τη θάλασσα

Συμβουλές για τα σκυλιά στην παραλία και τη θάλασσα Συμβουλές για τα σκυλιά στην παραλία και τη θάλασσα

Το καλοκαίρι και ποιός δε θέλει να κάνει ένα δροσιστικό μπάνιο στη θάλασσα. Αν είσαι σκύλος όμως, τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Αν είσαι ο ιδιοκτήτης του σκύλου, δες εδώ πώς θα απολαύσεις το μπανάκι σου παρέα με τον τετράποδο φίλο σου;

Τι ισχύει για τα σκυλιά στις παραλίες και το κολύμπι στη θάλασσα

Σύμφωνα με το νόμο έχεις δικαίωμα να περπατάς με το κατοικίδιό σου στην παραλία αρκεί να το κρατάς με λουρί και φυσικά να φέρει βιβλιάριο υγείας. Όσον αφορά το μπάνιο στην θάλασσα, πρέπει να πούμε ότι αν και είναι πιο καθαρά από τους ανθρώπους γιατί κάνουν εμβόλια, υπάρχει συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο βάσει του οποίου τα κατοικίδια δεν επιτρέπει να μπαίνουν στη θάλασσα. Τα ζώα πρέπει να είναι δεμένα και κοντά στον ιδιοκτήτη τους. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για τις απομονωμένες παραλίες, όπου δεν υπάρχει κόσμος. Εκεί μπορεί να κολυμπήσει κανείς με το σκυλάκι του,

Αφού είδαμε τα περί υποχρεώσεων, ας δούμε τώρα πώς θα γίνει το μπάνιο σας διασκεδαστικό και ασφαλές.

1.Παρά το γεγονός ότι μερικά σκυλιά φαίνεται να είναι φυσικοί κολυμβητές, καλύτερα να τους φορέσεις ένα γιλέκο σωσίβιο και ποτέ μην αφήνεις το ζωάκι χωρίς επίβλεψη μέσα ή ακόμη και κοντά στο νερό.
2.Όταν έρθει η ώρα να πάτε για κολύμπι, είναι πάντα καλύτερο να κατευθύνεις το κατοικίδιο προς ήρεμα νερά, μακριά από ταχύπλοα.
3.Προσπάθησε να κρατήσεις το σκυλί από το να πιεί πάρα πολύ αλμυρό νερό, το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε έμετο, διάρροια και αφυδάτωση. Το νερό σε λίμνες και ρέματα μπορεί επίσης να είναι προβληματικό και να περιέχει μικροοργανισμούς που μπορεί να οδηγήσουν σε ασθένεια.
4.Μη ξεχάσεις να έχεις μαζί φρέσκο και δροσερό νερό σε ποτίστρα.
5.Λίγο αντηλιακό σε ευπαθείς περιοχές, όπως η μύτη, το αυτί και η κοιλιά θα εμποδίσει το έγκαυμα. Προσπάθησε να κρατήσεις το σκυλί μέχρι να απορροφηθεί πλήρως το αντιηλιακό, για να μην το γλύψει.
6.Η καυτή άμμος μπορεί να κάψει τα πόδια του, όπως και σπασμένα γυαλιά, κοχύλια και αγκίστρια.
7.Φεύγοντας, ξέπλυνε το σκυλί με καθαρό νερό για να αφαιρέσεις άμμο ή αλάτι από τη γούνα του. Χρησιμοποίησε μια πετσέτα για να το στεγνώσεις, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή για υγρασία στα αυτιά του.
8.Το κρύο νερό μπορεί να βλάψει το σκύλο. Εάν έχει αρθρίτιδα ή άλλα ζητήματα, το κολύμπι σε κρύο νερό μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Προτίμησε τα ζεστά νερά.

Διαβάστε επίσης