Φτιάξτε τις δικές σας χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο

Φτιάξτε τις δικές σας χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο Φτιάξτε τις δικές σας χρωμοπαγίδες για το πλυντήριο

Στο πλύσιμο των ρούχων μπορούν να γίνουν καταστροφικά λάθη. Ένα από τα πιο συχνά είναι να ξεβάψει κάποιο ρούχο και να χρωματίσει όλα τα υπόλοιπα. Η λύση για να προστατέψετε τα ρούχα σας από τέτοια ανεπανόρθωτα χρωματικά λάθη είναι οι χρωμοπαγίδες.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχετε πάντα το χρόνο να κάνετε ένα σωστό ξεχώρισμα στα ρούχα πριν τα τοποθετήσετε μέσα στον κάδο και επιλέξετε το πρόγραμμα πλύσης. Και κάπως έτσι, καθώς, αργότερα, απλώνετε τη μπουγάδα βλέπετε τα ρούχα σας να έχουν αποκτήσει διαφορετικό χρώμα από αυτό που είχαν πριν.

Κόκκινα, μπλε, πράσινα, πορτοκαλί ρούχα, που είναι μερικοί από τους πιο βασικούς ενόχους, αφήνουν τεράστιους λεκέδες ανά σημεία ή δίνουν στα ρούχα σας μια υπόκωφη γκριζωπή απόχρωση που τα κάνει άτονα.

Η λύση για να προστατέψετε τα ρούχα σας από τέτοια ανεπανόρθωτα χρωματικά λάθη είναι οι χρωμοπαγίδες.

Είναι από τα «εργαλεία» που χρησιμοποιούμε πλέον σε κάθε σχεδόν πλύση. Μιας και δεν έχουμε το χρόνο να διαλέγουμε τα άπλυτα ρούχα ένα-ένα για να μην κάνουμε κανένα λάθος και καταλήξουμε με άπειρα ροζ ή ξεβαμμένα ρούχα, οι χρωμοπαγίδες είναι ίσως το πιο χρήσιμο πράγμα που έχει να κάνει με το πλυντήριο.

Για να ξέρετε περί τίνος πρόκειται ακριβώς, οι χρωμοπαγίδες είναι κομμάτια ύφασμα τα οποία έχουν υποστεί κάποια επεξεργασία με σκοπό να μπορούν να απορροφούν τις βαφές των υφασμάτων.

Εννοείται πως μπορείτε να βρείτε και στο εμπόριο, αλλά αυτό το ξέρετε ήδη. Το θέμα είναι μάθετε να τις κάνετε -εύκολα- μόνες σας, και αυτό θα σας δείξουμε εδώ.

Για να τις φτιάξετε μόνες σας χρωμοπαγίδες θα χρειαστείτε παλιές λευκές πετσέτες κομμένες σε κομμάτια, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα και 1 φλ. ζεστό νερό.

Σε μια λεκάνη ρίξτε το ζεστό νερό και τη μαγειρική σόδα. Ανακατέψτε και βυθίστε μέσα στο μείγμα τα κομμάτια πετσέτας. Αφήστε τις μέχρι να απορροφήσουν το μείγμα. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τις κι αφήστε τις να στεγνώσουν στον ήλιο. Αυτό ήταν!

Προσοχή, οι DIY χρωμοπαγίδες είναι μιας χρήσης. Ωστόσο, αν θέλετε να τις χρησιμοποιήσετε και πάλι, μπορείτε. Αρκεί να τις βουτήξετε ξανά στο μείγμα και να τις αφήσετε να στεγνώσουν πριν τις βάλετε για άλλη μια φορά στο πλυντήριό σας.

Το καλό με το να φτιάξετε τις δικές σας χρωμοπαγίδες είναι πως εκτός του ότι θα «σώσετε» τα ρούχα σας, θα αξιοποιήσετε και τις παλιές πετσέτες που, απλώς, πιάνουν χώρο στο ντουλάπι.

Διαβάστε επίσης