Ενυδάτωση της επιδερμίδας μετά τις διακοπές

Ενυδάτωση της επιδερμίδας μετά τις διακοπές Ενυδάτωση της επιδερμίδας μετά τις διακοπές

Μάθε πως θα επαναφέρεις τη λάμψη και την ελαστικότητα που σου έκλεψε ο ήλιος και η θάλασσα.

Η επιδερμίδα μας το καλοκαίρι βάλλεται εξωτερικά και εσωτερικά από παράγοντες που προκαλούν την αφυδάτωσή της, καθώς δεν είναι μόνο η εκτεταμένη έκθεση στον ήλιο και οι υψηλές θερμοκρασίες που ξηραίνουν και κλέβουν την υγρασία του προσώπου μας, αλλά είναι και οι καλοκαιρινές μας συνήθειες, όπως η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, η μη επαρκής ενυδάτωση, η αμέλεια της καθημερινής φροντίδας, το κάπνισμα. Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στην αφυδατωμένη εικόνα που αντικρίζουμε στον καθρέφτη, μόλις αρχίσει να υποχωρεί η λάμψη από το μαύρισμα. Είναι βασικό να επαναφέρουμε άμεσα τα επίπεδα υγρασίας της επιδερμίδας μας, καθώς η παρατεταμένη αφυδάτωση έχει σημαντικές συνέπειες στην ελαστικότητα του δέρματος και άρα στο σχηματισμό και τη μονιμοποίηση των ρυτίδων. Τρεις θεραπείες υπόσχονται να επαναφέρουν την επιθυμητή υγρασία και τη λάμψη στο πρόσωπό μας, εύκολα και γρήγορα.

Δερμοαπόξεση με Μικροκρυστάλλους

Πρόκειται στην ουσία για ένα βαθύ ιατρικό καθαρισμό, που ταυτόχρονα ενυδατώνει την επιδερμίδα. Μία ειδική συσκευή με κεφαλές με κομμένους με laser μικροκρυστάλλους δίνει τη δυνατότητα στο γιατρό να αφαιρέσει αναίμακτα και ατραυματικά τις εξωτερικές στοιβάδες του δέρματος, αποφράσσοντας του πόρους, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και καθαρίζοντας βαθιά την επιδερμίδα, ενώ ταυτόχρονα γίνεται ενυδάτωση με υαλουρονικό οξύ που εκτοξεύεται μέσω της συσκευής στο δέρμα στη διάρκεια του καθαρισμού. Απαιτούνται 1-3 συνεδρίες με απόσταση περίπου 10-20 ημερών μεταξύ τους για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Μεσοθεραπεία με Υαλουρονικό Οξύ

Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα φυσικό συστατικό του οργανισμού μας που είναι υπεύθυνο (μεταξύ άλλων) για την πλήρωση και την ενυδάτωση του δέρματος. Το υαλουρονικό οξύ που εγχέεται στο δέρμα έχει τις ίδιες ιδιότητες με αυτό του οργανισμού και, καθώς είναι εξαιρετικά υδρόφιλο, προτιμάται πάντα για την ενυδάτωση της επιδερμίδας εκ των έσω. Η μεσοθεραπεία γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες με τις οποίες εγχέονται σε όλη την επιφάνεια της υπό θεραπείας περιοχής μικρές ποσότητες υαλουρονικού οξέος μαζί με άλλες ευεργετικές ουσίες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα και τη βαθιά ενυδάτωση, που επαναφέρει τη λάμψη και την ελαστικότητα στο δέρμα, και την κινητοποίηση των ινοβλαστών για παραγωγή νέου κολλαγόνου και ελαστίνης, που αποτελεί τη διαδικασία ανάπλασης της επιδερμίδας. Απαιτούνται 1-2 συνεδρίες για ένα άμεσο και ιδιαίτερα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αυτόλογη Μεσοθεραπεία 

Πρόκειται ίσως για την πιο αποτελεσματική και σίγουρα την πιο φυσική θεραπεία ανάπλασης και αναγέννησης της επιδερμίδας σήμερα. Η όλη διαδικασία ξεκινά με μία απλή αιμοληψία και εν συνεχεία ακολουθεί ειδική επεξεργασία του αίματος, πριν ο πλαστικός χειρουργός προχωρήσει στην έγχυσή του στην υπό θεραπεία περιοχή με τη μορφή της μεσοθεραπείας. Οι αυξητικοί παράγοντες που έχουν ληφθεί από το αίμα «θρέφουν» το δέρμα σε βάθος, ενώ η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενισχύεται σημαντικά και η επιδερμίδα αναγεννάται εκ των έσω. Η αφυδατωμένη και ταλαιπωρημένη εικόνα δίνει τη θέση της σε μία λαμπερή και νεανική όψη άμεσα και χωρίς κανέναν κίνδυνο ή ταλαιπωρία. Απαιτούνται 3 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 3 εβδομάδων μεταξύ τους για ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα.

Μεγαπάνος Χρήστος
Πλαστικός Xειρουργός

Info: O Χρήστος Μεγαπάνος είναι Πλαστικός Xειρουργός και εξειδικεύεται στον τομέα της Πλαστικής Χειρουργικής και της Αναγεννητικής Ιατρικής.
Πηγή: Mesotherapeia.gr

Διαβάστε επίσης