Καθαρισμός προσώπου και ντεμακιγιάζ

Καθαρισμός προσώπου και ντεμακιγιάζ Καθαρισμός προσώπου και ντεμακιγιάζ

Ο καθαρισμός από το μακιγιάζ και τη σκόνη είναι μια απαραίτητη καθημερινή διαδικασία που βοηθά το δέρμα να «αναπνεύσει» και να αξιοποιήσει ουσιαστικά οποιαδήποτε άλλη φροντίδα του προσφέρουμε. Χωρίς καθημερινό, σχολαστικό ντεμακιγιάζ οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια για άψογο δέρμα εξουδετερώνεται θεαματικά.

Περιποίηση προσώπου
– Ο καθαρισμός γίνεται πρωί και βράδυ, με προϊόντα που ταιριάζουν στον τύπο του δέρματος σας.
– Για τις ξηρές και ευαίσθητες επιδερμίδες η καλύτερη λύση για την αφαίρεση του μακιγιάζ είναι το γαλάκτωμα. Για τις μεικτές και λιπαρές επιδερμίδες προτιμήστε τα νέα καθαριστικά προϊόντα σε μορφή αφρού, με δροσερή και ελαφριά υφή. Στο τέλος χρησιμοποιείτε την κατάλληλη λοσιόν.
Καθαρισμός προσώπου και ντεμακιγιάζ– Πολλά από τα γαλακτώματα καθαρισμού είναι κατάλληλα και για τα μάτια. Αν κάνετε έντονο μακιγιάζ, για την αφαίρεση του χρησιμοποιήστε τα ειδικά προϊόντα.
– Οι καινούργιες ενυδατικές κρέμες προσώπου είναι ελαφριές, απορροφούνται εύκολα και γρήγορα και χαρίζουν λαμπερή υφή, προσφέροντας εκτός από ενυδάτωση και αντιρυτιδική προστασία.
– Η ενυδατική κρέμα ματιών ενυδατώνει, καταπολεμά τις σακούλες και τους μαύρους κύκλους και Φωτίζει το βλέμμα χάρη στα ειδικά συστατικά που περιέχει.

Καθαρισμός προσώπου και ντεμακιγιάζΝτεμακιγιάζ
Αφρώδες ζελ και νερό, ο τέλειος συνδυασμός για την απομάκρυνση κάθε ακαθαρσίας. Η συχνότητα χρήσης του εξαρτάται κυρίως από τον τύπο του δέρματος. Το ντεμακιγιάζ απομακρύνει τελείως το σμήγμα από την επιφάνεια του δέρματος. Μόνο τα λιπαρά δέρματα έχουν το πλεονέκτημα να μπορούν να ανατρέχουν σ’ αυτήν τη λύση κάθε μέρα. Τα άλλα πρέπει να αρκούνται σε έναν καθαρισμό με νερό μία φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση όταν δεν κάνει πολύ κρύο και το δέρμα δεν είναι πολύ ξηρό. Τέλος, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σας, ο καθαρισμός με νερό πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθείται από τη χρήση μιας ενυδατικής κρέμας. Ο ρόλος της είναι να αποκαθιστά το λιπιδικό στρώμα στην επιφάνεια, έτσι ώστε να δημιουργείται μια προστασία από τους εξωτερικούς παράγοντες. Απλώνετε το προϊόν με τα ακροδάχτυλα. Αποφεύγετε οπωσδήποτε τις περιοχές γύρω από τα μάτια και το στόμα, που είναι πολύ ευαίσθητες. Ξεπλένετε με άφθονο νερό για να απομακρυνθεί όλο το προϊόν και τελειώνετε με μία λοσιόν. Αποφύγετε το γκομάζ πριν από ένα ραντεβού, γιατί το δέρμα μπορεί να παραμείνει κάπως κόκκινο για μία ή δύο ώρες.

Καθαρισμός προσώπου και ντεμακιγιάζΜάσκα ομορφιάς
Το τέχνασμα γιο να μπορέσετε να την αφαιρέσετε τέλεια: όταν την απλώνετε προσέξτε να είναι το στρώμα της ομοιόμορφο. Έτσι, θα στεγνώσει παντού εξίσου και θα είναι πιο εύκολο να αποκολληθεί. Τραβήξτε πρώτα τις άκρες, από τα μάγουλα και τους κροτάφους, και μετά ξεκολλήστε την απαλά για να φύγει ολόκληρη. Τελειώστε με τη χρήση μιας λοσιόν.

Ατμόλουτρο
Βάλτε σε μια κατσαρόλα νερό να βράσει. Τραβήξτε τη από τη φωτιά και βάλτε το πρόσωπο σας από πάνω, τυλίγοντας το κεφάλι σας σε μια απορροφητική πετσέτα για να εστιάζεται ο ατμός στο πρόσωπο σας. Μείνετε 5 με 10 λεπτά, όση ώρα χρειάζεται για να διασταλούν οι πόροι. Σκουπίστε το πρόσωπο σας.

Δροσιά στο πρόσωπο
Μετά το ντεμακιγιάζ. Ψεκάστε με μεταλλικό νερό. Μην αφήνετε το νερό να στεγνώσει στο δέρμα, αλλά σκουπίζετε το με μικρά χτυπηματάκια με ένα χαρτομάντιλο. Το νερό που εξατμίζεται από την επιφάνεια του δέρματος τραβάει, λόγω ενός φαινομένου χημικής ισορροπίας, και το νερό που περιέχεται στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας. Αποτέλεσμα: αυτό μπορεί κατά έναν περίεργο τρόπο να προκαλέσει αφυδάτωση της επιδερμίδας. Αντίθετα, αν σκουπίσουμε απαλά το πρόσωπο, τα κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια παραμένουν γεμάτα νερό.

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης