Η σωστή φροντίδα για την επιδερμίδα

Η σωστή φροντίδα για την επιδερμίδα Η σωστή φροντίδα για την επιδερμίδα

Σίγουρα θα γνωρίζετε ότι διατηρώντας καθαρή την επιδερμίδα του προσώπου σας, με την κατάλληλη φροντίδα, θα μπορείτε να καμαρώνετε για το δέρμα σας που θα λάμπει. Αν λοιπόν θέλετε να μειώσετε τις αντιαισθητικές ρυτίδες τότε δεν θα πρέπει να μένετε στα λόγια αλλά να κάνετε πράξη το καθάρισμα της επιδερμίδας που δεν είναι απλώς θέμα νερού και σαπουνιού.

Αν έχετε πάντα στο μυαλό σας τις ευεργετικές ιδιότητες αυτής της καθημερινής φροντίδας τότε θα πάψετε να την αντιμετωπίζετε σαν μια βαρετή ρουτίνα και θα αφεθείτε στην αναζωογόνηση που θα σας προσφέρει. Εδώ λόγια του τύπου βαριέμαι ή είμαι κουρασμένη ή δεν έχω χρόνο δεν χωρούν, αν πραγματικά θέλετε να διατηρήσετε νεανική την επιδερμίδα σας.

Ποιος είναι ο τύπος της επιδερμίδας σας;

Η σωστή φροντίδα για την επιδερμίδαΓια να έχετε ένα πρόσωπο δροσερό και χωρίς προβλήματα καλό είναι να ξεκινήσετε μαθαίνοντας τον τύπο της επιδερμίδας σας ώστε να ανακαλύψετε και τα κατάλληλα προϊόντα ομορφιάς που ταιριάζουν σε αυτό. Μην ξεχνάτε ότι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ρυπογόνο περιβάλλον και το ευαίσθητο δέρμα μας προσπαθεί να αμυνθεί στους «εχθρούς» που το βομβαρδίζουν. Άρα, κύριο μέλημα σας θα είναι η σωστή φροντίδα και περιποίηση της επιδερμίδας που θα λειτουργήσει σαν ασπίδα προστασίας με τα κατάλληλα προϊόντα.

Ένα απλό τεστ που μπορείτε και μόνες σας να κάνετε στο σπίτι και που το προτείνουν και οι ειδικοί είναι να πλύνετε καλά το πρόσωπο σας, να το στεγνώσετε και να το αφήσετε έτσι για τρεις περίπου ώρες. Στη συνέχεια πάρτε ένα απορροφητικό χαρτί και πιέστε το στη μύτη αλλά και στην περιοχή γύρω από τα μάγουλα.

Εάν δεν ανακαλύψετε επάνω στο χαρτί ίχνη από λάδι και η επιδερμίδα σας είναι στεγνή και ενδεχομένως να ξεφλουδίζει ελαφρά τότε θα ξέρετε ότι έχετε ξηρή επιδερμίδα.

Εάν υπάρχουν λίγα ίχνη από λάδι στο χαρτί τότε θεωρείστε ότι ο τύπος της επιδερμίδας σας είναι νορμάλ. Εάν πάλι μετά το ταμπονάρισμα υπάρχουν έντονα ίχνη από λάδι στη μύτη αλλά και στα μάγουλα, τότε σίγουρα έχετε λιπαρό δέρμα.

Αν υπάρχει όμως λάδι μόνο στην περιοχή της μύτης τότε θεωρείστε ότι έχετε δέρμα μεικτό.

Με αυτό το απλό τεστ αφού ανακαλύψετε τον τύπο της επιδερμίδας σας μπορείτε να οργανώσετε με τα κατάλληλα προϊόντα καθαρισμού, για το δέρμα σας, την καθημερινή διαδικασία φροντίδας.

Στην αγορά κυκλοφορεί μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων που απευθύνονται αποκλειστικά στον τύπο του κάθε δέρματος.

Βασικοί κανόνες

Η σωστή φροντίδα για την επιδερμίδαΠοτέ μην κοιμάστε το βράδυ με το μέικ απ στο πρόσωπό σας. Όσο κι αν είστε κουρασμένη αξίζει να χαρίσετε έστω και λίγα λεπτά για να καθαρίσετε καλά την επιδερμίδα σας. Έτσι θα γλυτώσετε και από τις ανεπιθύμητες ρυτίδες ή ενδεχόμενα σκασίματα του δέρματος.

Καλός και επιβεβλημένος ο καθαρισμός του προσώπου αρκεί να μην καταλήγει σε υπερβολές, αφού υπάρχει ο κίνδυνος από ένα σκληρό καθάρισμα να υπερξηραίνεται το δέρμα σας. Φροντίστε λοιπόν να είστε ευγενική σε ό,τι αφορά το πρόσωπό σας ακόμη και στις κινήσεις σας που θα πρέπει να είναι απαλές και πάντα με φορά προς τα επάνω.

Αν χρησιμοποιείτε ειδικό σαπούνι καθαρισμού τότε απλώστε χλιαρό νερό στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια με το ειδικό σαπούνι κάντε απαλές κυκλικές κινήσεις στα μάγουλα, στο μέτωπο και στο πηγούνι σας για να αφαιρέσετε όλα τα ίχνη της σκόνης, του μακιγιάζ ή της πλεονάζουσας λιπαρότητας.

Υπάρχουν επίσης και τα ειδικά βουρτσάκια από φυσική τρίχα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε το πρόσωπό σας και μάλιστα κάνουν και … απαλό μασάζ.

Όταν τελειώσετε τον καθαρισμό με το ειδικό σαπούνι ρίξτε άφθονο κρύο νερό στο πρόσωπό σας και ξεπλύντε το καλά για να φύγουν τα υπολείμματα αλλά και για να κλείσουν οι πόροι. Τέλος σκουπίστε ή καλύτερα ταμπονάρετε το απαλά με μια καθαρή πετσέτα.

Οφείλουμε να προσέχουμε την ευαίσθητη επιδερμίδα μας για να μπορούμε να τη διατηρήσουμε φρέσκια, λαμπερή και νεανική. Είναι στο χέρι μας!

Info:
Πηγή:
Herbalcreations.gr

Διαβάστε επίσης