Πώς να αποκτήσετε σπινθηροβόλο βλέμμα

Πώς να αποκτήσετε σπινθηροβόλο βλέμμα Τα μάτια καθρέφτης της ψυχής Πώς να αποκτήσετε σπινθηροβόλο βλέμμα

Τα μάτια μας είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Και τα υγιή, σπινθηροβόλα μάτια είναι η επιβεβαίωση ενός καλορυθμισμένου οργανισμού και ενός ευτυχισμένου ανθρώπου. Η καλή τους κατάσταση είναι δείγμα αληθινής ομορφιάς, αλλά και πόλος έλξης. Αυτός άλλωστε είναι και ο στόχος κάθε προσώπου.

Τώρα ποιος είναι ο τρόπος για να το πετύχουμε αυτό; Είναι πράγματι αρκετά απλό. Πρώτα απ’ όλα πρέπει να προσπαθούμε να παραμένουμε ήρεμοι και χαλαροί στις δυσμενείς καταστάσεις. Η ζωή δεν έρχεται πάντα όπως τη θέλουμε, όμως μακροπρόθεσμα εμφανίζεται πάντα η καλύτερη λύση. Εάν αποδεχόμαστε και ικανοποιούμαστε με την τύχη μας, τότε αυτόματα και η πορεία μας θα είναι πιο ομαλή. Αλλά αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην αληθινή εσωτερική ομορφιά. Ας δούμε τώρα, πώς μπορούμε να περιποιηθούμε, αυτά τα παράθυρα της ψυχής μας, εξωτερικά.

Μπορούμε πάντα να υπογραμμίσουμε ή να τονίσουμε τη μορφή και το χρώμα των ματιών σας, με τη βοήθεια ενός μολυβιού, με eyeliners και με σκιές ματιών. Αλλά ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε αυτό το εσωτερικό σπινθήρισμα είναι να φροντίζουμε την υγεία μας. Αποφεύγουμε τις πολλές ώρες και δεν καταπονούμε τα μάτια μας.

Πώς να αποφύγουμε την κόπωση των ματιών
Μια από τις πιο κοινές αιτίες υπερκόπωσης των ματιών είναι ο ανεπαρκής φωτισμός είτε διαβάζοντας είτε κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού, όπως καθαριότητα, επιδιόρθωση ή ράψιμο. Αυτό προκαλεί ένα κουρασμένο, θαμπό βλέμμα που μπορεί απλά να αποφευχθεί με τον κατάλληλο φωτισμό.

Ένα άλλο, πολύ κοινό σφάλμα που κάνουμε, είναι η γωνία με την οποία κρατάμε ένα έγγραφο ή ένα βιβλίο διαβάζοντας. Επίσης έχουμε την τάση να το κρατάμε πολύ κοντά στα μάτια μας, κουράζοντάς τα στην προσπάθεια να διαβάσουμε. Η σωστή μέθοδος είναι να κρατάμε το βιβλίο περίπου είκοσι πέντε εκατοστά μακριά από το πρόσωπό σας, δηλαδή ούτε πολύ κοντά ούτε πολύ μακριά. Το ίδιο πρέπει να κάνουμε χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή ή βλέποντας τηλεόραση.

Τελικά, εάν καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν φαίνεται να βοηθά, καλό είναι να συμβουλευθούμε έναν οφθαλμίατρο για να ελέγξει την όρασή μας. Και δεν πρέπει ν’ ανησυχούμε, αν χρειαστεί να φορέσουμε γυαλιά. Στις μέρες μας, έχουν γίνει ένα θαυμάσιο αξεσουάρ. Εξάλλου πάντα υπάρχει και η επιλογή των φακών επαφής. Για όσους και όσες φοράνε ήδη γυαλιά, καλό είναι να εξετάζουν τα μάτια τους τουλάχιστον κάθε δύο χρόνια ή και συχνότερα, αν αυτό είναι απαραίτητο, για έχουν υπό έλεγχο τους βαθμούς των φακών τους.

Απλές θεραπείες στο σπίτι για τα κουρασμένα μάτια
1. Για να ανακουφίσουμε τα κουρασμένα μάτια, παίρνουμε δυο κομμάτια βαμβάκι, τα βυθίζουμε σε κρύο γάλα και τα τοποθετούμε επάνω σε κλειστά βλέφαρα για 10 λεπτά. Τώρα χαλαρώνουμε τελείως.
2. Εναλλακτικά, μπορούμε να τοποθετήσουμε φέτες ή φλούδες αγγουριού σε κλειστά βλέφαρα για περίπου 10 λεπτά και να χαλαρώσουμε εντελώς.
3. Για να χαλαρώσουμε τελείως τα μάτια και τους περιφερειακούς μύες, κλείνουμε τα μάτια μας και σκεφτόμαστε κάτι που είναι ευχάριστο ή χαλαρωτικό και σε κάποια απόσταση. Μετά ανοίγουμε τα μάτια σας σιγά σιγά και κοιτάμε σ’ αυτήν την απόσταση. Τώρα εστιάζουμε σ’ ένα αντικείμενο κατά μήκος του βραχίονα. Αυτή η άσκηση είναι εξαιρετικά χαλαρωτική και μπορούμε να την επαναλάβουμε τέσσερις με πέντε φορές την ημέρα.

Κάνετε τα μάτια σας να λάμπουν
Μουλιάζουμε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη amla σε ένα φλιτζάνι με νερό και το αφήνουμε όλη νύχτα. Το επόμενο πρωί σουρώνουμε το μίγμα σε μουσελίνα και προσθέτουμε ακόμη ένα φλιτζάνι νερό. Καταβρέχουμε τα μάτια μας με αυτό το διάλυμα κάθε πρωί και τα μάτια μας αποκτούν σπινθήρισμα.

Προβλήματα με τα πρησμένα μάτια
Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια πατάτα. Τρίβουμε την πατάτα μαζί με τη φλούδα και την τοποθετούμε επάνω σε κλειστά βλέφαρα. Αφήνουμε για 20 λεπτά και χαλαρώνουμε τελείως. Μπορούμε να πάρουμε και έναν υπνάκο. Όταν ξυπνήσουμε θα αισθανόμαστε εξαιρετικά φρέσκοι.

Συμβουλές για τους μαύρους κύκλους
1. Απλώνουμε χυμό από αγγούρι κάτω από τα μάτια μας κάθε νύχτα, λίγο πριν πάμε στο κρεβάτι.
2. Τοποθετούμε πάνω στους μαύρους κύκλους κομπρέσες με κρύο χαμομήλι.

Μίνα Ζαχαριάδου
Info:
Πηγή:

Διαβάστε επίσης