Τζελ σαλιγκαριού το θαυματουργό!

Τζελ σαλιγκαριού το θαυματουργό! Τζελ σαλιγκαριού το θαυματουργό!

Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν τα σαλιγκάρια για να θεραπεύσουν τις πληγές και οι Κορεάτες ακολούθησαν το παράδειγμά τους εδώ και χρόνια.

Η περιποίηση προσώπου με βλέννα σαλιγκαριού έχει βρει επίσης το δρόμο της στα βελγικά κέντρα ομορφιάς. Βασική έρευνα έχει ήδη γίνει σχετικά με τη βλέννα του σαλιγκαριού και απέδειξε ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα….

Το τζελ σαλιγκαριού είναι καλό για το δέρμα γιατί είναι γεμάτο αλλαντοΐνη αντιοξειδωτικά πρωτεΐνες και κολλαγόνο λένε Βέλγοι δερματολόγοι. Μπορεί να θεραπεύσει τη βλάβη των ιστών και να καταπραΰνει το δέρμα, είναι ο ιδανικός σύμμαχος στην καταπολέμηση της ακμής και ένα τέλειο προϊόν κατά της γήρανσης», λέει ο δερματολόγος Τόμας Μάσελις.

Η βλέννα χρησιμοποιείται από το σαλιγκάρι για να κινηθεί και για να αποκαταστήσει τον κοχλία εάν χρειάζεται», εξηγεί ο Mάσελις. «Η έρευνα δείχνει ότι το προϊόν μπορεί πράγματι να έχει ευεργετικές επιδράσεις στους ανθρώπους, όπως να κάνει το δέρμα πιο λείο ή να δημιουργήσει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα». Το τζελ σαλιγκαριού είναι καλό για το δέρμα γιατί είναι γεμάτο αλλαντοΐνη, αντιοξειδωτικά, πρωτεΐνες και κολλαγόνο.H βλέννα σαλιγκαριού χρησιμοποιείται ήδη στην οδοντιατρική, αλλά όχι ακόμα ιδιαίτερα μεταξύ των δερματολόγων. «Υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για αυτό», λέει ο Mάσελις.

Η έρευνα δείχνει ότι η βλέννα του σαλιγκαριού έχει ανασταλτική επίδραση στα βακτηρίδια, τους μύκητες και τις φλεγμονές». Το αν είναι πραγματικά μια πανάκεια, για παράδειγμα κατά της ακμής, είναι αμφίβολο. «Η βλέννα θα δράσει στο βακτήριο, αλλά δεν κάνει τίποτα για το βασικό πρόβλημα της ακμής.

Δεν γνωρίζω κανένα δερματολόγο που χρησιμοποιεί ήδη το προϊόν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα το κάνουμε στο μέλλον… λέει ο Μάσελις.

Διαβάστε επίσης