Κάντε τη σχάρα σας αντικολλητική

Κάντε τη σχάρα σας αντικολλητική Κάντε τη σχάρα σας αντικολλητική

Αν δεν έχετε αντικολλητική σχάρα αλλά θέλετε να ψήσετε το κρέας ή το ψάρι σας χωρίς να κολλήσει, υπάρχει λύση και μάλιστα πολύ απλή και οικονομική.

Πόσες φορές έχετε σκεφτεί να ψήσετε το κρέας ή τα ψάρια σας στη σχάρα αλλά δεν το τολμάτε γιατί ξέρετε πως θα κολλήσουν πάνω σε αυτήν; Υπάρχει ένα σούπερ κόλπο που μπορείτε να το κάνετε κάθε φορά που θέλετε να ψήσετε κάτι και να μετατρέπετε αυτόματα την απλή σχάρα σας σε αντικολλητική. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα κρεμμύδι.

Η διαδικασία είναι η εξής:

Ζεστάνετε τη σχάρα σας όπως κάνετε συνήθως πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο και μόλις ζεσταθεί καλά πάρτε μισό κρεμμύδι και τρίψτε την κομμένη πλευρά στη ζεστή σχάρα. Με αυτό τον τρόπο ο,τι κρέας και αν βάλετε να ψήσετε στη σχάρα σας δε θα κολλήσει.

Ένας άλλος πολύ απλός τρόπος είναι να πάρετε ένα λεμόνι και να το κόψετε σε λεπτές φέτες. Απλώστε τις φέτες τη μια δίπλα στην άλλη και τοποθετήστε για παράδειγμα το ψάρι σας πάνω στις φέτες λεμονιού. Έτσι και πάλι δεν πρόκειται να κολλήσει το ψάρι σας ή ότιδήποτε άλλο θέλετε αλλά δεν μπορείτε να ψήσετε στη σχάρα σας επειδή κολλάει.

Διαβάστε επίσης