Τί δείχνει το χρώμα του κατοικιδίου σου για την… προσωπικότητά του!

Τί δείχνει το χρώμα του κατοικιδίου σου για την... προσωπικότητά του! Τί δείχνει το χρώμα του κατοικιδίου σου για την... προσωπικότητά του!

Οι γάτες και οι σκύλοι έχουν πολλά και διαφορετικά χρώματα τριχώματος. Αυτό είναι γνωστό… Αυτό όμως που δεν γνωρίζαμε ότι είναι ότι το χρώμα κάθε τριχώματος είναι ενδεικτικό της προσωπικότητας του ζώου!

Οι μαύρες γάτες -αν και είναι λιγότερο δημοφιλείς- έχουν μια μοναδική προσωπικότητα: είναι τρομερά ανθρωποκεντρικές και αναπτύσσουν έναν πολύ βαθύ δεσμό με τον κηδεμόνα τους, είναι απρόβλεπτες, πεισματάρες και κάποιες φορές αντικοινωνικές, αλλά από την άλλη είναι πολύ ευαίσθητες και ντροπαλές. Συνήθως προτιμούν τη ζωή μέσα στο σπίτι.

Οι μαύροι σκύλοι, από την άλλη, είναι ανεξάρτητοι, αποφασιστικοί και δυνατοί. Είναι επίσης προστατευτικοί, γεγονός που μπορεί να τους κάνει και επιθετικούς.

Οι καφέ γάτες -αν και είναι σπάνιες- είναι έξυπνες, παιχνιδιάρες και φιλικές. Είναι κομψές και εκλεπτυσμένες.

Οι καφέ σκύλοι, από την πλευρά τους, είναι επιφυλακτικοί και ήσυχοι, ενώ θέλουν το χρόνο τους, προκειμένου να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον. Είναι πολύ έξυπνοι, φιλικοί και μπορούν εύκολα να μάθουν καινούργια πράγματα.

Οι γκρι γάτες είναι αφενός εκλεπτυσμένες και αφετέρου αγριόγατες! Τους αρέσει να διασκεδάζουν και κάποιες φορές γίνονται πολύ άτακτες.

Οι σκύλοι με γκρίζο τρίχωμα είναι πολύ περίεργοι -με την έννοια ότι θα θελήσουν να εξερευνήσουν ο,τιδήποτε τους φανεί παράξενο- και γενναίοι. Τους αρέσει γενικά να εξερευνούν το περιβάλλον τους και να μαθαίνουν καινούργια πράγματα.

Οι λευκές γάτες παρουσιάζουν συνήθως γενετικά προβλήματα, καθώς είναι πολύ πιθανό να είναι κωφές, να έχουν προβλήματα όρασης και δερματικά. Η προσωπικότητά τους όμως είναι το κάτι άλλο! Είναι ευγενικές, τρυφερές και συχνά ακολουθούν τους κηδεμόνες τους στο σπίτι. Απολαμβάνουν όμως και να κάθονται με τις ώρες στο κρεβάτι.

Οι σκύλοι με λευκό τρίχωμα είναι παιχνιδιάρηδες και γλυκείς, ενώ έχουν μια απίστευτη δίψα για ζωή, τους αρέσουν οι περιπέτειες και να γνωρίζουν καινούργιους ανθρώπους.

Οι πορτοκαλί γάτες -όπως και οι πορτοκαλί σκύλοι- είναι τα πιο αστεία κατοικίδια! Οι γάτες με πορτοκαλί τρίχωμα είναι πολύ φιλικές και χαριτωμένες. Θέλουν να τις προσέχουν και να τις λατρεύουν!

Οι σκύλοι με πορτοκαλί τρίχωμα είναι ενεργητικοί, διασκεδαστικοί και αυθόρμητοι. Τους αρέσουν οι καινούργιες προκλήσεις και προτιμούν να βρίσκονται εκτός σπιτιού. Είναι πολύ ανθρωποκεντρικοί και συναισθηματικοί.

Τα κατοικίδια τέλος με πολύχρωμο τρίχωμα έχουν και πολύπλοκες προσωπικότητες!

Διαβάστε επίσης