Εύκολα κόλπα ομορφιάς για σκασμένα χείλη

Εύκολα κόλπα ομορφιάς για σκασμένα χείλη Εύκολα κόλπα ομορφιάς για σκασμένα χείλη

Ειδικά το χειμώνα οι ψυχρές θερμοκρασίες επιτίθενται στα χείλη μας, προκαλώντας τους ξηρότητα, που πολλές φορές μπορεί να γίνει επώδυνη και ενοχλητική.

Εκτός, από το lipbalm που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από την τσάντα μας, ένα πανεύκολο κόλπο ομορφιάς μας βοηθά να καταπολεμήσουμε τα σκασμένα χείλη, αφήνοντας τα απαλά και ενυδατωμένα είναι το εξής:

Θα χρειαστείτε

– Ένα σακουλάκι τσαγιού, κατά προτίμηση πράσινο, αλλά και μαύρο, σας κάνει.
– Βυθίστε το σακουλάκι σε ζεστό νερό και αφήστε το μέχρι να εμποτιστεί τελείως.
– Στη συνέχεια πιέστε το στα χείλη σας για 3 – 5 λεπτά.

Γιατί δουλεύει το συγκεκριμένο τρικ

Οι τανίνες του τσαγιού (γι’αυτό και η προτίμηση σε πράσινο που είναι πιο πλούσιο σε τανίνες), ανακουφίζουν από την ξηρότητα στα χείλη και εξουδετερώνει τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια των χειλιών προκαλώντας το σκάσιμο.

Φυσικές θεραπείες των γιαγιάδων μας

Φυσικά υπάρχουν και κάποια κόλπα, που οι γιαγιάδες μας, μας πρότειναν και έκαναν δουλειά!

Ελαιόλαδο: Έχει ενυδατικές, αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Η εφαρμογή μιας μικρής ποσότητας πάνω στα χείλη, κάνοντας μασάζ, 2-3 φορές την ημέρα, μπορεί να τα καταπραΰνει, να τα ενυδατώσει και να τα κάνει απαλά.

Μέλι: Για να επαναφέρετε την μαλακή όψη των χειλιών σας, χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό συστατικό με αντιβακτηριδιακές και επουλωτικές ιδιότητες που υπάρχει σε κάθε σπίτι. Εφαρμόζοντας το αρκετές φορές μέσα στη μέρα μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα σκασμένα χείλη.

Αγγούρι: Άλλο ένα ενυδατικό φυσικό συστατικό που θα κάνει τα χείλη σας απαλά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε μερικές φέτες αγγουριού πάνω στα χείλη σας για 5 λεπτά.

Διαβάστε επίσης