Περιγραφή
Τα φασολάκια είναι αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Ζεστό η κρύο είναι το ίδιο νόστιμο και μην ξεχνάτε να τα συνοδεύετε με λίγη φέτα!
Υλικά
800 γρ. φρέσκα φασολάκια καθαρισμένα
1/2 κούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μικρές πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
800 γρ. φρέσκες ντομάτες ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, ψιλοκομμένα
2/3 κούπας ζεστό νερό
3-4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Κουζίνα: Ελληνική
- Δυσκολία: Μέτρια
Εκτέλεση
Αν τα φασολάκια είναι πολύ μακριά, κόψτε τα στη μέση. Ρίξτε τα σε μια λεκάνη με κρύο νερό. Σοτάρετε το κρεμμύδι, κατόπιν ρίξτε το σκόρδο, κι όταν αρχίσει να μυρίζει, ρίξτε και τις πατάτες. Προσθέστε τις ντομάτες, το ζεστό νερό κι αφήστε το μείγμα να βράσει για 5 λεπτά. Αφού πλύνετε τα φασολάκια με άφθονο νερό, ρίξτε τα κι αυτά στην κατσαρόλα με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Σκεπάστε και σιγοβράστε το φαγητό για 30 λεπτά. Ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο ακόμα ζεστό νερό. Συνεχίστε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσουν πολύ τα φασολάκια. Σερβίρονται ζεστά και συνοδεύονται από φέτα.