Κολοκυθάκια γεμιστά με μυζήθρα

Κολοκυθάκια γεμιστά με μυζήθρα

Κολοκυθάκια γεμιστά με μυζήθρα

Περιγραφή

Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό για όλες τις ώρες

Υλικά

4 κολοκυθάκια (χοντρά και μεγάλου μεγέθους)
1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
400 γραμμάρια μυζήθρα
Αλάτι
Ροζ πιπέρι

Με μια ματιά

  • Μερίδες: 2-4
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
  • Μέθοδος: Κατσαρόλας
  • Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους.
Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από το εσωτερικό τους.

Τα ζεματάμε σε νερό με λίγο αλάτι για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά μας τη μυζήθρα, το τριμμένο καρότο και μαζί τον άνηθο και το σκόρδο.

Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα. Καλύπτουμε με νερό τη μισή ποσότητα από τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Κατηγορίες Συνταγών