Περιγραφή
Υπέροχος συνδυασμός του ρυζιού με αυτό το μοναδικό λευκό τυρί.
Υλικά
300 γρ. ρύζι blue bonnet
100 γρ. κριθαράκι ή πεπονάκι
1 κρεμμύδι ξερό
1-2 καρότα
700 ml ζωμός βοδινού
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
15 γρ. βούτυρο
100 γρ. κατίκι Δομοκού
λίγο γιαούρτι (προαιρετικά)
Με μια ματιά
- Μερίδες: 4
- Μέθοδος: Κατσαρόλας
Εκτέλεση
- Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο κι έπειτα προσθέτουμε το κριθαράκι και το καρότο σε φετούλες. Το αφήνουμε να πάρει χρώμα, να γίνει πιο σκούρο.
- Προσθέτουμε και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά. Μετά ρίχνουμε τον ζωμό βοδινού.
- Βράζουμε για περίπου 15-20 λεπτά μέχρι να γίνει το ρύζι. Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το κατίκι (αν θέλουμε και το γιαούρτι) και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν.
Λίγα μυστικά ακόμα
by Elen En.