Δουλειά από το σπίτι

Δουλειά από το σπίτι Δουλειά από το σπίτι

Δεν μπορείτε να πάτε για δουλειά, ποιος θα κοιτάξει τα παιδιά, ποιος θα κάνει τις δουλειές . . . όμως θα μπορούσατε να εκμεταλλευτείτε κι ένα επιπλέον εισόδημα. Να όμως μερικές ιδέες που θα μπορούσατε να αξιοποιήσετε στο λίγο χρόνο που διαθέτετε ή από την άνεση του σπιτιού σας:

Baby sitting από το σπίτι σας
Κρατάτε που κρατάτε το δικό σας παιδάκι, πόσο περισσότερο θα σας κουράσει ένα ακόμα; Ασε που τα παιδάκια θα έχουν παρέα, θα παίζουν μεταξύ τους και θα μπορέσετε να κάνετε και καμία δουλειά στο σπίτι χωρίς να σας κυνηγάει από πίσω το δικό σας παιδί. Τονίστε ότι έχετε κι εσείς παιδί, έτσι ώστε οι μελλοντικοί πελάτες σας να είναι σίγουροι ότι το περιβάλλον σας είναι ασφαλές.

Σιδέρωμα μόνο
Κάντε το σιδέρωμα μίας άλλης νοικοκυράς. Θέλετε 2-3 ωρίτσες όλες κι όλες, μπορείτε να τις ξεκλέψετε όταν τα παιδιά είναι σχολείο ή φροντιστήριο, σε τελική ανάλυση ας τα προσέξει λίγο και ο μπαμπάς ή η γιαγιά. Η δοκιμάστε το πλύσιμο και σιδέρωμα για εταιρείες (κουρτίνες, πετσέτες κλπ).

Μαγείρεμα μόνο
Πολλές από τις εργαζόμενες δεν προλαβαίνουν να μαγειρέψουν, όμως θέλουν να τρώνε υγιεινό σπιτικό φαγητό οι ίδιες και η οικογένειά τους. Μπορείτε να μαγειρεύετε επιπλέον φαγητό μαζί με το δικό σας και να περνούν να το παίρνουν από το σπίτι σας όταν επιστρέφουν από τη δουλειά ή να τους το πηγαίνετε εσείς. Αν είστε και γρήγορη, δοκιμάστε να ετοιμάζετε σάντουϊτς για εταιρείες. Χρησιμοποιείστε προσωπικές γνωριμίες.

Πάρτε τα παιδάκια από το σχολείο
Τα δημόσια σχολεία σχολάνε νωρίτερα από τις περισσότερες εργαζόμενες. Επομένως υπάρχει η ανάγκη κάποιος να τα πάρει από το σχολείο (ή το σχολικό) και να τα απασχολήσει για λίγο μέχρι να γυρίσουν σπίτι οι γονείς τους. Πάλι μιλάμε για λίγες ώρες, κάπως θα τις εξασφαλίσετε. Και βέβαια, πάντα μπορείτε να έχετε και το δικό σας παιδάκι μαζί.

Κατασκευές
Κεντάτε; Πλέκετε; Ράβετε; Κάντε το από την άνεση του σπιτιού σας και πουλήστε τα εργόχειρά σας σε εκείνες που τα αγαπούν αλλά δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν. Αν πιάνει το χέρι σας φτιάξτε κοσμήματα και αρχίστε να τα πουλάτε στις φίλες και γνωστές. Σύντομα η συνάδελφος της φίλης σας θα θέλει να δει τι έχετε φτιάξει. Φτιάξτε αναμνηστικά από φυσικά υλικά που δεν σας κοστίζουν τίποτα, βότσαλα θάλασσας, κοχύλια, καλάμια κλπ. Δοκιμάστε να τα πουλήσετε σε μικροπωλητές ή σε καταστήματα με είδη δώρων. Επίσης, στις αγγελίες των εφημερίδων θα δείτε εταιρείες να ζητούν άτομα που να δουλέψουν από το σπίτι τους. Συνήθως πρόκειται για συναρμολόγηση δώρων ή παιχνιδιών (κουκλάκια) ή ράψιμο ρούχων για κούκλες κ.λπ. Θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ταυτότητα μαζί σας για να σας δώσουν την πρώτη δουλειά.

Ιδιαίτερα μαθήματα
Αν έχετε το πτυχίο στο ντουλάπι, ξεσκονίστε το. Θα μπορούσατε να παραδίδετε ιδιαίτερα μαθήματα ή και με βασική δικής σας εκπαίδευση να διαβάζετε παιδάκια δημοτικού.

Τηλεπωλήσεις
Θα βρείτε άπειρες αγγελίες στις εφημερίδες που ψάχνουν προσωπικό για τηλεπωλήσεις από το σπίτι. Προσοχή στις αγγελίες, δεν είναι όλες ούτε νόμιμες επιχειρήσεις ούτε συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς εσάς.

Βόλτα σε σκυλάκια
Αν έχετε κι εσείς σκύλο, τόσο το καλύτερο. Πολλοί φιλόζωοι δεν προλαβαίνουν να βγάλουν τα ζωάκια τους έξω. Κάντε το εσείς, μαζί με το δικό σας σκυλάκι.

Περιποίηση φυτών
Αν αγαπάτε τα φυτά και ξέρετε πώς να τα περιποιηθείτε, φροντίστε τα λουλούδια στις βεράντες εκείνων, που δεν ξέρουν πώς να τα φροντίσουν ή δεν έχουν χρόνο.

Καλλυντικά / Τάπερ
Μπορείτε να πουλήσετε κι εσείς καλλυντικά ή τάπερ στον ελεύθερο χρόνο σας. Ξεκινήστε με τις φίλες σας και η μία θα φέρει την άλλη. Άλλωστε ποια γυναίκα δεν αγοράζει καλλυντικά και ποια νοικοκυρά δεν χρειάζεται τάπερ;

Όρεξη να έχετε και κάτι θα βρείτε να κάνετε. Καλή δουλειά!

 

Διαβάστε επίσης