Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary

Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary

Βάλτε τη δική σας σφραγίδα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού σας, και δείξτε στους άλλους το ανθοδιακοσμητικό σας ταλέντο. Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary*.

Μπορείτε να κάνετε το σχεδιασμό του, όσο μεγάλο ή όσο μικρό θέλετε. Παίρνουμε μερικά κλαδιά από έλατο ή πυξάρι (ακόμη καλύτερα αν υπάρχουν στον κήπο μας).
Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary Θα τα χρησιμοποιήσουμε για να διακοσμήσουμε ένα σφαιρικό σφουγγάρι ανθοπωλείου. Θα χρειαστούμε μία βέργα από τον κήπο, που θα την κάνουμε «κορμό» της σύνθεσης. Θα χρειαστούμε επίσης μια γλάστρα για τη βάση της σύνθεσης, ανθοκομικό σύρμα και μικρά φρούτα ή στολίδια.
Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary Με διογκωτικό αφρό (αφρός πολυουρεθάνης) -που θα τον προμηθευτούμε από καταστήματα σιδηρικών- γεμίζουμε μια γλάστρα μέχρι τη μέση. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφουγγάρι ανθοπωλείου ή φελιζόλ που θα πρέπει να το στερεώσουμε καλά μέσα στη γλάστρα. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πηλό αγγειοπλαστικής.
Τοποθετούμε στο κέντρο της γλάστρας τον κορμό, που θα σταθεί με τη βοήθεια του αφρού και θα σταθεροποιηθεί μόλις ο αφρός στεγνώσει. Αν χρησιμοποιήσουμε ανθοκομικό σφουγγάρι ή φελιζόλ στη γλάστρα, μπορούμε να καρφώσουμε τον κορμό αμέσως. Αν χρησιμοποιήσουμε πηλό καρφώνουμε τον κορμό όταν ο πηλός είναι ακόμα μαλακός.
Βάζουμε κόλλα στην κορυφή της βέργας και καρφώνουμε το σφαιρικό σφουγγάρι μέχρι Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary το κέντρο του. Αν δεν βρούμε έτοιμο σφαιρικό σφουγγάρι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα τετράγωνο κομμάτι του οποίου το σχήμα θα στρογγυλοποιήσουμε όσο μπορούμε με μαχαίρι.
Στολίζουμε το σφουγγάρι με μικρά κλαδιά από έλατο ή πυξάρι προσέχοντας να είναι ομοιόμορφα ώστε να διατηρηθεί το σφαιρικό σχήμα του topiary.
Συμπληρώνουμε τη διακόσμηση, με μικρά φρούτα -είτε αληθινά είτε απομιμήσεις- όπως ζαχαρωμένα ρόδια, μικρά λάιμ ή λεμόνια. Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με χρυσόσκονη αν θέλουμε να δείχνουν πιο γυαλιστερά. Μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε, αποξηραμένα λουλούδια, ή μικρά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Τα στερεώνουμε διαπερνώντας τα με ανθοκομικό σύρμα ή κολλώντας τα με θερμοκόλλα.
Φτιάξτε ένα χριστουγεννιάτικο topiary Για να καλύψουμε την επιφάνεια του διογκωτικού αφρού, του σφουγγαριού ή του πηλού στη γλάστρα, προσθέτουμε βρύα γύρω από τον κορμό. Εναλλακτικά και για εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε κλαδιά και στολίδια πάνω από βρύα της γλάστρας όπως κάναμε και στο υπόλοιπο topiary. Προσοχή αν χρησιμοποιήσετε πηλό στη βάση, η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει όσο ο πηλός είναι ακόμα μαλακός. Τέλος ρίχνουμε και λίγο σπρέι χιονιού και το topiary μας είναι έτοιμο να διακοσμήσει τη γωνιά που θα το στήσουμε.

*Topiary λέγονται τα ανάγλυφα δεντράκια ή θάμνοι που υπάρχουν σε κήπους ή γλάστρες και είναι διαμορφωμένα σε διάφορα γεωμετρικά κυρίως σχήματα και κλαδεμένα με καλλιτεχνικό τρόπο.

Μιχάλης Πολίτης
Info:
Πηγή:
Valentine.gr

Διαβάστε επίσης